题目内容
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Alice needs some money for a Mother's Day present. She tells her father about her problem.
"I'll pay you to do some housework. You can clean up the yard(院子)," her father says.
"You can also wash my car and Mum's. Both of them need to be washed because they're really dirty."
Alice works on the yard and washes her father's car.
"Too bad! You didn't have time to wash Mum's car," Dad says when he pays her.
The next morning Alice wakes up early. First she washes her mother's car. Then she goes to the flower shop. She also buys her mother's favourite bread on her way home. After breakfast Alice asks her mother to go to the garage(车库). She opens the gate.
"Wow!" Alice's mother says. "My car is gleaming."
"Open the door," Alice says.
Alice's mother opens the door. There on the seat she sees a bunch of flowers.
"Happy Mother's Day!" Alice says.
(1)In the story, the word "gleaming" means "_______" in Chinese.
A.闪闪发光
B.跑得像飞一样
C.重新漆过了
D.锁上了
(2)Which of the following is the right order(次序)?a. She buys her mother a bunch of flowers.
b. She washes her father's car.
c. She cleans up the yard.
d. She buys bread for her mother.
e. She washes her mother's car.
A.cabde
B.bacde
C.cbead
D.cbeda
(3)What do you think of Alice?
A.She is good at making pocket money.
B.She doesn't love her father.
C.She is very nice to her parents.
D.She is a lazy girl.
(4)What is this story about?
A.It is about what Alice buys for her mother on Mother's Day.
B.It is about what Alice does for her mother for Mother's Day.
C.It is about why Alice's father gives her money to buy presents.
D.It is about what Alice does at home each week for her mother.
【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
(4)B
【解析】短文大意:母亲节这天,爱丽丝帮助妈妈洗了车,并用做家务挣到的钱给妈妈买了一束鲜花和最爱吃的面包,最后送上节日祝福。
(1)词意猜测题。上文介绍爱丽丝把妈妈的车洗刷的很干净,故此处单词的意思是闪闪发光。答案为A。
(2)句意排序题。 a. She buys her mother a bunch of flowers. 她给妈妈买了一束鲜花;b. She washes her father's car. 她洗她的爸爸的车;c. She cleans up the yard. 她打扫了院子;d. She buys bread for her mother. 她为她的妈妈买了面包。e. She washes her mother's car. 她洗刷了妈妈的车。根据短文中的故事情节,答案为C。
(3)细节推理题。从母亲节送礼物以及帮助家里做家务这件事情,可以看出爱丽丝对待自己的父母很好,答案为C。
(4)主旨大意题。母亲节这天,爱丽丝给妈妈洗了车,并用做家务挣到的钱给妈妈买了一束鲜花和最爱吃的面包,最后送上节日祝福。故答案B最合理。
【题目】词汇运用
A)根据句子意思,从方框中选用恰当的短语填空。
B)根据句意,用括号中所给单词的正确形式填空。
of her age; stay out; to create; died of; take the lead absent from; go over; on his mind; a sense of achievement |
【1】There will be a Physics test next Monday. You should ___________ the lessons carefully and prepare for the test this weekend.
【2】The government plans _____________ more jobs for young people.
【3】Don’t trouble him. He’s got a lot _____________.
【4】My parents are strict with me. I can’t _____________ late with you. I must go home now.
【5】Jenny often misses her grandmother who __________ cancer three years ago.
【6】Why have they been _____________ school for two days?
【7】She needs more friends _____________ to chat with.
【8】You will get _____________ when you get to the top of the mountain.
【9】Very few people can pronounce my name _____________ (correct).
【10】A good leader should have the ability to make powerful _________ (speech).
【11】Mr. Lin decided to buy a _____________ (Germany) car as his first car.
【12】It’s 1:00 a.m. already. James is still _____________ (wake), worrying about the coming exam.
【13】I find it difficult to read English passages. Reading a long passage with lots of new words really drives me even _____________ (mad).
【14】After he blew out the candles, the birthday cake _____________ (divide) into small pieces and all the children shared it happily.
【15】Now the job _____________ (matter) more to him than anything else.