题目内容

【题目】Most American families are smaller than those in other countries. Usually there is one or two parents and one or two children in each American family.

Children in the USA will leave their parents when they grow up. They want to find better jobs, so they usually live far away from their parents. They often write to telephone their parents. And they go to visit their parents during在---期间 their holidays.

Parents will ask their children to do some work around their house. In many families children will get money for doing some housework so that they can learn to make money for their own. Parents usually let their children choose their own jobs. Americans think that for young people it is important to decide 决定on their lives by themselves.

【1】The size of most American families is ______ that of other countries.

A.larger than B.smaller than

C.as big as D.as small as

【2】When children grow up,they leave their parents’ home to______.

A.go to other countries

B.be free

C.find good jobs

D. find jobs for their parents

【3】They visit their parents ______.

A.on weekdays B.on weekends

C.at any time D.on holidays

【4】From the passage we can know that children in America_____.

A. leave their parents when they are still young

B. often spend holidays at their parents’ house

C. sometimes look for jobs for their own patents

D. often call or write to their parents for money

【5】What is the passage NOT about?

A. American parents. B. American holidays

C. American families. D. American children.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】D

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:主要内容:大多数美国家庭都很小,大部分的家庭有一个或两个家长和一个或两个孩子。

在美国儿童将离开父母的家,当他们长大以后他们通常远离父母的生活,因为他们想要,找到好的工作,他们经常写信或打电话给他们的父母。父母通常让自己的孩子选择自己的工作,因为他们认为这是重要的。家长要求孩子做了一些家务并给一定的支付,这样让孩子学习如何赚钱供自己使用。

【1】B考查细节理解题,根据文中第一段第一句 “Most American families are smaller than the families in other countries.”理解可知。美国的家庭比其他国家的家庭要小的多,故选B。

【2】C考查细节理解题,根据文中第二段第二句“They usually live far from their parents because they want to find good jobs.”理解可知。他们离开父母的主要原因就是寻找好的工作,故选C。

【3】D考查细节理解题,根据文中第二段最后一句“And they often go to visit their parents on holiday.”理解可知。他们在假期来探望父母,故选D。

【4】A考查细节理解题。根据文中Parents usually let their children choose their own jobs. Americans think that for young people it is important to decide on their lives by themselves.可知美国人认为孩子们做家务得到一些钱,对于锻炼孩子们是非常有用的。故选A。

【5】B主旨理解题。通读全文根据主要内容可知本文关于美国父母,家庭和孩子的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容及首字母提示,在空白处填入一个适当的单词

Do you know the story of Snow White? Well, she was the prettiest girl in the kingdom! But the queen wanted to kill her. So she was taken to the forest by a servant. The servant didn’t kill her but let her run away. The Snow White ran to the forest and home of seven little dwarfs. She 【1】 k____ on the door, and wanted to go into the room. But nobody2a_____ . He3w_____ a moment outside the door .It was quiet inside .So she4p______ the door gently(轻轻地). She found that that there were seven clean and tidy beds in the room. At that moment, she was tired and5h_____. So she took a piece of cake and soon fell6a_____ in a bed. In the evening, seven little dwarfs came back. At first, they didn’t7n______ the girl lying in bed. After the girl woke up, she wanted to8r____ out of the house .But seven little dwarfs saw her, and said ,“You’re welcome to hide here at our house!” The Snow White was very happy

But the ugly queen found her! She dressed up like an old beggar woman and gave Show White an enchanted apple. She took one bite and fell into a deep sleep. The little dwarfs cried because they couldn’t awaken Snow White. So the dwarfs put her in a glass case. One day, a handsome prince came by and awakened Snow White with a magic kiss. Snow White was so happy,and all the dwarfs yelled “Hooray!” And she and the prince got9m _______the next day.

Finally, they【10r_____ to their home in the Kingdom together.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网