题目内容
【题目】阅读理解.
Valentine’s Day is a very old holiday. It goes back to the times of Ancient Rome(古罗马). One of the characters we often see on Valentine’s Day is Cupid. He was the son of Venus, the goddess of love. He shoots people with arrows(箭)of love. When a man and a woman are hit by his arrows, they will fall in love.
![]()
Today people celebrate Valentine’s Day on February 14. If a man and a woman are in love, they will give each other gifts. The most popular gifts are flowers(especially roses)and chocolates. Couples may also go to a restaurant for a very nice dinner or plan something else romantic.
In the United States, Valentine’s Day is not just for lovers. Children make special Valentine’s cards for their classmates. Families and friends may give candy or other small gifts to each other. It can be a fun day.
【1】Who is Cupid?
A. The arrow of love.
B. The goddess of love.
C. The son of the goddess of love.
D. The first person to celebrate Valentine’s Day.
【2】When a man and a woman are hit by Cupid’s arrows, they will .
A. fall in love B. get gifts from God
C. hate each other D. fight each other
【3】What are the most popular gifts on Valentine’s Day?
A. Roses and chocolates. B. Roses and cakes.
C. Arrows and cakes. D. Cards and chocolates.
【4】What do school children in the United States do on Valentine’s Day?
A. They plan somthing else romantic.
B. They make special cards for their classmates.
C. They go to a restaurant for a very nice dinner.
D. They give candy or other small gifts to each other.
【5】From the passage, we can NOT get information about .
A. the date of Valentine’s Day
B. the most popular gifts
C. the story of Valentine’s Day
D. the feelings of classmates and friends
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【5】D
【解析】
试题解析:
【1】细节理解题。从第一段第四句“He was the son of Venus, the goddess of love”可知。
【2】细节理解题。从第一段第六句“When a man and a woman are hit by his arrows, they will fall in love”可知。
【3】细节理解题。从第二段第三句“The most popular gifts are flowers(especially roses)and chocolates”可知。
【4】细节理解题。从最后一段第二句“Children make special Valentine’s cards for their classmates”可知。
【5】推理判断题。“情人节”孩子们送同学卡片, 家人朋友之间互送礼物, 但没有谈到有关同学朋友情感的信息, 故选D。
【题目】根据表格内容,选择最佳答案。
Robots seem to be getting cleverer and cleverer. Here are four examples.
Budgee | Paro |
Rover | Simon |
(1)Which robot can help you when you are shopping?
A.Budgee.
B.Simon.
C.Paro.
D.Rover.
(2)We can learn from the passage that Paro .
A.can tell whether others pay attention to him
B.was created by Five Elements Roboties
C.can help cows produce more milk
D.is used on patients in hospitals
(3)What can Simon do according to the passage?
A.Show feelings.
B.Clean offices.
C.Move cows.
D.Learn names.
(4)Where does the passage probably come from?
A.health report.
B.A tourist map.
C.A science magazine.
D.A medical dictionary.