题目内容

【题目】阅读理解(判断正误)
In many parts of the world, farmers and their families live in villages or towns. In the United States, each farm family lives in its own fields. Usually their neighbors live far away. It's hard for them to see each other on weekdays. Their children take school buses to the nearest school. These school are only for the farm families in this area. In some areas, there are small school for a few farm families, and the children can walk to school and often go home for meals.
In Australia it is very different. Farmers live close to each other and their children can walk to school and often go home for meals.
Life keeps changing for everyone. Farmers keeps changing,too. Today there are cars, good roads, radios, television sets and there are modern machines for farming. All of them are changing farm life.
(1)American farmers are the same as Australia farmers.
(2)In Australia,each farm family lives far away from their neighbors.
(3)In the USA, it's hard for the farmers to see each other on weekdays.
(4)Children of Australian farmers go to school by bus.
(5)Farm life keeps changing and farmers keep changing.

【答案】
(1)错误
(2)错误
(3)正确
(4)错误
(5)正确
【解析】短文介绍了美国的农民与澳大利亚的农民的生活方式的不同之处。在美国,每个农场家庭都生活在自己的田地里。通常他们的邻居住得很远。他们很难在工作日见面。他们的孩子乘校车去最近的学校。在澳大利亚,农民们住得很近,他们的孩子可以走路上学,经常回家吃饭。

⑴句意:美国农民和澳大利亚农民是一样的。根据短文中的句子“In the United States, each farm family lives in its own fields. Usually their neighbors live far away. In Australia it is very different. Farmers live close to each other.”可知,美国农民和澳大利亚农民的生活方式是不一样的。与原文是不符的,答案为错误。

⑵句意:在澳大利亚,每个农场家庭都住得离他们的邻居很远。根据短文中的句子“In Australia it is very different. Farmers live close to each other.”可知,在澳大利亚农民们住的很近,与原文是不符的,答案为错误。

⑶句意:在美国,农民们很难在工作日见面。根据短文中的句子“Usually their neighbors live far away. It' hard for them to see each other on weekdays.”可知,在美国,农民们很难在工作日见面。与原文相符,答案为正确。

⑷句意:澳大利亚农民的孩子乘公共汽车上学。根据短文中的句子“Farmers live close to each other and their children can walk to school and often go home for meals.”可知,澳大利亚农民的孩子步行去上学,与原文是不符的,答案为错误。

⑸句意:农场生活在改变,农民也在改变。根据短文中的句子“All of them are changing farm life. Farmers keep changing, too.”可知,农民在不断变化,他们也在改变农场生活。与原文相符,答案为正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文。从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出正确选项。A
Many people today like exercise. Some like to run, and some like to walk. Others dance or play balls. They do different kinds of exercise. Why do people like exercising? It's good for their health. And exercise helps make them tired, so they sleep better at night. You may like to run. If you do, take care of your feet. Make sure you have the right shoes. Some people like to run on roads, but they must watch out for cars.
Walking is a good exercise. You may take a long walk in the park. It's more fun if you don't go alone. Go with a friend. The two of you may have a great time.
Some people like to swim. But others don't like to go into the water. If you like this kind of exercise, make sure that someone is watching you. You must always take care when you are in the water. Jumping a rope (跳绳) or riding a bike is also good exercise. There are many other exercises. Find out what you like. You may need help at first. Some people often do exercise, and they can help you. Do exercise every day, and you will know what it makes you feel.
(1)The passage tells us about _______.
A.running
B.swimming
C.walking
D.exercise
(2)If you want to run for exercise, you should _______.
A.have the right shoes
B.run fast on the roads
C.go with a friend
D.let someone watch you
(3)They must watch out for cars. Here "watch out" means _______.
A.向外看
B.左右看
C.小心
D.担心
(4)In the passage there are _______ kinds of exercise.
A.5
B.6
C.7
D.8
(5)Which doesn't mention(提到) in this passage if you want to do exercise?
A.Find out what you like.
B.Ask for help at first.
C.Exercise every day.
D.Never eat unhealthy food

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网