题目内容

【题目】

We can help you plan your holiday.

Welcome to Sunset Island Tourist.

Information Center.

25 Green Street.

Port Ceorge,

Sunset Island

Open every day except Sunday

09:00-17:00

We can help you find a hotel, choose somewhere interesting to eat and plan your day. Please take a free map of the island for more.

Boat trips around Lighthouse Island!

Two-hour trip leaves each day at 09. 00.

Lunch included. Swim in the beautiful water off Lighthouse Island!

Exciting nightlife!

The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night! Two free drinks if you arrive before midnight.

Make friends with our wildlife!

At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse!

1To get more tourist information, you can go to 25 Green Street _________.

A. at 10: 00 on SundayB. every day at 10: 00

C. every night until 04: 00D. at 14:00 on Friday

2How will a tourist enjoy the two-hour trip around Lighthouse Island?

A. By bicycleB. On foot.

C. By boatD. By minibus.

3Which of the following is TRUE according to the reading material?

A. You can enjoy a cup of tea at Rosetown Reserve.

B. You can get some special gifts at Sunset Tourist Information Centre

C. You can enjoy the latest music at 5 a. m. in the club of Port George

D. You can get a free dinner during the two-hour trip around Lighthouse Island.

4Where can you most probably see the reading material?

A. In a novelB. In a fairy tale

C. In a travel guideD. In an art magazine

【答案】

1D

2C

3B

4C

【解析】

这篇短文是日落岛旅行公司的一个广告,这个公司可以帮助人们计划假期,短文中介绍了关于这个旅行公司的地址、开门时间、几个特色的旅行活动等信息。

1细节理解题。根据短文中Open every day except Sunday 09:00-17:00可知,这个公司除了星期天以外,每天9点到17点开门,结合选项可知应选D

2细节理解题。根据第一个旅行活动的标题Boat trips around Lighthouse Island!可知,这是乘船去游览灯塔岛。因此应选C

3推理判断题。根据短文中Please take a free map of the island for more.可知,来日落岛旅游信息中心,可以获得一张免费的海岛的地图,故B选项符合文意。根据At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse!可知,在Rosetown Reserve这里有茶馆,可以喝茶,不是喝咖啡,故A不对;根据第二个旅行活动The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night!Port George俱乐部每晚开门到4点,那里有最新的音乐,C选项的时间不对;根据第一个旅行活动中Lunch included可知,这里包括一个免费的午餐,不是晚餐,故D不对。

4推理判断题。根据文意可知,这篇短文是日落岛旅行信息中心的一个广告,根据文章中We can help you plan your holiday.Boat trips around Lighthouse Island!等信息可知,文章与旅行有关,因此可以在旅行指南上看到这样的文章,故选C

这篇短文是日落岛旅行公司的一个广告,这个公司可以帮助人们计划假期,短文中介绍了关于这个旅行公司的地址、开门时间、几个特色的旅行活动等信息。短文结构清晰,主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后根据题目所问锁定相关段落或语句作答。后面的题目涉及了细节理解和推理判断,以考查对文章细节信息的理解以及在此基础上进行合理推测判断的能力。例如第1小题,题目涉及中国信息中心的开门时间,根据Open every day except Sunday 09:00-17:00可知,这个公司除了星期天以外,每天9点到17点开门,结合选项可知应选D。再如第3小题,这是一个判断题,学生需要对比选项和原文,阅读的信息比较多,可以用排除法作答。根据短文中Please take a free map of the island for more.可知,来日落岛旅游信息中心,可以获得一张免费的海岛的地图,故B选项符合文意。根据At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse!可知,在Rosetown Reserve这里有茶馆,可以喝茶,不是喝咖啡,故A不对;根据第二个旅行活动The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night!Port George俱乐部每晚开门到4点,那里有最新的音乐,C选项的时间不对;根据第一个旅行活动中Lunch included可知,这里包括一个免费的午餐,不是晚餐,故D不对。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,并根据短文内容判断文后句子的正、误。正确的在括号里写“T”,错误的写“F”

Sunny He Huang is an Edinburgh nurse. Last year, she became the first person from China to have climbed all 282 of the highest mountains in Scotland. The mountains, all higher than 3,000 feet, are known as Munros.

Huang is from Liaoning Province. She started the 70 Munros Challenge three years ago to raise money for Christian Aid which helps end poverty(贫穷). She really enjoyed climbing mountains so she decided to climb all 282.

“ When I heard that I was the first person from China to have climbed all 282 Munros, I was so excited that I couldn’t sleep the first night,” said Huang. Huang climbed more than 100 on her own and others with friends.

Huang discovered her love for mountain climbing when her son went to university. She climbed her first Munro, Beinn Narnain in July 2015 and completed her final one, Meall Chuaich on November 18, 2017.

“What I enjoyed the most about these walks is when you reach the top,” she said. “ ... you forget all the worries at work, your life, and just don’t think about anything at all...”

Huang came to the UK in 2004. Her next goal is to walk Hadrian’s wall and climb some of Scotland’s small mountains.

1Huang started the 70 Munros Challenge in order to stay healthy.

2Huang felt excited when she heard that she was first Chinese to have climbed all 282 Munros.

3Huang didn’t climbed all 282 Munros alone.

4It took Huang over three years to finish climbing all 282 Munros.

5Huang’s next goal is to climb the highest mountain in the UK.

【题目】 These days, some middle schools in China are trying to do something different.

The students choose classes according to their own needs. For each subject, they can make a choice from different levels (等级) of difficulty. So instead of staying in the ______ classroom, they go to different rooms to have their lessons. And the teachers make special teaching plans for ______.

There are different opinions ______ it.

Xia Rui, a 13-year-old girl, said, “I really love it. I think it’s nice that we can ______ classes by ourselves. My English is poor. I used to be afraid to answer questions in class. I think that the good students may ______ me when I make mistakes.

Now I feel much more relaxed.”

But her classmate Chen Gang didn’t agree. “I don’t think it is so good ______ it is difficult for students to find where the classrooms are, he said. “During the break, students can be seen here and there, running and shouting to find their ______.”

“I’m worried that some students may think they are in the lower class ______ lose interest in the subject,” their math teacher, Mr Wang said. “I also ______ that some parents may feel unhappy if their kids study a subject at an easy level.”

“In my eyes, it is good for both students and teachers,” Mr Wang also said. “As teachers, we can make teaching plans more ______ and the students will develop better.”

1A. cleanB. sameC. brightD. empty

2A. usB. himC. themD. you

3A. aboutB. atC. fromD. with

4A. playB. teachC. chooseD. work

5A. laugh atB. listen toC. look afterD. wait for

6A. whetherB. becauseC. whenD. before

7A. parentsB. friendsC. booksD. classrooms

8A. andB. butC. tillD. or

9A. hopeB. reportC. cryD. worry

10A. slowlyB. easilyC. quietlyD. luckily

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网