题目内容
【题目】I am Tom. My good friends are John and Ann. John’s house is next to my house, and we are in the same class. He’s thirteen years old and he’s tall. He has blond hair and blue eyes. He is very polite(有礼貌的). His English is very good and he often helps me. He likes white. He likes wearing(穿) a T-shirt, but in the photo he is in a blue shirt.
My friend Ann doesn’t go to school. She is young. She is only seven. She has long brown hair and brown eyes. She likes yellow, and she likes bananas very much. She often buys bananas for her mother. Her mother likes her very much.
【1】John is _________ years old.
A. 11. B. 12. C. 13. D.14.
【2】What does John look like?____________
A. He is tall and he has blond hair.
B. He is short and he has blue eyes.
C. He is tall and he has brown eyes.
D. He is short and he has a blue shirt.
【3】John likes and Ann likes .
A. brown, blue B. blue, brown
C. white, yellow D. shirts, bananas
【4】What does Ann do for her mother?______________
A. She goes to school.
B. She often buys bananas.
C. She helps her mother.
D .She is very polite.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】B
【解析】
试题分析:本文是汤姆介绍了他的两个好朋友约翰和安。约翰个子高,金发蓝眼,喜欢白色,和汤姆在同一个班。安只有七岁,太小了不去上学,她喜欢黄色,她经常给她妈妈买香蕉。
【1】细节理解题。根据He’s thirteen years old可知约翰13岁。故选C。
【2】细节理解题。根据he’s tall. He has blond hair and blue eyes.可知约翰个子高,金发蓝眼。故选A。
【3】细节理解题。根据He likes white. 和She likes yellow可知约翰喜欢白色,安喜欢黄色。故选C。
【4】细节理解题。根据She often buys bananas for her mother. 安经常给她妈妈买香蕉。故选B。
【题目】书面表达。(本小题共20分)
如火如荼的英语课堂改革正在进行着,我们学校也在积极推进以小组为基本单位的合作学习方式,老师授课的方式在发生改变,就连教室里桌子椅子的摆放也在发生改变,以小组为单位摆在一起,面对面坐,进行小组合作活动。有些人喜欢这种方式,有些人人不喜欢,请你结合自己实际写一篇短文,要求80字左右,内容包含以下所给提示,不得出现真实信息,开头已给出。
Some students’ opinions | provide students with easier ways to study and more chances to discuss, more active class |
Other students’ opinions | be not used to this new classroom arrangement(安排) can’t pay more attention to the teachers in class |
My opinion | …… |
Nowadays our classroom has changed. The desks are no longer in rows, but pushed together to make bigger desks. The students in the same group sit together.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
【题目】口语应用。(每小题1分,共5分)
阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A. I don’t like the color. B. I want to buy some clothes. C. I’ll take it. D. Can I try it on? E. Why not have some vegetables? F. How much is it? G. What can I do for you? |
[Saleswoman: May I help you?
Ben: Yes, please. 【1】
Saleswoman: How do you like the pants?
Ben: 【2】
Saleswoman: What about this one?
Ben: 【3】
Saleswoman: Sure.
(Ben tries on the pants.)
Saleswoman: Wow! It looks very nice on you.
Ben: All right. 【4】
Saleswoman: It’s fifty yuan.
Ben: OK. 【5】
Saleswoman: Thank you.