题目内容
【题目】Saturday, June 16th
In the morning, we went camping along a path in Green Natural Park. We were happy because it was a sunny day. We were expecting an enjoyable two-day holiday. On the way, we kept singing and making jokes.
However, in the afternoon, when we finished our picnic at one o’clock, it was dark and windy. Soon, there was a shower. Unluckily, none of us brought an umbrella. We ran about but we could find no place to hide.
Twenty minutes passed and it was still raining, There were hours to go before we reached the campsite (野营地). It was even worse that our small compass (指南针) showed that we went to the wrong way. We had lost our way!
We had to make a quick decision as it was raining heavily. Chris said we could set up a tent to hide in, so Mary and Tom helped to set up the tent. Chris and I tried to make a fire to keep us warm. But we were unable to light the fire, as everything was wet. We dried ourselves, chatted and waited inside the tent. At about five o’clock, it stopped raining. We decided to give up the camping trip because all of us had been very tired.
This camping trip may not be very successful but we know each other better. And the most important thing I’ve learned from this trip is the importance of team spirit.
【1】The writer went camping in Green Natural Park .
A. for 4 hour B. for 2 days
C. in June D. in the afternoon
【2】It was even worse that they .
A. had no picnic B. lost their way
C. couldn’t light the fire D. couldn’t know each other
【3】 Chris suggested that they should in the rain.
A. set up a tent B. reach the campsite
C. keep singing D. find a place to hide
【4】Which of the following is NOT true?
A. It was sunny in the morning.
B. None of them had an umbrella.
C. They gave up the camping at last.
D. They ran about to dry themselves.
【5】The writer has learned the importance of from the trip.
A. making a decision B. working together
C. enjoying holidays D. taking a compass
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:本文通过讲述生活中的一个小故事,阐明了团结合作的重要性。在一个晴朗的早晨,我们沿着格林自然公园野营。但是在中午的时候,突然下起了大雨。我们没有带伞也没有地方可以躲雨,更糟糕的是还走错了路。雨越下越大,于是我们几个人各自分工,搭起帐篷,生起火。虽然这天很累,但是我们学会了团结合作。
【1】C细节理解题。根据文章开头日期“Saturday, June 16th”可知,他们是在六月份去野营的。故选C。
【2】B细节理解题。第二段中none of us brought an umbrella和find no place to hide in这两项困难,在第三段中说到It was even worse that our small compass showed that we went to the wrong way.由此可知,更糟糕的是迷了路,lose one’s way意为迷路。故选B。
【3】A细节理解题。从文中第四段Chris said we should sent up a tent to hide in.可知是建议我们搭起帐篷来避雨。故选A。
【4】D判断推理题。根据文章第一段it was a sunny day可知A正确。第二段中说none of us brought an umbrella, B选项也正确。根据倒数第二段中we decided to give up the camping trip可知,我们放弃了野营,故不选C。倒数第二段中说到make a fire生起火,由此推断是火烘干了衣服,并非跑步弄干了衣服,D的描述有误,故答案是D。
【5】B主旨大意题。最后一段点明了文章主题,通过这件事,我们明白了团队精神的重要性,故应选B,working together意为一起工作。