题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
There are many TV programs on Chinese cuisines(烹饪、美食), but few are like A Bite of China (舌尖上的中国). It tries to bring something new by introducing more cultural features related to dishes, such as eating habits and wonderful stories about food.
It's said that more than l00 million Chinese people are watching the program. Most Chinese people see this program as more than just the regular food shows. They see it as an amazing documentary providing a special view of Chinese as well as the relations between people and food and between people and society.
On the other hand, the documentary also stimulates(刺激)Chinese people's consumption(消费). Taobao, one of China's biggest online shopping sites, reports that the search on food items that were introduced by the documentary has increased to 4 million times within one week, and sales have increased to 5.82 million, or 20%.
To get enough good stories, the production team spent three months doing research and interviews in about 60 cities before they started making the documentary last July. The filming lasted about nine months.
Liu Wen, the director, says, “As CCTV-9 serves as a window, allowing the world to better understand China, the documentary aims to help the world not only appreciate the beauty of Chinese cuisines, but also learn Chinese customs."
(1)A Bite of China is a _________.
A.film
B.TV show
C.book
D.radio program
(2)The main idea of the 3rd paragraph is that the program brings a new opportunity on ____________.
A.Internet communication
B.film making
C.food business
D.health care
(3)It took the production team about __________ to complete the whole program.
A.three months
B.six months
C.seven months
D.a year
(4)Which of the "following statements is TRUE according to this passage?
A.Most people watch the program because they want to learn how to cook.
B.There're many wonderful stories about Chinese cuisines in A Bite of China.
C.You can buy more delicious and cheaper food through the program.
D.A Bite of China is just a regular food show in most Chinese people's eyes.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
(4)B
【解析】文章介绍了A Bite of China(舌尖上的中国)这一节目的特点,社会及商业效果,它的录制等内容。
(1) 推理判断。根据第一段1,2行There are many TV programs on Chinese cuisines(烹饪、美食), but few are like A Bite of China(舌尖上的中国).说明它也是一档美食的电视节目。故B正确。
(2)段落大意题。根据第三段可知A Bite of China(舌尖上的中国)播出了以后淘宝网上食品类的产品的销售大大增加,说明这个节目带来了更多的商机,故C正确。
(3)细节理解。根据短文第四段描述,可知这个摄制组花费三个月做调查和采访,然后用九个月进行录制。故选D。
(4)推理判断。根据文章倒数第二段To get enough good stories, the production team spent three months doing research and interviews in about 60 cities说明在这个节目里有很多的关于中国菜肴的故事。故B正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Have you ever been to Berlin? I paid a visit to it for five days and enjoyed a happy time. Berlin is a big city. In order to make my travel easy, I divided the city into some areas, and then traveled from area to area. It is a great place for a bike ride instead of walking around. It provides a fast and easy way to move around Berlin, and costs around 9 Euros per day to rent.

If you really want to enjoy walking, there is also a free walking tour. It begins at the Brandenburg Gate and lasts 3.5 hours. It took me through the center of the city, showed me all the highlights(重要的部分)and gave me some history about the city. For me, one of the most important things is to enjoy the local delicious food. We can judge(判断)a city on how cheap it is by the food, and the food in Berlin is very cheap. And not just street food, even the restaurants there are a bargain. You can find a lot of meals for less than 5 Euros. Here is a truth for you—the lemons(柠檬)and the fresh vegetables are mouth-watering.

After this visit, I enjoy Berlin more. Though I may not ever live there, I’d happily go back and visit—over and over again.

1The best way for you to enjoy a fast and easy way to travel around Berlin is ___.

A.taking a carB.walking aroundC.taking the busD.riding a bike

2What’s the meaning of the underlined word “bargain”?

A.廉价品B.贵重品C.简陋的地方D.高档的地方

3What’s the passage mainly talking about?

A.What Berlin looks like.B.Where to go in Berlin.

C.How to enjoy a happy trip in Berlin.D.The delicious food in Berlin.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网