题目内容
【题目】Most American families are smaller than those in other countries. Usually there is one or two parents and one or two children in each American family.
Children in the USA will leave their parents when they grow up. They want to find better jobs, so they usually live far away from their parents. They often write to telephone their parents. And they go to visit their parents during在---期间 their holidays.
Parents will ask their children to do some work around their house. In many families children will get money for doing some housework so that they can learn to make money for their own. Parents usually let their children choose their own jobs. Americans think that for young people it is important to decide 决定on their lives by themselves.
【1】The size of most American families is ______ that of other countries.
A.larger than B.smaller than
C.as big as D.as small as
【2】When children grow up,they leave their parents’ home to______.
A.go to other countries
B.be free
C.find good jobs
D. find jobs for their parents
【3】They visit their parents ______.
A.on weekdays B.on weekends
C.at any time D.on holidays
【4】From the passage we can know that children in America_____.
A. leave their parents when they are still young
B. often spend holidays at their parents’ house
C. sometimes look for jobs for their own patents
D. often call or write to their parents for money
【5】What is the passage NOT about?
A. American parents. B. American holidays
C. American families. D. American children.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
试题分析:主要内容:大多数美国家庭都很小,大部分的家庭有一个或两个家长和一个或两个孩子。
在美国儿童将离开父母的家,当他们长大以后。他们通常远离父母的生活,因为他们想要,找到好的工作,他们经常写信或打电话给他们的父母。父母通常让自己的孩子选择自己的工作,因为他们认为这是重要的。家长要求孩子做了一些家务并给一定的支付,这样让孩子学习如何赚钱供自己使用。
【1】B考查细节理解题,根据文中第一段第一句 “Most American families are smaller than the families in other countries.”理解可知。美国的家庭比其他国家的家庭要小的多,故选B。
【2】C考查细节理解题,根据文中第二段第二句“They usually live far from their parents because they want to find good jobs.”理解可知。他们离开父母的主要原因就是寻找好的工作,故选C。
【3】D考查细节理解题,根据文中第二段最后一句“And they often go to visit their parents on holiday.”理解可知。他们在假期来探望父母,故选D。
【4】A考查细节理解题。根据文中Parents usually let their children choose their own jobs. Americans think that for young people it is important to decide on their lives by themselves.可知美国人认为孩子们做家务得到一些钱,对于锻炼孩子们是非常有用的。故选A。
【5】B主旨理解题。通读全文根据主要内容可知本文关于美国父母,家庭和孩子的。故选B。
【题目】学书面表达
校文学社举行英语写作比赛。请根据以下要点,以my hometown 为题写一篇80字左右的文字,请注意适当发挥1-2句。
位置 | 江苏的南面的一个小镇 |
交通 | 离市中心乘公交车大约1小时的车程。 |
环境 | 小镇很安静,周围绿树环绕,鸟语花香,邻居们友好善良,大家就像一家人一样 |
景点 | 老街品尝美食,当地剧院了解中国艺术 |
感想 | …… |