题目内容

【题目】阅读理解
(A)
It's school time again! A new start of a new period.
You're probably feeling excited and maybe a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared on the first day of school because of all the new things: new teachers, new friends, and even a new school. Luckily, these “new” worries only stick around for a little while.
On your first day, most teacher start the school year by introducing themselves and talking about all the things you'll do that year. Maybe you'll have a chance to tell something about yourselves to the others of the class. The most important thing for you is to learn new rules and follow them. After all, rules can make the school life better. Besides, the most exciting thing for you is to meet more new friends in a new place. The first day of school doesn't sound bad, but there is still some advice for you make you a better person, such as developing good learning habits, making a good plan and taking your schoolwork seriously. The last but not the least is to have fun in your new school.
(1)You may feel both excited and nervous on the first day of school.
(2)Students must learn to keep the rules in the new school.
(3)You can easily make some friends without doing anything.
(4)Whether you can learn well depends on your teachers , but not your learning habits.
(5)For students, a good beginning is important in a new school.

【答案】
(1)1
(2)1
(3)0
(4)0
(5)1
【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了学生开学第一天的情况,告诉学生应该注意什么,好的开始是成功的一半。
⑴ 细节理解题。从第二段的You are, probably feeling excited and a little sad that summer is over. Some kids feel nervous or a little scared。可知在开学第一天,学生既兴奋又紧张。  
⑵ 推理判断题。根据第三段的“The most important thing for you is to learn new rules and follow them. After all, rules can make the school life better.”可推断出,对学生来说,最重要的是了解规则、遵守规则。。  
⑶ 推理判断题。在第三段的Besides, the most exciting thing for you is to meet new friends in a new place.只是提到交新朋友,并没有说如何交到朋友。因此本句是错误的。  
⑷ 细节理解题。根据第三段的“there is some advice for you to make you a better person, such as developing good learning habits,”可知养成良好的学习习惯是重要的。因此本句错误。  
⑸ 细节理解题。根据文章最后一句:好的开始是成功的一半,可知本句正确。 

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
A
We all know that Taiwan is considered as Treasure Island(宝岛) of China. The scenery there is very beautiful. Recently we have been connected closely each other.
Several months ago, a group of 19 Taiwanese children flew to Chengdu in order to begin a tour to study pandas. The middle school children were from Chiayi County in southwest Taiwan and were chosen because of their excellent performance at school. During the visit, the children saw pandas up close. They were very excited to see so many pandas at the same time. The children also traveled to the –Mount E’mei scenic area and met local schoolchildren.
At last, they said, “The pandas are very cute, and they are all happy.” They also said the children in Chengdu are very friendly to them, and they all like there. The hope to visit Sichuan again.
(1)Taiwan is considered as a _________ island.
A.valuable
B.rich
C.beautiful
D.all above
(2)Why did the group of 19 Taiwanese children come to Chengdu?
A.Because they came to study here.
B.Because they had never been here.
C.Because they flew here for a tour to study pandas.
D.Because they were from Chiayi County in southwest Taiwan.
(3)The children had a good chance to visit Chengdu because __________.
A.they were interested in it
B.they did well at school
C.they were performing different roles.
D.they were not from the same country
(4)When they visited pandas, the children were quiet excited __________.
A.to see so many pandas at a time.
B.to climb the Mount E’mei
C.to see pandas
D.to find pandas very cute
(5)This passage mainly expresses that _________.
A.the middle school students in Taiwan must can learn about pandas.
B.there is a good relationship between the two places.
C.the children in Chengdu are very friendly.
D.the students in Taiwan are excellent

【题目】根据首字母、音标或汉语提示及句子意思完成下列句子。

1What’s the d__________ today? It’s Octobor 30th.

2---May I b_____________your bike? ---Sure, here you are.

3My f____________sport is badminton. I often play it after school.

4Why not ask ___________(他们) to help you at school?

5My friend Sandy likes listening to m___________ at home.

6My friend doesn’t often exercise. He doesn’t sleep ____________().

7Millie tells me something about her school on the ____________(电话)

8_________(哪一个)do you like better, the red one or the blue one?

9This year, they have many subjects, including(包括) _________(生物)

__________ (地理)and _________(历史).

10Do you often write __________ (日记)?

11Our classroom is big and ___________ (明亮的). We all like it very much.

12Their library is new and ___________ (现代的).We often borrow books from it.

13Is there anything ___________ [' ntrst] in today’s newspaper?

14It’s too far away from our school. Let’s ___________ () a bus to get there.

15We have a ______________(家长) meeting every term.

16My home is 3 kilometers _____(远离 ) from my school ,so I go to school by bike every day.

17He likes reading very much and he often ______()some books from the school library.

18We are ___________ (确信)there are all kinds of animals in the reserve.

19Do you often write ___________ () to your parents?

20Mary is a new student. She has f________ friends in this school.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网