题目内容

【题目】There are four people in my family. My father is a police officer. His work is kind of dangerous. He's very busy. He often has meals outside. Sometimes we can't see him all day. But I love him very much. My mother is a bank clerk, but she wants to be a reporter. She says her job is boring and being a reporter is interesting,because she can meet many interesting people. My brother is a waiter. He likes his work, because he thinks he can meet many new friends when he works. I'm a middle school student. I study hard because I want to be a teacher. I think it's not difficult for me.

根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)

【1】My father works in another(另一个)city, so we can't see him all day sometimes.

【2】My mother likes to be a bank clerk.

【3】My mother wants to be a reporter, because she wants to meet many interesting people.

【4】My brother works in a restaurant. He likes to make new friends.

【5】I want to be a teacher. I think it's difficult for me.

【答案】

【1】F

【2】F

【3】T

【4】T

【5】F

【解析】

试题分析:这篇短文中作者给我们介绍了他的家人。他的父亲是一名警察,工作总是很忙;他的妈妈是一名银行职员,但是她想当记者;作者的哥哥是服务员,他很喜欢他的工作,因为他可以交到很多新朋友;作者是一个学生,他想成为一名老师。

【1】F细节理解题。根据短文中My father is a police officer. His work is kind of dangerous. He's very busy. He often has meals outside. Sometimes we can't see him all day.可知,作者的父亲是一名警察,他很忙,经常在外面吃饭,所以作者整体都看不到他。这里并没有说他的父亲在另外一个城市工作,故这句话是错误的。

【2】F细节理解题。根据短文中My mother is a bank clerk, but she wants to be a reporter. She says her job is boring and being a reporter is interesting可知,作者的妈妈是一名银行职员,但是她觉得这个工作是很无聊的,因此她不喜欢这个工作,所以这句话是错误的。

【3】T细节理解题。根据短文中being a reporter is interesting,because she can meet many interesting people可知,作者的妈妈觉得做记者可以遇到很多有趣的人,所以她想当记者,故这句话是正确的。

【4】T细节理解题。根据短文中My brother is a waiter. He likes his work, because he thinks he can meet many new friends when he works可知作者的哥哥是一名服务员,他喜欢他的工作,因为他能在工作的时候遇到很多新朋友。故这句话是正确的。

【5】F细节理解题。根据短文中I study hard because I want to be a teacher. I think it's not difficult for me可知,作者想要成为一名老师,他觉得这对他来说并不难,由此可知这句话是错误的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完型填空

A Father Learns A Lesson From His Son

Velan was a carpenter. He was living in a village. His mother died a long time back. His aged father, Kuppan, lived with him. Kuppan was very weak. He could not even walk well. He was weak ________ Velan did not give him enough food. He had given his father a small earthen plate. Velan was a had man.

Velan had a son. His name is Muthu. Muthu was just ten years old. He was a very good boy. He __________ his grandfather. He had great respect for his grandfather. He did not like his father because he was treating his grandfather badly.

One day Kuppan was eating his food out of earthen plate that his son had given to him. The earthen plate fell down and _________ into pieces. The food also fell on the floor. Velan was working at the other end of the room. When he saw the broken plate, he was very_______, and shouted at Kuppan. The old man felt bad about what happened. He was sorry for his mistake.

The next day Velan saw his son working on a piece of wood.

“What are you doing, Mum?” he asked.

“I am making a wooden plate ___________ you, father. When you grow old, like my grandfather, you will need a plate for food. And it may not break so _________,” Muthu said.

The carpenter was surprised to hear this. At that time, he realized his mistake. He was very sad about what he did. Then he became a _______ person. From that day on, Velan treated his father with great respect. He learnt a lesson from his own son. You should respect your ______ at all times. It is your duty.

【1】A. though B. because C. if D. before

【2】A. hated B. missed C. loved D. hurt

【3】A. ran B. broke C. put D. took

【4】A. angry B. sad C. happy D. surprised

【5】A. of B. with C. from D. for

【6】A. hard B. hardly C. easily D. quickly

【7】A. different B. difficult C. serious D. useful

【8】A. children B. teachers C. parents D. friends

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网