题目内容

【题目】It has been forty years since China’s Reform and Opening-up(改革开放). Let’s see how China has changed through the years.

1978—1988: New Look

In a 1978 Japanese documentary(记录片) China’s New Look, there was a scene showing Chinese people’ life back then. In front of an old-fashioned TV set, some Shanghainese gathered around to watch a TV show. In 1981, only one out of every 170 city families in China had a color TV.

1988—1998:

In October 1990, the first McDonald’s on the Chinese mainland opened for business in Shenzhen. It quickly became the hottest tourist spot(旅游景点). “Many Chinese customers waited in line and shouted to the shop assistant , “I want 10 Big Macs,” recalled a waiter at McDonald’ s at that time.

1998—2008: Here Comes WTO

For many Chinese, the year 2001 was very unforgettable. It marked the start of a new millennium(一千年) and led to a whole new era(时代) as China joined the World Trade Organization(WTO). From 2001 to 2017, China’s average(平均) growth of the import(进口) of goods and services was more than twice the world’s average.

2008—2018New Beginning

Shanghai, a city of long-time business culture, is always a step ahead in China’s foreign trade. With the successful hosting of China’s first import expo(展览会) in November 2018, the city went on to develop China’s import business. The expo will be remembered as a new beginning for China’s import history.

1Which picture shows the scene of China’s New Look?

A. B.

C. D.

2Which of the following can be put in?

A. West Meets EastB. New Way of Living

C. All Over the WorldD. Never Forget Old Times

3How did Chinese people feel when the first McDonald’s appeared in China?

A. InterestedB. UnhappyC. StrangeD. Worried

4What can we learn after China joined the WTO?

A. Chinese people began to travel abroad.

B. China grew very fast in its imports.

C. China became more and more popular.

D. Foreigners bought a lot of products from China.

5When and where was China’s first import expo held?

A. In Shanghai, in November, 2001.

B. In Shenzhen, in November, 2001.

C. In Shanghai, in November, 2018.

D. In Shenzhen, in November, 2018.

【答案】

1A

2A

3A

4B

5C

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述中国改革开放四十年的变化。

1细节理解题。根据In front of an old-fashioned TV set, some Shanghainese gathered around to watch a TV show可知,一些上海人聚集到一起看电视节目,故选A

2主旨大意题。根据In October 1990, the first McDonalds on the Chinese mainland opened for business in Shenzhen可知,麦当劳进军中国大陆,所以是东西方融汇,故选A

3推理判断题。根据It quickly became the hottest tourist spot(旅游景点). Many Chinese customers waited in line and shouted to the shop assistant , I want 10 Big Macs, recalled a waiter at McDonald s at that time可知,麦当劳第一次出现在中国时,人们对它很感兴趣,故选A

4推理判断题。根据From 2001 to 2017, Chinas average(平均) growth of the import(进口) of goods and services was more than twice the worlds average可知,中国的进口增长很快,故选B

5细节理解题。根据Shanghai, a city of long-time business culture, is always a step ahead in Chinas foreign trade. With the successful hosting of Chinas first import expo(展览会) in November 2018可知,进口商品博览会2018在上海举行,故选C

细节理解题是考试时经常考查的一个题型。做细节理解题时,首先要先读题干,划题干中的关键词,再根据关键词定位至文中即可找到正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】信息匹配(共1小题)

阅读短文,将下列所给的五个句子还原到短文中,使短文意思通顺、结构完整。

As Cheerful as Cheerful Can Be

Miss Dinsmore lived alone in a little gray house. “It’s a nice little house,” she said. “But I wish it looked more cheerful. Maybe I should paint it bright, pretty color. 【1________ She saw lots of cheerful colors there, but she didn’t know which color to choose.

Finally she got an idea. “I’ll paint picture after picture of my house with all these colorful colors. Then I’ll choose the one I like best.” Miss Dinsmore bought all the colors home. She painted a pink house. 2】 ________ She painted a red one and a yellow one. She painted one with flower boxes under the windows, and she painted...

She hung each picture she painted on the wall. 3】________ She still couldn’t decide which color to choose. One day, a neighbor came by while Miss Dinsmore was painting. Her neighbor liked the pictures of the houses so much that he told the whole town. 4】 ________ “What pretty pictures,” everyone said. “And what a nice house you have.”

Now the little house was often full of people looking at the pictures, drinking tea, talking, laughing and having fun. Miss Dinsmore smiled and said, “It’s a nice little house.5】 ________ , too---especially when good friends came to see me. It’s as cheerful as can be.”

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网