题目内容

【题目】 People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today's society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them; Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time.

Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen (加强) our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter how old you are. So I think people should read books.

1What activity seems to be less popular these days than before?

A.Reading a book.B.Listening to the radio.

C.Watching TV.D.Surfing the Internet.

2We can learn from the second paragraph that _________.

A.reading can improve your memory

B.reading can make you interesting and attractive

C.reading can make you smarter

D.reading can reduce stress

3The underlined word "directions" in the third paragraph can be replaced ________.

A.inventionsB.instructionsC.instrumentsD.introductions

4Some people disagree to read books because they think ________.

A.walking in the city also needs reading skills

B.reading has nothing to do with driving along the road

C.we have few more important things to do

D.reading books just wastes their time

5The best title of the passage can be ________.

A.People Should Enjoy ThemselvesB.How We Improve Reading Skills

C.Why People Should Read BooksD.What We Love Doing in Spa. Time

【答案】

1A

2C

3B

4D

5C

【解析】

文章主要通过几个例子,告诉我们阅读在我们的生活中是非常重要的。所以作者认为人们应该读书。

1

细节理解题。根据文中的第1段“With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity.”可知,随着广播、电视和最近的互联网和电脑游戏的发明,阅读书籍似乎不再是一种流行的活动。故选A

2

细节理解题。根据文中的第2段“Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.”可知,书籍可以使人更聪明。故选C

3

词义猜测题。inventions发明;instructions说明书,操作指南;instruments仪器,乐器;introductions介绍。根据划线单词后“on a medicine bottle without good reading skills.”可知,说的是药瓶上的_____,结合后面的“without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.”可知,没有好的阅读技能,可能会不理解怎么用,从而会导致生病甚至死亡,所以可以猜测,划线部分单词应该是说明书。故选B

4

细节理解题。根据文中的第5段“Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time.”可知有些人不同意读书,是因为他们说读书是浪费时间。故选D

5

最佳标题题。文章主要通过几个例子,告诉我们阅读在我们的生活中是非常重要的;结合文中的最后一段 Reading is very important in our livesno matter your age. So I think people should read books.”阅读在我们的生活中都是非常重要的,所以作者认为人们应该读书;所以“为什么人们阅读”符合文章大意。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Students at St. Peter's Lutheran School are helping fight hunger in Guatemala by volunteering with Love the Hungry, a non-profit organization (非盈利组织).

"St. Peter's Lutheran School has worked with the organization over the last few years. But this year it provided more help by asking larger part of its students to take part," said Scott Krueger, a parent of three daughters who attend the school.

Krueger, who was also volunteering for Love the Hungry, said he felt it was important for students to take part in it and see the importance of their work during the Sept. 13 event." This is one way to try to give back," Krueger said.

That day, the students wore gloves and lined up on both sides of tables in the school. Their job was to scoop (用勺儿舀) food such as rice and other food. The food was provided by Love the Hungry.

Fifth-grader Sydney Johnson was among the hundreds of students who helped and said she felt it was important to make a difference to the hungry people. "It makes me feel good how we all helped out," she said.

Love the Hungry, which was created in 2012, gives great attention to packaging (包装) healthy meals. Its goal is to help stop malnutrition in young children. Other than Guatemala, Love the Hungry also offers food to Nicaragua, El Salvador, Haiti and countries in West Africa such as Sierra Leone, Mali and Sudan.

Love the Hungry plans to offer 100,000 to 150,000 meals to Guatemala before the end of the year. "It's a part of the world that this type of meal can really help," said Oelker. "We are glad to work with St. Peter's Lutheran School and it shows how volunteers of all ages can make a difference."

1How did St. Peter's Lutheran School help fight hunger this year?

A.It set up a non-profit organization itself.

B.It worked with more non-profit organizations.

C.It asked its more students to volunteer for Love the Hungry.

D.It asked its students' parents to volunteer for Love the Hungry.

2What did Sydney Johnson probably do during the Sept. 13 event?

A.She scooped food.B.She packaged food.

C.She set the tables.D.She handed out the gloves.

3What does the underlined word mean in Chinese?

A.营养供给B.营养不良C.营养过剩D.新陈代谢

4What did Oelker express in the last paragraph?

A.His worries about the problem of hunger.

B.His pity for poor people around the world.

C.His thanks to the school and its students.

D.His pride in working for Love the Hungry.

5What is the writer's main purpose of writing the passage?

A.To call on people to fight hunger.

B.To introduce a non-profit organization

C.To discuss the causes of world hunger.

D.To report school's volunteer work.

【题目】 No one is born a winner. People make themselves into winners by their own hard _________ .

Several years ago, I was a leader of a football team in a small school. It was a tradition for the school’s old team to play against the_________ team at the end of spring practice. The old team had no coach, and they didn’t even practice to_____________ the game. Being the leader of the new team, I was excited because I knew we were going to win, but we lost the game.

Thinking hard about it, we came to realize that we had to change the attitude (态度) about our ability and potential (潜力). We started doing anything we could to _________ a little pride. Most important, we began to treat ourselves___________ winners. That summer, when the other teams enjoyed their vacations, we met every day and practiced passing and kicking the _____________. Six months later, we won our first game and our second, and continued to_____________. Finally, we faced the number one team in our city. We felt that it would be still a victory for us_____________ we lost the game. But that wasn’t what happened. We beat the best team and that gave us one of the greatest _________ of our life!

I learned a lot from the experience. Instead of seeing ourselves as losers, we pushed and encouraged each other. We tried our best to see ourselves ____________ . We built ourselves into winners. Winners are made, not born.

1A.lifeB.choiceC.workD.act

2A.strongB.newC.goodD.successful

3A.prepare forB.cheer forC.wait forD.study for

4A.takeB.feelC.loseD.build

5A.forB.likeC.withD.to

6A.baseballB.basketballC.footballD.volleyball

7A.relaxB.spreadC.improveD.protect

8A.even ifB.as ifC.only ifD.what if

9A.chancesB.developmentsC.offersD.excitements

10A.simplyB.differentlyC.completelyD.separately

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网