题目内容

【题目】— Can you lend me the book Gone With The Wind?

— Sorry. I returned it to the library just now .Maybe it’s still _____.

A.reusableB.acceptableC.valuableD.available

【答案】D

【解析】

句意:——你可以借我《飘》这本书吗?——抱歉。我刚才把它还给图书馆了。也许还可以借到。

考查形容词辨析。reusable可重复使用的;acceptable可接受的;valuable有价值的;available可得到的。根据下文的答语“抱歉。我刚才把它还给图书馆了”及空格前still,可知,此空处表示“也许这本书还在,你还可以借到”,所以空格处填available。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know what family instructions are? They are common beliefs that family members follow. In ancient China, people passed down their family instructions from generation to generation.

Some schools in Zhejiang are encouraging students to learn more about their own family instructions. At Hangzhou Gongyi Middle School and Hangzhou Xuejun High School, it was part of students' winter vacation homework to learn about their family instructions.

Meng Yaohan, 16, from Hangzhou Xuejun High School, looked at her family instructions. One of them is "Don't take the wrong way", a piece of advice that has been passed down for 100 years. Her father told her how her grandfather stuck to his "right way" to become an engineer. "It encouraged me to pursue what I love, " she said.

Shen Duanjie, 14, from Hangzhou Gongyi Middle School, has got good from his family instructions"— democratic" (民主的) and "equal". In his own words, they have helped him get along with his parents.

The school has also published books about two classic collections of family instructions—The Family Instructions of Zhu Xi and Family Instructions of Yan Clan. The books include dialogues and pictures drawn by students.

Gong Zhenyue, 14, drew pictures for one of the instructions in Family Instructions of Yan Clan. She was impressed by the instruction, which says that parents should not only love their children, but also educate them. "It made me understand my parents' strictness with me, " she said. She made it her own family instruction.

1What are family instructions?

A.The words of one's grandparents.

B.Common beliefs that family members follow.

C.Books which were passed down from the past.

2Which of the following is TRUE about Meng Yaohan?

A."Democratic" and "equal" are her family instructions.

B.Her family instructions helped her get along with her parents.

C."Don't take the wrong way" is one of her family instructions.

3What does the underlined word "pursue" mean in Chinese?

A.追求B.选择C.感受

4Who drew pictures for Family Instructions of Yan Clan?

A.Gong Zhenyue.B.Zhu Xi.C.Shen Duanjie.

5Learning family instructions helps Gong Zhenyue________.

A.study better at schoolB.draw pictures for other booksC.understand her parents better

【题目】 Let children learn to judge (判断)their own work. A child doesn’t learn to talk by being corrected all the time. If he is corrected too much. He will stop talking. He notices a thousand times a day the _________ between the language he uses and the language others use. Little by little, he makes the necessary changes to make his language like other people’s.

In the same way, children learn to do all the other things _________ being taught-- to walk, run, climb or ride a bicycle. They compare their performances with those of more skilled people, and slowly make the changes. But in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them himself. We do it all for him. We thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to . Soon , he becomes dependent on the teacher, Let him work out with the help of other children if he wants it.

If it is matter in math or science, give him the answer book. Let him correct his own papers. Why should we teachers waste time on such daily work? Our Job should be to help the child when they tell us that he can’t find the way to get the right answer. Let the children learn what all educated persons must learn, how to measure (估量) their own understanding, and how to know what they know or do not know.

Let them get on with this job in their ways. School teachers can offer help if they ask for it. Some parents and teachers are worried that the children might fail to learn something that they will need to get in the world. Don’t worry! If it is important, they will go out into the world and learn it.

1任务一:请根据短文内容,写出①.②处所缺单词。(每空限填一词)

__________________ ______________

2任务二:阅读短文,从短文中找出与下面句子意思相近的句子。

Allow them to go on with this job in their own ways.

___________________________________________________________

3任务三:将文中划线部分翻译成中文。

___________________________________________________________

任务四:根据短文内容回答下列问题。

4How do children learn to walk, run, climb or ride a bicycle

______________________________________________________________

5What’s the best title of the passage?

______________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网