题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案。
D
Recently, a solar-powered (太阳能动力的) plane took to the sky for the first time. It passed an important test on the way to travel around the world.
The plane took off from an airport(飞机场)in Switzerland. It slowly rose above the fields and into the sky.
“There has never been an airplane of that kind that could fly—never an airplane so big, so light, using so little energy.” said Bertrand Piccard, a leader of the project.
During the 90-minute flight (飞行), the plane did several turns. It climbed nearly 1. 6 km above the countryside.
Engineers(工程师) plan to test a night flight(飞行)before July. Then they will use the results(结果)of the tests to build a second plane. They plan to travel around the world in that plane in 2012.
“We want to fly it day and night with no fuel(燃料),” Piccard said. Piccard and pilot (飞行员)Andre Borschberg will take the plane around the world. They will make a few stops to change places and rest after a long time in the air--and to show off their airplane.
The plane will fly at 70 km per hour on average(平均). That is faster than a bike and slower than a car. The pilots will keep the plane in the air for up to five days at a time.
(1)The passage is probably taken from .
A.a postcard(明信片)
B.a newspaper
C.a comic book
D.an advertisement
(2)The solar-powered plane .
A.is big and heavy
B.uses much energy
C.passed the first flight test
D.will have a night flight after July
(3)How long will it take the solar-powered plane to travel 140 km?
A.About a day and a night.
B.About 5 days.
C.About 2 hours.
D.About 90 minutes.
(4)Which of the following is NOT mentioned(提到) in the passage?
A.During the 90 -minute flight, the solar-powered plane reached a height of 1. 6 km.
B.The solar-powered plane is slower than a car and faster than a bike.
C.Maybe the solar-powered plane will fly with no fuel.
D.It took a long time to build the solar-powered plane.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)D
【解析】短文大意:最近,太阳能飞机首次飞上天空,它通过了环游世界的一项重要测试。
(1)a postcard 一张明信片,a newspaper一份报纸,a comic book一本漫画书,an advertisement一则广告,通读全文可知本文是关于太阳能飞机首次飞行的报道,应该是在报纸上才能看到的内容,故选B。
(2)根据第三段内容“There has never been an airplane of that kind that could fly—never an airplane so big, so light, using so little energy.” said Bertrand Piccard, a leader of the project.可知选项A和B错误;根据文章内容Engineers(工程师) plan to test a night flight(飞行)before July. 可知工程师们计划在7月之前测试夜间飞行,故C错误,正确答案是 D。
(3)根据最后一段内容 The plane will fly at 70 km per hour on average(平均).平均每小时飞行70千米,那么飞行140千米大约需要2小时,故选C。
(4)通读全文可知文章中为提到的是选项D。
【题目】现在学生上网(get online)成风 ,请你根据下面的表格写—篇小短文。
益处 | 1.学习更多的知识(knowledge) 2 .开阔对外部世界的眼界。 |
弊端 | 1.过于沉迷游戏(spend too much time in playing games); |
建议 | 1.在校学习时 ,不上网;2 .周末或寒暑假时 ,在父母指导下可适当上网。 |