题目内容
【题目】Dear editor,
My English teacher is very strict with us.Several days ago,when we were in class,Tom asked me a question.But she thought we were speaking in class.She asked us to stand at the back of the classroom for a few minutes.This made me uncomfortable.Now,I feel nervous in her classes,so I don't like her classes. However,I really want to learn English well.What should I do?
Mike
Dear Mike,
I am sorry you are having difficulty with your English classes.Every teacher wants his or her students to study hard.So I think you should have a talk with your English teacher and tell her what you were doing with Tom that day.If she knows your worries,maybe she will help you improve your study.And she will say sorry to you and be pleased to hear you want to learn English well.I believe when students are not trying as hard as they can, a teacher is forced(被迫) to take__action.
Editor
【1】What's wrong with Mike?
A. He doesn't like learning English.
B. He has trouble with his English classes.
C. He doesn't know how to get on well with Tom.
D. He has trouble with his classmates.
【2】Mike feels nervous in English classes because________.
A. he doesn't like his English teacher
B. he can't speak in class
C. his English teacher punished him
D. he doesn't like English
【3】In the editor's opinion,the English teacher asked Mike to stand for a while because ____.
A. she didn't like him
B. she didn't like teaching
C. Mike was bad at English
D. she didn't think Mike learned English hard
【4】What does “take action” mean in Chinese?
A. 采取行动 B. .动
C. 帮助 D. 出发
【5】Which of the following sentences is TRUE according to the passage?
A. Mike dislikes English classes,but he wants to learn English well.
B. Mike wants the editor to say something to his English teacher.
C. The editor gave Mike some advice,but it didn't work.
D. Mike likes English classes,but he doesn't want to learn English well.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】本文是两封信在第一封里Mike讲述了自己受到了英语老师的误解,从而讨厌上英语课,
但是他又想学好英语于是产生了他不知如何与英语老师相处的问题。在第二封信里编辑建议迈克和她的老师谈一谈,老师会高兴的。
【1】细节理解题。根据在第一封信中,Mike讲述了自己受到了英语老师的误解,从而讨厌上英语课,但是他又想学好英语于是产生了他不知如何与英语老师相处的问题。故选B。
【2】细节理解题。根据Mike上英语课感到紧张,是因为他被罚在后面站了几分钟。故选C。
【3】细节理解题。综合两封信的内容可知老师认为迈克不努力学英语。故选D。
【4】词意猜测题。由句子I believe when students are not trying as hard as they can, a teacher is forced(被迫) to take action.可知,我相信,当学生们没有尽可能地努力时,老师就会被迫采取行动。因此take action译成采取行动较为合理。故选A。
【5】细节理解题。根据Mike给编辑写信主要是向他求教怎样与英语老师相处的问题,而不是想让他对英语老师说明真相,故B错;C选项,编辑的建议是否有效果,文章并未提及,故C错;D选项在语言上更是错误的,所以只有A选项才是正确答案。