题目内容

【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。

Trust (信 任) is the basis (基 础) of any relationship, including friendship. No relationship can be long without trust. But winning trust is not easy as we think. Sometimes, it takes years, even all our life to make it. We surely know who are the people we trust. However, how do we know if others trust us?

1You may first like to share them with the friends you trust most. It is the same with your friends.

Whom do you ask for advice when you need it the most? Either your parents or your friends may first come into your mind. You only ask for advice from the people you really trust. You know they will never pass on the wrong advice. And so do they.2

Different ideas and discussions are a part of every relationship, and this is also true for friendship. In fact, two people can’t always have the same opinions on a situation and they may share different advice. Sometimes some people find it hard to forgive (原谅) and forget.3.It is because they trust you and believe that you will never cause any hurt to them on purpose (故意地).

There are times in life when you find yourself a lonely soldier.4Your friends will always be there when you need help. If they are with you when you need them the most, you can know that they trust you.

A.Whom would you like to share your secrets with?

B.But for your true friends, there is no difficulty in it.

C.Their friends will never have different opinions.

D.However, if you have true friends, you will never be alone in any trouble.

E.The friends who trust you will go to you for help in the important decisions of their life.

【答案】

1A

2E

3B

4D

【解析】

文章大意:文章讲述了友谊基于信任的故事。

1细节理解题。根据 You may first like to share them with the friends you trust most. It is the same with your friends.你可以先和你最信任的朋友分享。你的朋友也是这样。可 知,和选项“A.Whom would you like to share your secrets with?你想和谁分享你的秘 密”匹配。故选 A

2细节理解题。根据 Whom do you ask for advice when you need it the most?当你最需要的时候, 你会向谁征求建议?和You only ask for advice from the people you really trust. 你只向你真正信任的人征求意见。以及 And so do they.他们也是。可知,该空选“E. The friends who trust you will go to you for help in the important decisions of their life.相信你的朋友会在重要决定中向你寻求帮助。”较合适。故选 E

3细节理解题。根据“Sometimes some people find it hard to forgive(原谅) and forget.有时,一 些人发现很难原谅和忘记的”和“It is because they trust you and believe that you will never cause any hurt to them on purpose(故意地).因为他们相信你,相信你永远 不会故意对他们造成伤害”。可知,选项“B. But for your true friends, there is no difficulty in it.但对你真正的朋友来说,这并不困难。”符合。故选 B

4细节理解题。根据“There are times in life when you find yourself a lonely soldier.生活中 有时你会发现自己是一个孤独的士兵。”和“Your friends will always be there when you need help.当你需要帮助时,你的朋友会一直在那里。”。选项“D. However, if you have true friends, you will never be alone in any trouble.然而,如果你有真正的朋友,你将永远不会孤单在任何麻烦中。”符合。故选 D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Star scientists have taken the first ever picture of a black hole, which is from a far away galaxy (银河系). It is 40 billion km across-three million times the size of the Earth-and has been described by scientists as "a monster".

The black hole is 500 million trillion km away and was photographed by a network of eight telescopes (望远镜) across the world.

Details have come out today in Astrophysical Journal Letters. Prof Heino Falcke, says "It is one of the heaviest black holes that we think there is. It is a real monster."

The picture shows a quite bright "ring of fire", as Prof Falcke describes it. The bright halo is caused by superheated gas fling into the hole. The light is brighter than all the billions of other stars in the galaxy-which is why it can be seen so far away from Earth.

The dark circle at the centre is the point at which the gas enters the black holes, which is an object that has such a large gravitational (万有引力的) pull, not even light can escape.

1The black hole is ________ times the size of the Earth.

A.two millionB.three millionC.six million

2In which part of the newspaper can we read this passage?

A.SportsB.LifestyleC.Science

3The underlined word in paragraph four means ________.

A.光圈B.球体C.火团

4Which of the following is TURE?

A.The black hole is 500 million km away.

B.This black hole is the heaviest so far.

C.The light from the black hole is the brightest of all the stars.

5From the passage, we can infer that ________.

A.Scientists are all unsatisfied with the result.

B.The black hole is dark.

C.It takes a lot of telescopes to work together to get a picture of the black hole.

【题目】 When throwing away rubbish, do you know which bin it should go in? Have you ever noticed the differently-colored rubbish bins on the street?

Some of you might not be able to answer the questions. However, it’s actually quite important to know how to sort(分类) your rubbish .Not knowing how to sort rubbish can make it harder to save energy and protect the environment. If you don’t sort your rubbish .all of it will be buried() together .It can take up large areas of ground that could have been used for planting trees. Shanghai is the first city to put rubbish-sorting into practice in China .Shanghai government has asked all the people who live there to sort rubbish into four groups: wet, recyclable, harmful and dry.

“Wet” rubbish is also known as “household” rubbish. It is what people produce every day after they eat or drink. “It is the thing you don’t want but pigs can eat”, Guangzhou Daily explained. Paper, metal, glass and other things that can be recused are recyclable rubbish. Harmful rubbish includes things like medicine, batteries and so on. Finally, any rubbish that is not wet, recyclable or harmful will go in the dry rubbish bin.

Many other Chinese cities, including Changsha, plan to use this method to sort their rubbish.

Now that you know this, perhaps you can do your part in protecting the environment.

1What will happen if we don’t sort the rubbish?

A.It will be easier to save energy.

B.It will be difficult to protect the environment.

C.The rubbish will take up small areas of ground.

2What does the underlined word “It” mean?

A.FoodB.Household rubbishC.Paper

3Which of the following is not recyclable rubbish?

A.A glass bowlB.An old newspaperC.A piece of bread

4What can we learn from the passage?

A.All the people in Shanghai have known how to sort rubbish.

B.Changsha asked people to sort rubbish many years ago.

C.Useless medicine is a kind of harmful rubbish.

5What does the passage mainly tell us?

A.Rubbish is helpful.

B.What to do with rubbish.

C.Different rubbish bins.

【题目】For many foreigners, Chinese are the best hosts and the worst guests in the world. In fact, they are not really bad guests, because the guest-host relationship in China is quite different from that in western (西方的) countries. In China, guests are almost like gods. Whenever I enter a Chinese person’s home, there is always fruit on the table, and someone is quick to bring me a cup of tea or water. In the west, the guest is not a god. Acting according to the host’s way of doing things is common for a guest.

My wife’s mother doesn’t smoke. When I see some guests smoking in her house, as a non-smoker (不抽烟的人), I feel unhappy. Usually I want to stop them, but I must know that in China, to be a good host, she must not do that. In America, if you are a guest, and the hosts are not smokers, you should not smoke in their home. At least, you could ask, “Is it OK if I smoke?” But don’t be surprised if they say: “No, you can’t smoke.”

Guests in China also have some special habits. Some western people may not adapt to these habits very soon.

Luckily, my wife is a Chinese. Whenever we visit a Chinese family she tells me to buy them a gift. However, giving a gift to host is not always needed in my country. So if you invite foreign guests to your home, don’t be too surprised if they don’t bring you a gift. And if western hosts invite you to their home, try not to be too surprised if their style of treating(对待) you is not what you expected.

1When a western guest visits a Chinese family, he often .

A.buys some fruit

B.takes a cup of tea

C.feels welcome

2If the a guest wants to smoke in the writer’s house, the writer will probably say “ .”

A.Let’s smoke together

B.It’s OK, if you smoke here

C.Sorry, you can’t smoke here

3What does the underlined phrase “adapt to” in the passage?

A.get used toB.look forward toC.reply to

4Which of the following is true according to paragraph four?

A.Bringing a gift when visiting is popular in China.

B.Chinese has more habits than people in other countries.

C.It’s necessary to give a gift if we visit a western family.

5What is the main idea of this passage?

A.Foreigners should learn from Chinese.

B.Hosts must do things in the guests’ way.

C.People should understand cultural difference.

【题目】 Do you want to be in good health? Try to do the following things! You can become stronger.

Drink eight cups of water every day. Water helps your body in many ways. If you feel thirsty, just have a cup of water.

Don't forget to eat your breakfast. Breakfast gives you everything your body needs for the morning, so do not forget your breakfast.

Get enough calcium(). Your bones need it. Milk has more calcium. You may also drink soya milk.

Go for a walk every day after meals. Walking is good exercise, and people need exercise for good health. It's better to walk after meals.

Stretch for five minutes after sitting for one or two hours. Stretching your arms and legs is good for your body.

Use your brain(大脑) every day. For example, you can do stand crossword puzzle or read a new book.

Have a rest for about twenty minutes when you are tired. You may do something different to have a break. For example, stand up and walk. Or sit down to listen to music.

1How many things does this passage mention(提及) for you to do if you want to keep healthy?

A.Five.B.Six.C.Seven.D.Eight.

2Which meal can give what your body needs for the morning?

A.Breakfast.B.Lunch.C.Dessert (甜点).D.Dinner.

3What does the underlined word “Stretch” mean in Chinese?

A.锻炼B.跳跃C.跑步D.伸展

4Which of the following is True according to this passage?

A.Reading a new book can improve our brain.

B.We can only drink eight cups of water every day.

C.We should stretch for fifteen minutes after two hours.

D.Have a rest for about five minutes when you are tired.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网