题目内容

【题目】We all know China is a nation with a very long history and ancient culture. Its people are known as the most hospitable people in the world. If you visit a Chinese family, you will be surprised at the warmth that you receive as a guest.

Firstly, you will feel comfortable with their greetings. For example, “Are you busy these days?”, “How are things going on with you?”, “How’s your trip here?” etc. Then they will serve you with tea and snacks. The host, one of the family members, will usually chat with you in order to make you feel important.

At the same time, the hostess(女主人) and other family members will cook a big dinner for you. They always prepare more food than you can eat. During the meal, the guest must be the first one to pick up the food. The host will pick food for the guest, which is impolite in the west. But this is a very Chinese way to show their warmth.

After the meal, they will go on chatting again with tea and snacks. In the end, when you’re about to leave, they will ask you to stay longer again and again. A perfect entertainment(招待) will be over by the whole family seeing you off.

Being warm has long been an important part of Chinese culture and tradition. As Confucius(孔子) said thousands of years ago: isn’t it also great when friends visit from distant(遥远的) places?

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word “hospitable” means ________ in Chinese.

A. 朴实的B. 好客的C. 医疗的

2As a guest in a Chinese family, you are usually offered ________ by the host.

A. tea and snacksB. fruit and vegetablesC. juice and snacks

3The thing that Chinese family do for their guest is ________.

A. making the guest become one of the family members

B. making the guest feel at home

C. showing the guest how rich they are

4Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. The hostess usually chats with the guest, and the host will cook a big dinner in a Chinese family.

B. It is impolite to pick food for the guest in the west.

C. When the guest wants to leave, the Chinese also show their warmth.

5What is the best title for the passage?

A. China’s history.

B. Chinese culture and tradition.

C. Foreigners’ surprise.

【答案】

1B

2A

3B

4A

5B

【解析】

本文介绍了中国人如何招待客人。

1题意:下画线单词“hospitable”一词在汉语中的意思是_______。考查词义猜测题。A. 朴实的;B. 好客的;C. 医疗的。根据下文If you visit a Chinese family, you will be surprised at the warmth that you receive as a guest.(如果你去拜访一个中国家庭,你会对你作为客人所受到的热情感到惊讶。)可知此句Its people are known as the most hospitable people in the world.句意是:它的人民被称为世界上最好客的人。根据句意可知“hospitable”意思是“好客的”;选B

2题意:作为一个中国家庭的客人,主人通常会给你提供_________。考查细节理解。A. tea and snacks茶和点心;B. fruit and vegetables水果和蔬菜;C. juice and snacks果汁和点心。根据第2段第3Then they will serve you with tea and snacks.(然后他们会给你端上茶和点心。)可知选A

3题意:中国家庭为客人所做的事情是_________。考查细节理解。A. making the guest become one of the family members让客人成为家庭成员之一;B. making the guest feel at home让客人感觉宾至如归;C. showing the guest how rich they are向客人展示他们的财富。根据第2Firstly, you will feel comfortable with their greetings. For example, Are you busy these days?, How are things going on with you?, Hows your trip here? etc. Then they will serve you with tea and snacks. The host, one of the family members, will usually chat with you in order to make you feel important.(首先,你会对他们的问候感到舒服。例如,“你这几天忙吗?你怎么样了?你的旅行怎么样?“等等,然后他们会给你端上茶和点心。主人,家庭成员之一,通常会和你聊天,让你觉得自己很重要。)可知“中国家庭为客人所做的事情是让客人感觉宾至如归”;选B

4题意:根据这篇文章,下列哪项不正确?考查理解判断题。A. The hostess usually chats with the guest, and the host will cook a big dinner in a Chinese family.女主人通常和客人聊天,中国家庭的男主人会做一顿丰盛的晚餐;B. It is impolite to pick food for the guest in the west. 在西方为客人挑选食物是不礼貌的;C. When the guest wants to leave, the Chinese also show their warmth. 当客人想离开时,中国人也会表现出他们的热情。根据第3段第1At the same time, the hostess(女主人) and other family members will cook a big dinner for you.(同时,女主人和其他家庭成员会为你做一顿丰盛的晚餐。)可知A错误;选A

5题意:这篇文章的最佳标题是什么?考查主旨理解。A. Chinas history. 中国历史;B. Chinese culture and tradition. 中国文化和传统;C. Foreigners surprise.外国人的惊喜。本文介绍了中国人如何招待客人。根据本文主要内容可知这篇文章的最佳标题是中国文化和传统;选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】Drugs(药物)come in different ways. However, can you imagine that drugs come in chicken eggs? A team of scientists from England say that it can come true. They have developed special chickens that lay eggs with drugs inside. These special drugs can help with some kinds of illnesses. Until now, they have made two kinds of drugs. One drug can deal with skin problems and the other can deal with a nerve disease(神经性疾病).

Certain drugs are produced by the special chickens inside their egg whites. These drugs are made of proteins which can be found in animals’ skin, hair, milk and meat. The scientists also use DNA technology to make sure that the drugs are only inside the egg whites. In this way, the chickens can stay healthy.

Besides egg whites, drugs made of proteins come in milk of cows and sheep. Compared with cows and sheep, the special chickens have ascendancy over them. First, they are cheaper to raise. Second, they need less room and grow faster.

These special chickens can pass on their drug-producing ability. So far, five generations of the special chickens have appeared. But scientists may need more time to make the drugs perfect. It’s said that scientists will realize their dream in five to ten years.

1What is the passage mainly about?

A. It’s mainly about a serious illness.

B. It’s mainly about a natural ability of chickens.

C. It’s mainly about the special drugs.

D. It’s mainly about the DNA technology.

2According to the passage, the special chickens _________.

A. don’t need much room and it grows very slowly

B. were developed by scientists from France

C. produce certain drugs outside the eggs

D. can pass on this drug-producing ability to their children.

3The underlined word “ascendancy” in the passage means “________” .

A. problemsB. advantagesC. disadvantagesD. situations

【题目】Galloway Wildlife Conservation Park is in the south of Scotland.

A collection of nearly 150 different animals from all over the world can be seen within the peaceful and natural setting. Galloway Wildlife Conservation Park is to provide a living shelter for small animals, to protect wildlife, to provide chances for the public to enjoy and learn about the area they live in. A main aim of the park is to protect endangered animals.

Facilities(设施) available to visitors mainly include restaurants, gift shops picnic areas, facilities for babies, facilities for disabled people free parking, etc.

There is a programme of improvement to condition for the animals, birds and visitors. Through the programme, the park plays an important part in the international effort to protect rare and endangered animals. Click here to see what improvement the park has to make.

As some of our animals are free in the park area, dogs and other pets are not allowed.

Open from 1stFebruary to 30thOctober, 10:00 a.m to 6:00p.m.

Tickets

Adult

6.50

Child

4.50(4-15 years old)

Elderly

5.50

Family

20.00 (2 adults & 2 children)

By buying a ticket to visit the park, you can help us do so much more so HELP SUPPORT CONSERVATION!

You can help us continue our work by making a donation here >>> SUPPORT

Contact us:

E-mail: infor@gallowaywildlife.co.uk Fax/Tel:01557 331645

1You can visit Galloway Wildlife Conservation Park ___________.

A. at 9:00a.m on 7thDecember

B. at 11:00a.m on 7thDecember

C. at 9:00a.m on 7thSeptember

D. at 11:00a.m on 7thSeptember

2How much should you at least pay if your family (five persons, including an elderly person, two adults and the ten-year-old twins) visit the park?

A. 24.50B. 25.50C. 26.50D. 27.50

3Which is TRUE according to the passage?

A. There are endangered animals in the park.

B. There aren’t any picnic areas in the park.

C. You can’t take the babies to the park.

D. You can visit the park with your dogs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网