题目内容
【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
How much do you know about the bird world?
Birds use three gaits: walking, running and hopping.
In walking, the left and the right feet move in turn (轮流).Each foot is on the ground for more than half the time, so there are more times when both feet are on the ground.In running, each foot is on the ground for less than half the time, and there are more times when both feet are off the ground.In hopping, the feet move almost at the same time.This means that for much of the time both feet are off the ground.
Middle-sized and large birds walk at low speed and either run or hop at higher speed.Small birds, such as sparrows and swallows, usually do not walk, because walking may be too slow for them.It seems that the more time a bird spends in trees, the more likely it is to hop.Perhaps there is wide space in a tree between one thin branch (树枝) and the next, so walking is not a good choice, while on each small branch there is enough room to set both feet down side by side, so hopping seems to make sense.
(1)How is the bird moving when both feet are on the ground for more than half the time?
A.By flying.
B.By running.
C.By walking.
D.By hopping.
(2)Which of the following shows a bird is hopping?
A.![]()
B.![]()
C.![]()
D.![]()
(3)Why do the birds in trees usually move by hopping?
A.Space between the two branches is wide.
B.The birds in trees are small in size.
C.There is little room to set the birds' feet on.
D.Branches are high in the air off the ground.
(4)Which of the following usually moves by hopping?
A.A duck.
B.A chicken.
C.A snake.
D.A sparrow.
(5)What does the underlined word "gaits" mean?
A.Directions of flying.
B.Speeds of moving.
C.Ways of moving.
D.Times of staying in trees.
【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
(5)C
【解析】这篇文章主要就是讲鸟移动的三种步法:慢步走,跑,和双足跳跃(前进)。
(1)细节理解题。根据短文第三段中句子In walking, the left and the right feet move in turn (轮流) .Each foot is on the ground for more than half the time, so there are more times when both feet are on the ground.In running, each foot is on the ground for less than half the time可知在走路的时候是左右脚交替轮流,每只脚在地上的时间都超过(走路)一半的时间,所以有两只脚一起落地的时间。当两只脚在地上超过一半时,鸟是慢步走的,所以答案是C。
(2)细节理解题。根据第三段最后两句In hopping, the feet move almost at the same time.This means that for much of the time both feet are off the ground.可知鸟在跳跃中,双脚几乎同时移动。所以答案是B。
(3)细节理解题。根据第四段中的句子Perhaps there is wide space in a tree between one thin branch (树枝) and the next, so walking is not a good choice, while on each small branch there is enough room to set both feet down side by side, so hopping seems to make sense.可知先择跳跃的方式移动是因为树枝间的空隙比较宽。所以答案是A。
(4)推理判断题。hopping 的意思是双脚跳,所以根据四个选项我们可以看出只有第四项麻雀才会双脚跳。所以答案是D。
(5)词义猜测题。通读全文我们可以看出这篇文章主要就是讲鸟移动的三种步法。所以答案是C。
【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
B
Welcome to our idiom (习语) corner!
| to feel very happy and excited (especially when sth. Good has happened) |
| an unknown person who enters a race and gets a good grade |
| to act quickly, without thinking |
| to encourage sb. to do sth. (especially sth. They shouldn’t do) |
(1)Picture can be chosen to express “to do something without thinking”.
A.![]()
B.![]()
C.![]()
D.![]()
(2)We can’t believe Robert won this match. He’s really .
A.a walking man
B.a trigger
C.a dark horse
D.an egg
(3)The Chinese meaning to the idiom “to walk on air” is probably “”.
A.一无所有
B.欢天喜地
C.愁眉苦脸
D.不假思索
(4)The writer didn't use to help the readers understand the idioms above.
A.explanations (解释)
B.pictures
C.examples
D.results