题目内容
【题目】 Long ago, when animals could talk, the camel had antlers and a long, thick, beautiful tail. So the camel was very proud of himself and he always showed off his beautiful and magnificent antlers to the others.
One day, the camel went to drink at the nearby river. A deer came then out of the woods, bowed to him, and said rather sadly:“I was invited to a party tonight, but how can I go there with such a bare forehead? Even if it is just for one hour, I wish to go with such beautiful antlers as yours. Dear friend, could you lend me your antlers for tonight? I’ll return them tomorrow, when you come here to drink.”
The camel, though he was a little vain, had a good heart and took pity on the poor deer’s bald head. So he took his antlers off and gave them to the deer, saying, “Well, tomorrow when I come to drink, you must return them to me.”
The deer quickly took the antlers and disappeared into the woods. On his way, he met a horse and told him how he had got his antlers.
The horse, who had also been invited to the party, thought he would like to find a nice body decoration, too. He then went to the camel and asked him to give him his tail. The kind-hearted camel trusted the horse and gave him his tail.
The next day, the camel went to the meeting point as agreed. While waiting, he was drinking water and stretching his neck to see if the deer and the horse would come. But none of them showed up. Many days and years have passed since then, and the poor camel has still not got back his antlers or his tail.
Because he drank too much water while awaiting the deer and the horse, the camel has got a hump full of water; and because he stretched his neck gazing long and hard for the deer and the horse, his neck has grown long.
The horse kept his tail but, whenever he sees the camel in the distance, he runs away.
As to the deer, he also kept his antlers, but he has to change them every year because the luck of having antlers did not belong to him but to the camel, and he only got them by betraying the camel.
【1】What does “antlers” mean in the passage?
A.鬃毛B.蹄C.角D.驼峰
【2】How did the camel get his hump in the story?
A.The camel exchanged his antlers with the hump of the horse.
B.He drank too much water while waiting.
C.After fighting with the deer and the horse, he got injured.
D.He got it as a present from the deer and the horse.
【3】All the following words can describe the camel EXCEPT_____________ .
A.vainB.kind-heartedC.proudD.clever
【4】The RIGHT order of the following sentences might be_____________ .
①Once, the camel had a beautiful tail and antlers.
②The horse was invited to a party and borrowed the tail from the camel.
③The camel lent antlers to the deer.
④The camel went to the meeting point. Neither the deer nor the horse showed up.
⑤The camel had a hump full of water and a long neck.
A.①④⑤③②B.①③②⑤④C.①②③④⑤D.①③②④⑤
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】D
【解析】
本文主要讲很久之前骆驼有角和尾巴,但是由于热心,将角借给了鹿,将尾巴借给了马,但是他们再也没有还回来。
【1】词义猜测题。根据文中I was invited to a party tonight, but how can I go there with such a bare forehead? Even if it is just for one hour, I wish to go with such beautiful antlers as yours.我今晚被邀请去参加一个聚会,但是我怎么能光着额头去呢?”即使只有一个小时,我也愿意和你这样美丽的鹿角一起去。可知,antlers是鹿角,所以本题选择C。
【2】细节理解题。根据文中Because he drank too much water while awaiting the deer and the horse, the camel has got a hump full of water因为在等待鹿和马的时候喝了太多的水,骆驼背上有一个装满水的驼峰可知,本题选择B。
【3】细节理解题。根据文中Many days and years have passed since then, and the poor camel has still not got back his antlers or his tail.许多天过去了,许多年过去了,可怜的骆驼仍然没有得到他的鹿角或他的尾巴。可知,他被骗了,说明他并不聪明,所以这里选择D。
【4】细节理解题。根据文中Long ago, when animals could talk, the camel had antlers and a long, thick, beautiful tail…,So he took his antlers off and gave them to the deer…,The kind-hearted camel trusted the horse and gave him his tail…,But none of them showed up.…,Because he drank too much water while awaiting the deer and the horse, the camel has got a hump full of water…,很久以前,当动物会说话的时候,骆驼有一对鹿角,还有一条又长又粗又漂亮的尾巴……所以,骆驼把鹿角取了下来,给了鹿……善良的骆驼信任了马,给了它尾巴……但是他们都没有出现……骆驼在等鹿等马的时候喝了太多的水,驼峰里都是水,可知,本题选择D。
【题目】Let’s Explore (探究) The Nature!
Are you interested in animals and nature? Do you want to enjoy your summer holiday and learn something interesting and useful?
Here comes your chance! Youth Explore is prepared for you with a THREE-DAY summer program! You can take part in many activities and meet with many animals---giraffes, pandas, tigers, and so on! More information about the program in as follows:
Age: Students aged 8~16
Groups: There are 2 programs for you to choose from.
Each program needs at most 15 students.
Program A Dates: 12~14 July, 2016 Days: Tuesday to Thursday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. | Program B Dates: 3~5 August, 2016 Days: Wednesday to Friday Time: 10:00 a.m.~4:00 p.m. |
Program cost: $230 for members; $250 for non-members
How to do: Simply come to our center to get an application form (申请表).
Send your completed form on or before 8th July, 2016(Friday).
Notes:
1 NO FREE lunches are provided because of personal food differences. You may either bring a lunch-box or pay for lunch at our restaurants.
2 Both programs will start one day late if there is a warning of rainstorms.
【1】________ can join the three-day summer program.
A.A kid of 6B.A boy of 14C.A girl of 18D.A man of 26
【2】If there is a rainstorm on 12th July, program A will start on________ .
A.SundayB.MondayC.TuesdayD.Wednesday
【3】Two members and one non-member should pay ________for the program.
A.$710B.$690C.$480D.$750
【4】Free lunches aren’t provided because________.
A.the lunches cost too muchB.there are many restaurants
C.people have different tastesD.they may bring lunch-boxes
【5】What can we know from the passage?
A.Youth Explorer is the name of the program.
B.More than 15 students are in each program.
C.We can only see three kinds of animals in the program.
D.You need to hand in an application form for the program.