题目内容

【题目】阅读填空

请根据材料内容,完成各题,每空一词。

We need animals.Every animal has its place in the balance(平衡) of nature.We should try to help save the animals.

Some people think zoos are good places.The zoos give the animals the comfortable and safe living places.If the animals get hurt or ill, people will take care of them.The zoo is a good place to know the rules in the wild world.We can be much closer to nature.We can know more about the animals in the zoos by watching, listening even smelling instead of just looking at the pictures in books.

Some people don’t think animals feel happy in the zoos.Animals like pandas, wolves and bears usually live in the wild.They play and find food by themselves.They are free and happy in the wild.If they are in the zoos, food is enough and rooms are comfortable.They do not need to do their best to find food to eat or places to stay in.They just walk around, sleep day and night, but they are not free at all.

I think we should build national parks as wild life nature reserves to protect animals.If we do nothing, animals will get fewer and fewer.

【答案】

【1】zoos

【2】provide

【3】after

【4】closer

【5】watch

【6】worry

【7】sleep

【8】own

【9】free

【10】protect

【解析】

试题解析:

【1】根据文意,以及表格的内容,可知填zoo(动物园)。

【2】根据第二段中的The zoos give the animals the comfortable and safe living places,可知本空应填之意,根据结构,提供的事物前用介词with,故填provide,provide sb. with sth.

【3】根据第二段中的If the animals get hurt or ill, people will take care of them,可知take care of的意思和look after的意思是一样的。故填after。

【4】根据第二段中We can be much closer to nature,可知填closer。

【5】根基第二段中的We can know more about the animals in the zoos by watching, listening even smelling instead of just looking at the pictures in books,可知此处填watch。

【6】根据第三段中的If they are in the zoos, food is enough and rooms are comfortable,可推断此处应该填worry。

【7】根据第三段中的They just walk around, sleep day and night, but they are not free at all,可知应填sleep。

【8】根据第三段中的They play and find food by themselves,可知on one’s own的意思与by oneself一致,故填own。

【9】根据第三段中的They are free and happy in the wild,可知应填free。

【10】根据最后一句中的I think we should build national parks as wild life nature reserves to protect animals,可知应填protect。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Can you write down a Chinese word being read to you? Sometimes it can be difficult when you find the word is not included in most dictionaries.

Lu Jialei, 14, from Hangzhou Foreign Language School, won the CCTV Chinese Character (汉字) Spelling Contest(竞赛) on Oct 18th, 2013. About 160 people competed. The host read a word to the contestant(选手), explained its meaning and gave sample sentences. The contestant was needed to write down the word.

Winning the contest was a “surprise” to Lu. “I was not the smartest one,” she said. “But I paid attention to details.” To prepare for the contest, she and her teammates studied the Modern Chinese Dictionary for 10 days. There are more than 56,000 entries (词条) including characters, words and phrases in it. She also had a secret weapon(武器). She studied how Chinese characters were formed.

“When others paid attention to the plot of a story, she looked at how writers use words and sentences to express themselves,” said Su Yunsheng, Lu’s Chinese teacher. Su is happy to see students like Lu find the beauty of Chinese language.

“Besides using something Chinese and having Chinese traditional festivals, learning to write Chinese characters is also an important part of inheriting (传承) Chinese culture,” said Su.

【1】Lu Jialei was born in ________.

A. 1997 B. 1999 C. 2001 D. 2002

【2】 Lu Jialei studied the Modern Chinese Dictionary ________ for the contest.

A. for more than one week B. as long as on week

C. for more than half a month D. as long as half a month

【3】The contestant was needed to write down the word ________.

A. after the contestant read the word to the host

B. before the host read the word to the contestant

C. after the host explained its meaning and gave sample sentences

D. before the contestant explained its meaning and gave sample sentences

【4】 Lu Jialei’s secret weapon was that ________.

A. she paid attention to details

B. she was the smartest contestant

C. she found the beauty of Chinese language

D. she studied how Chinese characters were formed

【题目】Finbo is a little blue whale (鲸). He lives in the deep blue ocean (海洋) with his mother. We call him “little”, but he is not little at all. Finbo is much bigger than all of his friends.

Finbo’s favourite game is playing “hide-and-seek (捉迷藏)”with his friends. They often play this game in the ocean. But one thing makes Finbo feel unhappy all the time. When they play this game, Finbo always loses the game. His friends can find him at once (立刻,马上). But he cannot find his friends easily (容易地). Finbo is too big, it is very easy for his friends to find him. Finbo feels very sad. He wants to be small like his friends. At last he doesn’t want to play the game and goes to his mother.

(节选自 《快乐英语阅读》初一年级 第I卷,略有改动)

【1】Where does Finbo live?

A. In the deep blue ocean. B. In a deep river .

C. On the land. D. On a hill.

【2】 What’s Finbo’s favourite game?

A. Playing water balls.

B. Going boating.

C. Swimming in the water.

D. Playing “hide-and-seek” in the ocean.

【3】When they play this game, Finbo always loses the game.

Here loses means in Chinese.

A. 遗失 B. 输掉 C. 错过 D. 耽搁

【4】Why do Finbo’s friends find him easily?

A. Because he cannot swim fast.

B. Because he is not clever.

C. Because he is too big.

D. Because his friends are clever.

【5】What can you infer (推理)?

A. Finbo will be small.

B. Finbo will ask his mother why he is so big.

C. Finbo will not live in the ocean.

D. Finbo’s friends will be big.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网