题目内容
【题目】阅读理解
Being outgoing is good for your life. Those who are more outgoing may have more fun in life. In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing.
You can start becoming outgoing with your best friends or a group of friends. But the real challenge(挑战)comes when you meet strange people. Smile more, and usually they will return your smile. In this way, you may have some more talks.
Start a talk. Just a simple "Hello" or "How is it going” is a good start. If you want to make interesting talks, you should read news in the newspapers and prepare(准备)your views, or surf the Internet for new information and then keep that in mind.
The easier way to become more outgoing is to go out. This is also the most important step. Go to a park, the beach, a club, a party or any other places that you think can be fun, and you may make new friends there.
(1)You should start to be outgoing with ____.
A.your parents
B.your teachers
C.your best friend
D.your new friends
(2)When you start a talk with a stranger, you should say, “________”
A.What's the matter?
B.What's your name?
C.How is it going?
D.Are you healthy?
(3)The easiest way to become more outgoing is ____.
A.to talk
B.to smile
C.to play
D.to go out
(4)Making new friends can make us ____.
A.more outgoing
B.healthier
C.more athletic
D.wilder
(5)Which is NOT the writers view?
A.Being outgoing is really difficult.
B.Being outgoing is good for our life.
C.Being outgoing can help people have more fun.
D.Being outgoing with strangers is not easy.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)A
(5)A
【解析】
(1)考查细节理解。根据短文第二段第一句内容 " You can start becoming outgoing with your best friends or a group of friends. "分析看出应选C。
(2)考查细节理解。根据短文第三段第一句内容: " Start a talk. Just a simple "Hello" or "How is it going” is a good start."分析看出应选C。
(3)考查细节理解。根据短文最后一段第一句内容: " The easier way to become more outgoing is to go out. "分析看出应填写sports club.
(4)考查意图主旨。根据短文整篇内容分析总结出:交往许多的朋友可以使人更加外向。因此选A。
(5)考查推理推断。根据短文第一段第二句内容" In fact, being outgoing is not so hard as you think. Even shy people can be outgoing. "分析看出应选A.人变得外向不是非常难的。