题目内容

【题目】阅读下列短文内容,回答问题。
(B)
Do you still get free plastic bags from the supermarkets? Things have changed.
China has banned (禁止) free plastic bags at shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags. The rule started on June 1,2008. It came because our country tried to make litter less. Making super-thin (超薄) plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000 plastic shopping bags a day, and they have caused pollution of the environment. The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there. So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring? Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags(布袋), and send them to their parents as presents. They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones. They think it is their duty(责任) to protect the environment.
(1)People in China have to _______ now.
A.collect plastic bags in the street
B.use free plastic bags at shops and supermarkets
C.pay for using plastic bags at shops and supermarkets
(2)China made this rule because plastic bags were bad for the _______.
A.environment
B.supermarkets
C.shops
(3)The Chinese people are encouraged to bring _______ for shopping.
A.their own bags
B.super-thin plastic bags
C.free plastic bags
(4)Some students in Chongqing _______.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.buy cloth bags for their parents
(5)What's the main idea of this article (文章)?
A.The bags have become a main cause of plastic pollution.
B.Some students in Chongqing begin to make their own shopping bags.
C.To protect the environment, free plastic bags have been banned in China.

【答案】
(1)C
(2)A
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋。过去,中国人一天可以使用3,000,000,000个塑料袋,这对环境是极大的污染。所以应鼓励人们外出购物时带自己的袋子。重庆的一些学生还想到了另一个好主意,就是用旧衣服制成布袋。
1. C 细节理解题。根据文章的第二段第一句话China has banned(禁止)free plastic bags in shops and supermarkets,and people have to pay for using plastic bags.可知,中国已经禁止在商店或超市里提供免费的塑料袋,人们需要花钱来购买。故本题应该选C。
2. A 推理判断题。根据文章第三段they have caused pollution of the environment.可知,塑料袋的使用给环境造成了污染。故过多的使用塑料袋会对环境有害。B是超市;C是商店。根据文意可知选A。
3. A 细节理解题。根据短文中第三段So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shop ping.可知,人们被鼓励去购物时带自己的袋子。故选A。
4. B 细节理解题。根据文章的最后一段Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags,and send them to their parents as presents.可知,重庆的一些学生们自己制作购物袋。他们用旧衣服制成布袋,把他们作为礼物送给自己的父母。由此可知,重庆的学生们是自己制作布袋。故选B。
5. C 主旨大意题。纵观全文可知,这篇短文主要讲述的是为了保护环境,中国禁止使用免费的塑料袋。过去,中国人一天可以使用3,000,000,000个塑料袋,这对环境是极大的污染。所以应鼓励人们外出购物时带自己的袋子。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】从A-F中选择最符合段落大意的句子(有一项多余)。借鉴别人的学习方法,是提高学习的捷径之一。请仔细阅读小题中优秀学生的经验总结,并把他们的学习秘诀和相关例子一一配对。

A. Do more than you are asked.
B. Study anywhere — or everywhere.
C. Study together.
D. Make yourself busy
E. Schedule your time.
F. Get your things in order.

When a teacher assigns(布置) a lot of homework, Domenica Roman draws up a timetable, dividing the assignment into small parts. "It's like eating a steak(牛排)," she says. "You chew it one bite at a time."
One student put a vocabulary list in the bathroom. He learned a new word every day while brushing his teeth. Another student used the time to remember biology terms while practicing running.
In high school, McCray ran track, played football and was in the band and orchestra. "I was so busy that I couldn't waste time looking for a pencil or missing paper. I kept everything right where I could put my hands on it," he says.
In an international class, Asian-Americans, on average, scored higher than other students. The teacher found that the Asian-Americans discussed homework problems together, tried different ways to work out the problems and explained their solutions to one another.
Christi is an excellent student at the University of California. If her math teacher assigns five problems, she does ten. If the history teacher assigns eight pages of reading, she reads twelve. "Part of learning is practicing," she says. "And the more you practice, the more you learn."

【题目】 Once upon a timethere lived a girl in ancient China named MulanMulan's father used to be a generalHe was too old to fightbut not too old to____ Mulan how to ride a horse and use a sword(剑). Girls usually did not learn these____ But Mulan's father believed everyone should know how to__ even girls

One day the emperor sent soldiers to Mulan's villageThe war was comingMen were ____for the army the leader of the soldiers put up a list of names in the village square Each name meant one man from each family

Mulan saw her father's name on the list She knew her father couldn't fight in a war Mulan's brother was a young child There was____ Mulan who could take her father's place But the army did not lake girls as fighting men

Quietly the next morning Mulan stole her father's armor (盔甲). She dressed up herself as a____The soldiers accepted"him"in her____ place

Mulan was very careful over the years No one found that she was a girl When the war was overMulan received a special prize from the emperor for her___

The emperor gave her a horse and a lot of wealth!

Her family greeted her with joy Mulan dressed once again in the clothes of a woman

Two of the men who had worked with Mulan____by her home on their way home When Mulan greeted them, they could not believe their eyes.

After recalling many memories they_____believed that Mulan was a woman They spread Mulan's story across China and it inspired many young women to ride horses and use swords.

1A.giveB.provideC.learnD.teach

2A.exerciseB.meaningsC.skillsD.subjects

3A.shareB.drawC.careD.fight

4A.neededB.savedC.caughtD.beaten

5A.evenB.onlyC.stillD.else

6A.horseB.childC.generalD.man

7A.father'sB.brother'sC.mother'sD.uncle's

8A.powerB.differenceC.courageD.illness

9A.stoodB.stoppedC.coveredD.disappeared

10A.suddenlyB.confidentC.finallyD.perhaps

【题目】Charlie liked sports very much and he was good at table tennis.And he almost won all the table tennis matches in his school.If he won,he would feel good.If he didn’t win,he would feel bad.

At the second term,a new student,Billy,came to study in Charlie’s school.Billy was good at table tennis too.Soon there would be a match between Charlie and Billy.Billy worked hard to get ready for the match,but Charlie didn’t think much of it.When the match began,Billy didn’t look like a good player.There was always a smile on his face,while Charlie looked nervous all the time because he just wanted to win.Charlie thought it was more important to win the match than anything,but he didn’t win at last.

“You played very well,Charlie.I think we can play again sometime,”said Billy.But Charlie felt bad and he couldn’t fall asleep that night.

One day,Charlie saw Billy playing basketball again and again and he didn’t win.But the happy smile never left Billy’s face.

Whether he won the game or not,Billy enjoyed it.Charlie came to realize that enjoying a game was much more important than winning it.After that,he changed.

1How did Charlie feel when he won a match?

A. Happy. B. Nervous. C. Tired. D. Bored.

2Why did Charlie lose the table tennis match?

A. Because he was not good at table tennis.

B. Because he didn’t get ready for the match.

C. Because he was not happy that day.

D. Because he didn’t enjoy the match.

3Which of the following is TRUE?

A. Charlie didn’t care about winning at first.

B. Billy won the table tennis match by good luck.

C. Billy was not very good at basketball.

D. Charlie and Billy became good friends at last.

4What can we learn from the passage?

A. Do what we are good at. B. Enjoy what we are doing now.

C. We should always smile. D. Being happy is very important.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网