题目内容

【题目】

Name: Wu Yishu

Country: China

Height: 182cm

Place of birth: Shanghai

Date of birth: May 10th, 2001

School

She left High School Affiliated to Fudan University

(复旦附中) in June and will go to Tsinghua University(清华大学) in September this year.

Main achievement

(主要成就)

She got the second season champion(冠军) of Chinese Poetry Conference(中国诗词大会) in 2017.

1What does Wu Yishu do?

A.She is a writer.

B.She is a poet(诗人).

C.She is a student.

2What is Wu Yishu good at?

A.English poetry.

B.Chinese poetry.

C.Chinese music.

3Where will Wu Yishu study?

A.In High School Affiliated to Fudan University.

B.In Fudan University.

C.In Tsinghua University.

【答案】

1C

2B

3C

【解析】

本文是一篇表格说明文,主要介绍了武亦姝的个人信息,学校信息和成就信息。

1细节理解题。根据表格第2She left High School Affiliated to Fudan University(复旦附中) in June and will go to Tsinghua University(清华大学) in September this year.6月复旦附中毕业准备去清华大学读书。可知,她是个学生。故选C

2细节理解题。根据表格第3She got the second season champion(冠军) of Chinese Poetry Conference(中国诗词大会) in 2017.她获得中国诗词大会的冠军可知她擅长中国诗词。故选B

3细节理解题。根据表格第2She left High School Affiliated to Fudan University(复旦附中) in June and will go to Tsinghua University(清华大学) in September this year.6月复旦附中毕业9月准备去清华大学读书。可知。故选C

表格阅读文章一般采用寻读的做题方法,根据题干的关键单词或者词句在文章对应的段落里找答案。如第2题,题干中问的是她擅长什么?快速定位到表格中的第3行中,找到关键词句《中国诗词大会》便知道是擅长中国诗词,既能节省阅读时间,又可准确做题。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确选项。
Birthdays are celebrated all over the world. Some traditions are rather similar from country to country: candles, cakes, and birthday wishes. But there are also different ways to celebrate birthdays. Here are a few.
Argentina—In Argentina, as in many Latin American countries, one of the most important birthday parties is a girl's fifteenth. When girls turn 15 they have a huge party and dance first with their father, and then the boys at the party.
China—The birthday child receives presents from the parents. Friends and family members are invited to dinner, and noodles are served to wish the birthday child a long life.
Denmark—A flag is flown outside a window to show that someone who lives in that house is having a birthday. Presents are placed around the child’s bed while he is sleeping so he will see them immediately when he wakes up.
Holland—The birthday child receives an especially large present. The family also put flowers or balloons on the birthday child's chair to make it beautiful.
India—Usually Indian childr en wear white to school. However, on their birthday children wear coloured clothes to school and give out chocolates to everyone in the class. Their best friend helps them to do this.
Japan—The birthday child wears new clothes to mark the special time. Certain birthdays are more important than others and these are celebrated with a visit to the shrine(神殿). These are the third and seventh birthdays for girls and the fifth for boys.
(1)A birthday child can see the presents ______ in Denmark.
A.outside a window
B.at the party
C.around the bed
(2)Which of the pictures shows the birthday tradition in Holland?
A.
B.
C.
(3)In ______, only birthday children wear coloured clothes to school.
A.India
B.Japan
C.China
(4)In Japan, the ______ birthday is more important for boys.
A.fifteenth
B.seventh
C.fifth
(5)The passage is mainly about ______.
A.the importance of children's birthdays
B.birthday traditions in different countries
C.children's birthdays in western countrie

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网