题目内容

【题目】语法填空

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空(每空不多于2个单词)。

Today I went on a school trip. We 1(visit) the science museum and it was really interesting. We got there so fast 2train. We saw some farms3 villages along the way. At the museum, I4(learn) a lot about robots. I didn’t 5(know) they could play chess with us. It 6 (be) so cool!Then the guide taught 7(we) how to make a model robot. I took a lot of great 8 (photo), too. After that, I went to 9 gift shop and bought some lovely gifts for my parents. They weren’t expensive. 10 an exciting day it was!

【答案】

1visited

2by

3and

4learned/learnt

5know

6was

7us

8photos

9a

10What

【解析】试题分析:这篇短文记叙了“我”参加的一次学校旅行,度过了令人兴奋的一天。

1根据上文动词went,可知是过去式,结合英文提示,可知填visited。

2by train坐火车;根据句意和英文提示,可知填by。

3farmsvillages都是复数名词,可用and连接表并列;根据句意语境和英文提示,可知填and。

4根据短文时态和英文提示,可知填learned/learnt。

5助动词后接原形动词;根据英文提示,可知填know。

6根据短文时态和英文提示,可知填was。

7teach教,及物动词,后接宾语;we是主格代词,不可做宾语,需用其宾格形式us,故填us。

8a lot of许多/大量,后接复数名词;photoo结尾,是无生命事物,复数直接加s。根据句意和英文提示,可知填photos。

9a gift shop礼品店;根据句意语境和英文提示,可知填a。

10本句是感叹句,an exciting day令人兴奋的一天,是名词性短语,需用what引导;根据句意语境和英文提示,可知填What。

练习册系列答案
相关题目

【题目】“Dreams may be more important than sleep. We all need dreams.” Some scientists say.

Dreams take up about one quarter of our sleeping time. People have several dreams each night. Dreams are like short films. They are usually in color. Some dreams are like old films. They come to us over again. That may be because the dreamer is worried about something. Dreaming may be a way of trying to find an answer.

Some people get new ideas about their work from dreams. They may think about their work all day. These ideas can carry over into dreams.

Sometimes we wake up with a good feeling from a dream. But often we can’t remember the dream. Dreams can go away quickly.

Too much dreaming can be harmful. The more we sleep, the longer we dream. The mind is hard at work when we dream. That is why we may have a long sleep and still wake up tired.

1Dreams are usually_________.

A. very long B. in color C. about work D. very sad

2Why do some people often dream about their work?

A. Because they are tired in the daytime.

B. Because they are not interested in their work.

C. Because they may think about their work all day.

D. Because they have too much work to do.

3The underlined(划线) word “harmful” means “________”in the article.

A. healthy B. bad C. helpful D. useful

4Which of the following is NOT true?

A. Dreams may be helpful to people sometimes.

B. Too much dreaming may be bad for people.

C. People always remember their dreams quickly.

D. People sometimes wake up tired if they have a lot of dreams while sleeping.

5The story mainly tells us___________.

A. the difference between dream and sleeping

B. people like dreaming

C. what dreams are

D. we always remember dreams

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网