题目内容
【题目】阅读下列短文内容,回答问题。
(B)
Do you still get free plastic bags from the supermarkets? Things have changed.
China has banned (禁止) free plastic bags at shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags. The rule started on June 1,2008. It came because our country tried to make litter less. Making super-thin (超薄) plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000 plastic shopping bags a day, and they have caused pollution of the environment. The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there. So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring? Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags(布袋), and send them to their parents as presents. They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones. They think it is their duty(责任) to protect the environment.
(1)People in China have to _______ now.
A.collect plastic bags in the street
B.use free plastic bags at shops and supermarkets
C.pay for using plastic bags at shops and supermarkets
(2)China made this rule because plastic bags were bad for the _______.
A.environment
B.supermarkets
C.shops
(3)The Chinese people are encouraged to bring _______ for shopping.
A.their own bags
B.super-thin plastic bags
C.free plastic bags
(4)Some students in Chongqing _______.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.buy cloth bags for their parents
(5)What's the main idea of this article (文章)?
A.The bags have become a main cause of plastic pollution.
B.Some students in Chongqing begin to make their own shopping bags.
C.To protect the environment, free plastic bags have been banned in China.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋。过去,中国人一天可以使用3,000,000,000个塑料袋,这对环境是极大的污染。所以应鼓励人们外出购物时带自己的袋子。重庆的一些学生还想到了另一个好主意,就是用旧衣服制成布袋。
1. C 细节理解题。根据文章的第二段第一句话China has banned(禁止)free plastic bags in shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags.可知,中国已经禁止在商店或超市里提供免费的塑料袋,人们需要花钱来购买。故本题应该选C。
2. A 推理判断题。根据文章第三段they have caused pollution of the environment.可知,塑料袋的使用给环境造成了污染。故过多的使用塑料袋会对环境有害。B是超市;C是商店。根据文意可知选A。
3. A 细节理解题。根据短文中第三段So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shop ping.可知,人们被鼓励去购物时带自己的袋子。故选A。
4. B 细节理解题。根据文章的最后一段Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags,and send them to their parents as presents.可知,重庆的一些学生们自己制作购物袋。他们用旧衣服制成布袋,把他们作为礼物送给自己的父母。由此可知,重庆的学生们是自己制作布袋。故选B。
5. C 主旨大意题。纵观全文可知,这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋。过去,中国人一天可以使用3,000,000,000个塑料袋,这对环境是极大的污染。所以应鼓励人们外出购物时带自己的袋子。故选C。
【题目】从A-F中选择最符合段落大意的句子(有一项多余)。借鉴别人的学习方法,是提高学习的捷径之一。请仔细阅读小题中优秀学生的经验总结,并把他们的学习秘诀和相关例子一一配对。
A. Do more than you are asked. |
① When a teacher assigns(布置) a lot of homework, Domenica Roman draws up a timetable, dividing the assignment into small parts. "It's like eating a steak(牛排)," she says. "You chew it one bite at a time."
② One student put a vocabulary list in the bathroom. He learned a new word every day while brushing his teeth. Another student used the time to remember biology terms while practicing running.
③ In high school, McCray ran track, played football and was in the band and orchestra. "I was so busy that I couldn't waste time looking for a pencil or missing paper. I kept everything right where I could put my hands on it," he says.
④ In an international class, Asian-Americans, on average, scored higher than other students. The teacher found that the Asian-Americans discussed homework problems together, tried different ways to work out the problems and explained their solutions to one another.
⑤ Christi is an excellent student at the University of California. If her math teacher assigns five problems, she does ten. If the history teacher assigns eight pages of reading, she reads twelve. "Part of learning is practicing," she says. "And the more you practice, the more you learn."
【题目】阅读下列材料,回答问题。
(A)
Take a look at the following ads! You may find some useful information you need here!
Piano lessons |
Lost cat |
Guide wanted |
Apartment for sale |
(1)If you want to have a piano lesson, you may _____.
A.call Susan at 7328059
B.surf the website: www.music.com.au
C.telephone Mr. White at 5132683
(2)Who is the owner of the lost cat?
A.Mr. White.
B.David.
C.Susan.
(3)If you want the job as a guide, you should _____.
A.know the city very well
B.be an experienced driver
C.be a beautiful girl
(4)Which information about the apartment is NOT mentioned(提到)in the table?
A.It has a beautiful view.
B.It has three floors.
C.It has three bedrooms.
(5)How can you get in touch with the owner of the apartment for more information?
A.By sending an e-mail.
B.By going to visit it.
C.By making a phone call.