题目内容
【题目】阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全短文。选项中有一项为多余选项。
Trust (信 任) is the basis (基 础) of any relationship, including friendship. No relationship can be long without trust. But winning trust is not easy as we think. Sometimes, it takes years, even all our life to make it. We surely know who are the people we trust. However, how do we know if others trust us?
【1】You may first like to share them with the friends you trust most. It is the same with your friends.
Whom do you ask for advice when you need it the most? Either your parents or your friends may first come into your mind. You only ask for advice from the people you really trust. You know they will never pass on the wrong advice. And so do they.【2】
Different ideas and discussions are a part of every relationship, and this is also true for friendship. In fact, two people can’t always have the same opinions on a situation and they may share different advice. Sometimes some people find it hard to forgive (原谅) and forget.【3】.It is because they trust you and believe that you will never cause any hurt to them on purpose (故意地).
There are times in life when you find yourself a lonely soldier.【4】Your friends will always be there when you need help. If they are with you when you need them the most, you can know that they trust you.
A.Whom would you like to share your secrets with?
B.But for your true friends, there is no difficulty in it.
C.Their friends will never have different opinions.
D.However, if you have true friends, you will never be alone in any trouble.
E.The friends who trust you will go to you for help in the important decisions of their life.
【答案】
【1】A
【2】E
【3】B
【4】D
【解析】
文章大意:文章讲述了友谊基于信任的故事。
【1】细节理解题。根据 You may first like to share them with the friends you trust most. It is the same with your friends.你可以先和你最信任的朋友分享。你的朋友也是这样。可 知,和选项“A.Whom would you like to share your secrets with?你想和谁分享你的秘 密”匹配。故选 A。
【2】细节理解题。根据 Whom do you ask for advice when you need it the most?当你最需要的时候, 你会向谁征求建议?和You only ask for advice from the people you really trust. 你只向你真正信任的人征求意见。以及 And so do they.他们也是。可知,该空选“E. The friends who trust you will go to you for help in the important decisions of their life.相信你的朋友会在重要决定中向你寻求帮助。”较合适。故选 E。
【3】细节理解题。根据“Sometimes some people find it hard to forgive(原谅) and forget.有时,一 些人发现很难原谅和忘记的”和“It is because they trust you and believe that you will never cause any hurt to them on purpose(故意地).因为他们相信你,相信你永远 不会故意对他们造成伤害”。可知,选项“B. But for your true friends, there is no difficulty in it.但对你真正的朋友来说,这并不困难。”符合。故选 B。
【4】细节理解题。根据“There are times in life when you find yourself a lonely soldier.生活中 有时你会发现自己是一个孤独的士兵。”和“Your friends will always be there when you need help.当你需要帮助时,你的朋友会一直在那里。”。选项“D. However, if you have true friends, you will never be alone in any trouble.然而,如果你有真正的朋友,你将永远不会孤单在任何麻烦中。”符合。故选 D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。每词仅用一次,每空一词。
whoever help leaf praise beside |
(1)When I'm sick, Mom always stays me.
(2)Last Sunday, we went to Chaliao to enjoy the beautiful red .
(3) breaks this rule must be punished.
(4)My Chinese teacher Miss Li is a and warm-hearted person.
(5)All the great erhu masters play and Abing's Erquan Yingyue.