题目内容
【题目】Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案):
![]()
Jerry lived in a small town in America. She always wanted to help others when she was young. At the age of 5, she learnt about an organization named Locks of Love. It uses hair donations (捐献) to make wigs (假发) for children who have lost their hair because of cancer or other illnesses. Jerry then asked her mother to cut her long hair and send it to the organization.
At 8, she learnt that other children had no clean water in Africa, and she was shocked. When her school began raising money to build wells there, she asked her parents to stop holding her birthday party. Also, she asked her friends each to donate $9 to the project in Africa instead of giving her birthday presents.
One year later, it was her ninth birthday on June 12. She made a birthday page on the Internet with a goal of $300. But Jerry was able to raise only $200. This made her a little sad.
Unluckily, Jerry was badly hurt in an accident after eight days. That was terrible news to her friends. They wanted to find some ways of showing support to her. More and more friends began donating on her birthday page. Donations passed her $300 goal quickly and kept rising.
When it was clear that she would never come back to life, her parents donated her organ (器官) to other children. They also donated her hair a final time to Locks of Love.
More money was being raised. The total donations soon reached $100,000, then $300,000. So far more than $850,000 has been raised from all over the world, including donations from the Africans who are moved by the little American girl.
【1】Locks of Love helps to _______ for children who have lost their hair because of illness.
A.cut long hairB.make wigsC.have big partiesD.organize activities
【2】To raise money to build wells in Africa, Jerry plans _______ her birthday party.
A.not to closeB.not to cancelC.not to attendD.not to hold
【3】How much did Jerry hope to raise on her birthday page _______.
A.$9B.$200C.$300D.$500
【4】More and more friends came to show their support to Jerry, so _______.
A.donations kept going upB.Jerry became better and better
C.$300 was used up quicklyD.Jerry was badly hurt in an accident
【5】Jerry’s parents donated her hair a final time to Locks of Love (Para.5) because _______.
A.Jerry herself had got a lot of moneyB.Jerry would not come back to life
C.her parents refused to donate moreD.her parents had donated her organ instead
【6】What can you learn from the last paragraph “More money … the little American girl”?
A.People all over the world are rich.B.Donation is a good business.
C.It’s fun to raise a lot of money.D.Love comes from all over the world.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】A
【5】B
【6】D
【解析】
Jerry住在美国的一个小镇上。当她小时候,她总是帮助别人。在她5岁的时候知道了一个叫“爱之锁”的组织,他们捐献头发来制作假发,捐给那些因为癌症或其他疾病失去头发的孩子们。Jerry叫她的妈妈剪了头发送给组织。在她8岁得知非洲很多地方没有水喝的时候,她主动要求不举办生日派对,而是要她的朋友每人捐9美元给非洲的组织当做生日礼物。她在网上做了生日册希望筹集300美元,但是只筹到200美元。不幸地是,Jerry遭遇车祸并离开人世,她的父母捐献了她的器官,并且把她的头发捐献给了“爱之锁”。人们被小女孩感动,纷纷捐款。
【1】细节理解题。根据It uses hair donations (捐献) to make wigs (假发) for children who have lost their hair because of cancer or other illnesses.可知他们捐献头发来制作假发,捐给那些因为癌症或其他疾病失去头发的孩子们。故选B。
【2】细节理解题。根据When her school began raising money to build wells there, she asked her parents to stop holding her birthday party.可知当学校为了造井筹钱的时候,她停止了举办生日派对。故选D。
【3】细节理解题。根据She made a birthday page on the Internet with a goal of $300. But Jerry was able to raise only $200.可知她希望筹集到300美元,却只筹集到200美元。故选C。
【4】细节理解题。根据More and more friends began donating on her birthday page. Donations passed her $300 goal quickly and kept rising.可知越来越多的朋友开始在生日册上捐款,捐款很快达到300美元,并且在不断上升。故选A。
【5】细节理解题。根据倒数第二段When it was clear that she would never come back to life, her parents donated her organ (器官) to other children. They also donated her hair a final time to Locks of Love.可知Jerry去世了,她的父母把她的器官和头发都捐献了。故选B。
【6】推理判断题。根据最后一段,尤其是all over the world,moved by the little American girl可知小女孩的事情感动了全世界的人,因此越来越多人来捐款。People all over the world are rich.“全世界的人都是有钱人。” Donation is a good business.“捐献是个好生意。” It’s fun to raise a lot of money.“筹钱很有趣。” Love comes from all over the world.“来自全世界各地的爱。”只有D选项符合文意。故选D。