题目内容

【题目】 Amy has a big birthday party on Sunday. But she is not happy. She doesn't have any new clothes. All her friends have new clothes. Sally has expensive new T-shirts. Kerry has beautiful new dresses.

So Amy asks her mother to buy her something new, but she doesn't have the money. Then Amy comes to her grandma. She loves clothes and shopping.

The next day they go to the shopping mall(购物中心)together. Amy chooses and tries on lots of clothes there. But she can't find the one she likes. Then she gets very tired and begins to cry.

"I am afraid that I can never find the perfect(完美的)thing to wear," says Amy.

"Let me tell you a secret. I know the perfect thing for you. It can make you feel(感到)great and it can make everyone want to be your friends," says grandma. After knowing what it is, Amy is happy again.

That night, she tells her mother she finds the perfect thing to wear

"What is it?" asks her mother.

"I am wearing it now. A smile!" She smiles.

"You are right, Amy. You don't need new clothes or money. A smile is all you need."

"Yes," says Amy. "It's the perfect thing."

1Amy isn't happy at first because ________.

A.She hasn't got any presents.B.She has no friends at school.

C.She doesn't have new clothes.D.Her mother doesn't want to buy her clothes.

2How does Amy feel after trying on lots of clothes in the shopping mall?

A.Tired.B.HappyC.AfraidD.Lucky

3Who makes her happy again?

A.Her mother.B.Sally.C.Kerry.D.Her grandma.

4What is the perfect thing for Amy?

A.A special dressB.A smile.C.Her old clothesD.Money.

5Where can you see the passage?

A.In a history book.B.In a science book.C.In a guidebook.D.In a story book.

【答案】

1C

2A

3D

4B

5D

【解析】

本文讲述了艾米星期天有一个盛大的生日聚会,但是她并不快乐。她没有任何新衣服,她所有的朋友都有新衣服。艾米在商场挑选并试穿了很多衣服,但是她找不到她喜欢的衣服。奶奶告诉她微笑可以使每个人都想成为她的朋友,她觉得很对。

1细节理解题。根据“But she is not happy. She doesn't have any new clothes.”可知她没有新衣服,故选C

2细节理解题。根据“Then she gets very tired and begins to cry.”可知此处是劳累的,故选A

3】细节理解题。根据Let me tell you a secret. I know the perfect thing for you. It can make you feel(感到)great and it can make everyone want to be your friends," says grandma. 可知是她奶奶,故选D

4细节理解题。根据“…"I am wearing it now. A smile!" She smiles.”可知此处是微笑,故选B

5信息来源题。根据本文讲述了一个故事,让人们知道微笑是最好的,所以此文是在故事书中看到,故选D

阅读理解中的细节理解题,首先找到问句中的关键词然后定位到文章或表格的具体位置,然后选出正确答案即可。第1小题题干中关键词为“isn't happy at first”,在文章中定位到第1段中“But she is not happy. She doesn't have any new clothes.”这一句即可得出答案。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网