题目内容
【题目】
We can help you plan your holiday. Welcome to Sunset Island Tourist. Information Center. 25 Green Street. Port Ceorge, Sunset Island Open every day except Sunday 09:00-17:00 We can help you find a hotel, choose somewhere interesting to eat and plan your day. Please take a free map of the island for more. | Boat trips around Lighthouse Island! Two-hour trip leaves each day at 09. 00. Lunch included. Swim in the beautiful water off Lighthouse Island! |
Exciting nightlife! The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night! Two free drinks if you arrive before midnight. | |
Make friends with our wildlife! At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse! |
【1】To get more tourist information, you can go to 25 Green Street _________.
A. at 10: 00 on SundayB. every day at 10: 00
C. every night until 04: 00D. at 14:00 on Friday
【2】How will a tourist enjoy the two-hour trip around Lighthouse Island?
A. By bicycleB. On foot.
C. By boatD. By minibus.
【3】Which of the following is TRUE according to the reading material?
A. You can enjoy a cup of tea at Rosetown Reserve.
B. You can get some special gifts at Sunset Tourist Information Centre
C. You can enjoy the latest music at 5 a. m. in the club of Port George
D. You can get a free dinner during the two-hour trip around Lighthouse Island.
【4】Where can you most probably see the reading material?
A. In a novelB. In a fairy tale
C. In a travel guideD. In an art magazine
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
这篇短文是日落岛旅行公司的一个广告,这个公司可以帮助人们计划假期,短文中介绍了关于这个旅行公司的地址、开门时间、几个特色的旅行活动等信息。
【1】细节理解题。根据短文中Open every day except Sunday 09:00-17:00可知,这个公司除了星期天以外,每天9点到17点开门,结合选项可知应选D。
【2】细节理解题。根据第一个旅行活动的标题Boat trips around Lighthouse Island!可知,这是乘船去游览灯塔岛。因此应选C。
【3】推理判断题。根据短文中Please take a free map of the island for more.可知,来日落岛旅游信息中心,可以获得一张免费的海岛的地图,故B选项符合文意。根据At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse!可知,在Rosetown Reserve这里有茶馆,可以喝茶,不是喝咖啡,故A不对;根据第二个旅行活动The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night!,Port George俱乐部每晚开门到4点,那里有最新的音乐,C选项的时间不对;根据第一个旅行活动中Lunch included可知,这里包括一个免费的午餐,不是晚餐,故D不对。
【4】推理判断题。根据文意可知,这篇短文是日落岛旅行信息中心的一个广告,根据文章中We can help you plan your holiday.、Boat trips around Lighthouse Island!等信息可知,文章与旅行有关,因此可以在旅行指南上看到这样的文章,故选C。
这篇短文是日落岛旅行公司的一个广告,这个公司可以帮助人们计划假期,短文中介绍了关于这个旅行公司的地址、开门时间、几个特色的旅行活动等信息。短文结构清晰,主题明确,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。做题时,应先通读短文,了解文章大意;然后根据题目所问锁定相关段落或语句作答。后面的题目涉及了细节理解和推理判断,以考查对文章细节信息的理解以及在此基础上进行合理推测判断的能力。例如第1小题,题目涉及中国信息中心的开门时间,根据Open every day except Sunday 09:00-17:00可知,这个公司除了星期天以外,每天9点到17点开门,结合选项可知应选D。再如第3小题,这是一个判断题,学生需要对比选项和原文,阅读的信息比较多,可以用排除法作答。根据短文中Please take a free map of the island for more.可知,来日落岛旅游信息中心,可以获得一张免费的海岛的地图,故B选项符合文意。根据At Rosetown Reserve, you'll find wildlife that only lives on Sunset Island -- get close to wild horses, deer and parrots. Easy walks and a great teahouse!可知,在Rosetown Reserve这里有茶馆,可以喝茶,不是喝咖啡,故A不对;根据第二个旅行活动The clubs of Port George are open every night until 04: 00-the latest music every night!,Port George俱乐部每晚开门到4点,那里有最新的音乐,C选项的时间不对;根据第一个旅行活动中Lunch included可知,这里包括一个免费的午餐,不是晚餐,故D不对。