题目内容

【题目】All students need to have good habits(好习惯).When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.

Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy. You need to study in a quiet place, like your bedroom. A quiet place will help you only think about one thing, and you will learn better.

Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too. You’ll feel tired easily if there is not enough light.

【1】When you have good study habits, you will__________.

A.learn things quickly B.remember things easily

C.think about one thing D.both A and B

【2】The living-room is not a good place for study because it is too__________ .

A. quiet B. noisy C. good D. clean

【3】You’ll feel tired easily if the light is__________ .

A. good B. enough C. bad D. wonderful

【4】You should remember to before you study.

A.clean the desk B.tidy the room

C.turn on the light D.go to the bedroom

【5】The best title(标题) for this passage(文章) is__________ .

A. Study in the bedroom B. Good habits

C. How to study D. Desk light is important

【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文中作者讲述的是一个好的学习习惯对于我们的学习来说是非常重要的,有了好的习惯,我们就可以学得更快,记忆也会简单。例如我们学习时应该有一个安静的环境、有充足的光线、学习之前先擦干净桌子等等。

【1】D 细节理解题。根据短文的第一段中When you have good study habits, you learn things quickly. You also remember them easily.可知,当你有了好的学习习惯,你学习东西就会快,你也可以容易地记住。由此可知A和B都对,故选D。

【2】B 细节理解题。根据短文第二段中Do you like to study in the living room? This is not a good place because it is usually too noisy.可知,作者认为客厅不是一个学习的好地方,因为这里通常比较吵闹。故选B。

【3】C细节理解题。根据短文最后一句话You’ll feel tired easily if there is not enough light.可知,如果光线不够的话,我们就会很容易感到疲惫。故选C。

【4】A 细节理解题。根据短文最后一段中Before you begin to study, do not forget to clean your desk. A good desk light is important, too可知,作者建议我们在开始学习之前,应该先擦干净桌子,这对学习也是很重要的。由此可知选A。

【5】B主旨大意题。这篇短文中作者讲述的是一个好的学习习惯对于我们的学习来说是非常重要的,有了好的习惯,我们就可以学得更快,记忆也会简单。因此B选项Good habits最能概括短文大意,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In the United States,children start school when they are five years old.In some states they must stay in school until they are sixteen.Most students are seventeen or eighteen years old when they leave secondary(中等的)schools.There are two kinds of schools in the United States:public schools and private(私立的)schools.Most children go to public schools.Their parents do not have to pay for their education because the schools receive money from the government.If a child goes to a private school,his parents have to get enough money for his schooling.Some parents still prefer private schools,though they are much more expensive.Today about half of the high school students go to universities after they finish the secondary school.A student at the state university does not have to pay very much if his parents live in that state.But many students work while they are studying at universities.In this way they develop good working habits and live by their own hands.

根据短文判断正(T)误(F)。

1Children can go to school at the age of four in the US.( )

2Most parents prefer to send their children to private schools in America.( )

3About fifty percent of high school students can go to universities after they leave the secondary school today.( )

4Lots of American students go to universities by depending on their parents completely(完全地).( )

5The passage is mainly about American education.( )

【题目】Jackson was driving back home along a road one evening. He just lost his job. It was winter and it was very cold, just like his feelings.

An old lady with her car was standing on one side of the road. The lady looked very worried. She needed help. No one stopped to help her. Jackson stopped in front of her and got out of his car. Even when he put a smile on his face, the old lady still looked worried. Was he going to hurt her? He didn't look safe, and he looked poor and hungry.

Jackson knew how she felt. He said." I'm here to help you, madam. Why don't you wait in my car? By the way, my name is Jackson."

The lady thought for a while and then went into his car. There was something wrong with her car. Jackson went under her car to repair it. After a long time, he finished it. He got dirty and his hands hurt. Then the lady told him that her name was Annie. She asked Jackson how much she should pay for his help.

Jackson never thought about getting money. This was not a job to him. This was helping someone in need. He told her that if she really wanted to pay him back, the next time she saw someone who needed help, she should give that person help.

1Jackson felt ________ when he drove home that evening.

A. strange B. happy C. sad D. angry

2Why did the lady look worried?

A. Because she lost her way.

B. Because her car broke down.

C. Because she felt very cold.

D. Because she lost her job.

3Jackson helped the lady because________.

A. the lady would pay him

B. the lady felt cold

C. he wanted to help someone in need

D. he wanted to find a job

4What kind of text is this?

A. story. B. A poem.

C. A notice. D. An ad.

【题目】Tom is five years old . He has no brothers or sisters . He is a lovely boy . He doesn’t go to school because he is too young . He likes to play with other children in the small park every day .

The park is near his building . In the park there are interesting things to see and play with .

Tom’s parents love him very much . They often buy him nice things . This time , his mother buys some new clothes for him . The clothes are expensive and nice . Tom is very happy to wear them .

“Mum , can I go out and play with my friends ? I want them to see my new clothes ,” asks Tom . “All right , but please keep your clothes clean ,” says Mum. “I am going to do some cooking . We will have supper after your father comes back .” At about six , his father comes back from work . And Tom goes home for supper.

“Why do you have much earth (泥土) on your clothes ?” asks his mother .

“Because I have some falls(摔跤), ” answers Tom . “You should not make the nice clothes dirty ” Mother says .

“ I’m sorry , Mum ” says Tom , “But I have no time to take off my clothes when I fall .”

1Tom _________________.

A. is six years old B. is a student

C. is five years old D. has a brother and a sister

2How do you know Tom’s parents love him very much ?

A. They let him play with other small children .

B. They let watch TV all day

C. They often buys some nice things for him .

D. Tom doesn’t go to school .

3How does Tom make his clothes dirty ?

A. Hi friends make his clothes dirty

B. He has some falls .

C. He doesn’t like the new clothes

D. He takes off his new clothes and puts them on the dirty earth .

4The word “lovely ” means __________.

A. 淘气的 B. 可爱的 C. 好看的 D. 喜爱的

5Which is not right ?

A. Tom doesn’t go to school

B. There is a small park near his home .

C. Before Tom falls , he takes off his clothes .

D. Tom often goes out to play with his friends .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网