题目内容

Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.No card ever came with it.Calls to the flower shop were not helpful at all.After some time I stopped trying to find out the sender's name and was just pleased with the beautiful flower,in soft pink paper.

I couldn't stop imagining who the giver might be.Some of my happiest moments were spent daydreaming(幻想 )about the sender.My mother encouraged these daydreams.She'd ask me if I had been especially kind to someone.Perhaps it was one of my classmates Perhaps it was the old man who I once helped.As a girl,I had more fun imagining that it might be a boy that I had met.

A month before my high school graduation(毕业),my father died.I was so sad that I became completely uninterested in my coming graduation dance,and I didn't care whether I had a new dress or not.My mother,in her own sadness,would not let me miss (过) any of those things.She wanted her children to feel loved.In fact,my mother wanted her children to see themselves much like the gardenia:lovely,strong and perfect.

My mother died ten years after I was married.That was the year the gardenia stopped coming.

1.The writer received on her birthday since she was 11.

A. a white gardenia

B. a card

C. a card and soft pink paper

D. a gardenia and a card

2.The writer was very when she was imagining who sent the flower.

A. happy B. sad

C. worried D. nervous

3.It can be inferred (椎断) from the passage that

A. the writer didn't get a new dress for the dance

B. the writer probably joined in the graduation dance

C. the writer's father died ten years earlier than her mother

D. the writer's father received a gardenia on each of his birthdays

4.The writer got the gardenias from on her birthdays.

A. her classmate B. the old man C. the boy D. her mother

5.The passage mainly talks about

A. what a gardenia meant

B. what a girl dreamed about

C. how a mother loved her children

D. how a daughter missed her father.

1.A 2.A 3.B 4.D 5.C 【解析】短文大意:本文主要描述了母亲对作者的爱,通过事例阐述了母亲如何爱孩子的。 1.根据文章第一句Every year on my birthday since I was 11,a white gardenia (栀子花) was sent to my house.可知,作者自从十一岁以来生日上会收到一束栀子花。 故选...
练习册系列答案
相关题目

(题文)书面表达

课外活动可以让我们增长知识,发展智力,开阔视野和塑造性格。许多学校创造性地开展了课外活动,如朗诵、唱歌、讲故事、演话剧、办刊物以及举办各种体育活动等。

最近,某中学生英文报开设了“After-class Activities”的栏目。请你根据以下提示,为该栏目写一篇英文稿件,并鼓励同学们积极参 加课外活动。

1.你校开展课外活动的情况;

2.你参加过的课外活动及给你带来的益处;

3.为同学选择课外活动或为学校开设课外活动提出建议。

注意:1.词数 80 以上;

2.文中不得提及具体人名、校名及地名;

3.稿件的开头已为你写好(不计入总词数)。

After-class Activities

Nowadays, after-class activities are becoming more and more popular in junior schools.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

After-class Activities Nowadays, after-class activities are becoming more and more popular in junior schools. In our school there are various kinds of activities, for example, arts and sports. We e...

Weekday mornings are very busy for US middle school students. When your school doesn’t have a bus, and you live too far away to walk, you need a carpool (拼车). A carpool is a group of people sharing the responsibility (责任) of driving to school in the morning. There are usually four or five kids in a carpool and their parents take turns to drive the kids in their cars.

Someone’s car smells like wet dogs. Some kids get to eat desserts (甜点) for breakfast and some parents shout so much that all you try to do is to stay quiet and go unnoticed. When your mom or dad drives the carpool, your classmates get a close-up look at how strange your parents can be. It might be your first sociological (社会学) study and your first time to work with others.

Teamwork is really important in the carpool because nobody wants to make everyone else late. It’s a great lesson in responsibility. Imagine (想象) sitting in the car outside of a classmate’s house, watching the clock and counting the seconds. Then you start to understand how your carpool friends might feel when you are still inside the house at 7:48. You really begin to learn all your real life lessons just moments before the start of school—in the carpool.

1.What is a carpool?

A. Parents take turns to drive their kids to school.

B. Parents drive kids to schools on their way to work.

C. Kids go to school in their parents’ cars.

D. Kids drive their own cars to school.

2.How many kids are usually in a carpool?

A. Two or three. B. Three or four. C. Four or five. D. Five or six.

3.What can students learn from a carpool?

A. How to drive a car. B. How to get along with others.

C. What to do with parents. D. Real teamwork.

4.Which of the following is TRUE?

A. If kids live far away from school, they are always late for school.

B. US children enjoy carpooling better than taking a school bus.

C. Kids can learn real life lessons in a carpool.

D. Kids often have enough time to study in a carpool.

1.A 2.C 3.D 4.C 【解析】这篇文章主要描述的是对美国中学生来讲,上学的日子是忙碌的,有时他们需要拼车,但在拼车的过程中他们学到很多真实生活中的东西。 1.细节理解题。根据文中第一段A carpool is a group of people sharing the responsibility (责任) of driving to school in t...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网