题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
What will our world be like in 2020 We aren't quite sure, but it's interesting to make some predictions.
Languages
English should still be the most popular language, but Chinese should be the second. Now, many foreign people are studying Chinese as their second language.
Water
Water will become as expensive as oil because many rivers will disappear. We will have to save water and pay more for clean water.
Education
More students will study online. Students from all over the world may study together on the Internet.
(1)The passage is mainly talking about ______.
A.the school life
B.some interesting news
C.The life in the past
D.The life in the future
(2)Many foreign people will learn ______ as the second language in 2020.
A.Chinese
B.English
C.Japanese
D.French
(3)Water will become expensive because ______.
A.more people will need water
B.many rivers will disappear.
C.people will live under the sea.
D.oil will be cheaper
(4)The writer talks about ______ predictions in the passage.
A.two
B.three
C.four
D.five

【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)B
【解析】2020年我们的生活会怎样?谁也不知道。但是我们可以在这些方面预测一下。1.未来人们用什么语言?很可能是英语和汉语;2.干净的淡水会很贵;3.学生们会在家里和全世界的学生一起通过因特网学习;
⑴主旨大意。根据第一段可知本文是对2020年的世界进行预测,故选D。
⑵细节理解。根据第二段 English should still be the most popular language, but Chinese should be the second.可知许多人将学中文当中第二语言。故选A。
⑶细节理解。根据第三段because many rivers will disappear可知许多河流将消失。故选B。
⑷细节理解。本文谈论了语言、水和教育三个方面的变化。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
Today there are 6 billion people on the earth. By the year 2050 there may be 12.5 billion. There are a lot of people to feed. We need more food.
One way to produce more food is by growing stronger plants. For thousands of years,farmers have made plants better. Every season, they pick the best plants for the next season. It works very slowly. Since 1983, scientists have been able to change plants more quickly by changing their genetic material (遗传物质). Foods from plants grown in this way are called genetically modified foods (转基因食品), or GM foods.
By changing the genetic material of a plant, it is possible to make new plants. They make plants which are strong against plant diseases. They can also help with our diseases: a kind of rice is being prepared, for example, which stops people from becoming blind.
Rich countries produce GM foods because they are easy to grow and bring in more money. Poor countries are interested in them because they help produce more food.
GM plants are not natural. No one knows how good or bad they are. Making GM foods is only one way of feeding people in 2050. There are strong feelings against them, because they are unnatural. They may feed people, and then hurt them or their children later. But, both rich and poor countries are very interested in their use, and they are not going to go away. In 2050, we may think differently about them.
(1)GM foods are made by _______.
A.farmers
B.workers
C.Scientists
D.plants
(2)What are the good things about GM foods?
A.They make plants strong against diseases.
B.They are unnatural.
C.They can help in human diseases.
D.Both A and C
(3)According to the passage, GM foods______.
A.are a quick way to produce food
B.grow in the wild
C.are safe
D.are grown only in rich countries
(4)From the passage, we know that______.
A.GM foods will disappear one day in the future
B.GM foods will not disappear in the future
C.people will be interested in GM foods
D.people will have to stop using GM foods

【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
D
Doing homework not only can help children master the knowledge they have learned, but also can train their abilities of finishing the work alone, planning the time and doing the duties. But some children don't like to complete the work. Why?
Some children feel it is very difficult to do their homework, because they can't understand their teacher clearly, and cannot follow their teacher's teaching process (过程). Maybe there is something wrong with their intelligence.
But some children's intelligence is normal. They are even cleverer, but they don't listen to the teacher carefully. It is hard for them to sit well and pay attention to anything.
Some children love their teacher and then like the subject. Their interest depends on the teacher who teaches them. So every teacher should make children love you and the subject you teach. So they can do their homework happily.
(1)Doing homework can help children ______.
A.master the knowledge
B.train their abilities
C.1earn new lessons
D.Both A and B
(2)Some children find the homework difficult. Which reason is NOT right?
A.They can't understand their teacher clearly.
B.They cannot follow their teacher's teaching process.
C.The intelligence of all the students isn't normal.
D.They don't listen to the teacher carefully.
(3)What's the meaning of the underlined word “intelligence”?
A.Homework.
B.The quality of being clever.
C.Health.
D.Learning method.
(4)What is the best title of the passage?
A.Some Children don't Like Their Teacher
B.Children's Homework Is Very Difficult
C.Why don't Some Children Like to Do Homework?
D.Why can't Some Children Study the Subjects Well?

【题目】根据短文理解, 从A、B、C、D四个选项中选择最佳答案填空。
It's Christmas at Clara's home. Many guests arrive to celebrate with the family. Clara's godfather, Herr Drosselmeyer, makes toys. He gives Clara a very special gift of a 1 . Her brother, Fritz, is 2 . He takes the nutcracker away and it gets broken! After all the guests leave and the children go to bed, Clara 3 up at night and goes downstairs to get her nutcracker under the tree. She 4 asleep there. She dreams that all her toys come to life and are fighting against the bad Mouse King. The Nutcracker flies to 5 young Clara, but is struck down. Clara saves her Nutcracker by 6 her shoe at the Mouse King.
With the Mouse King out of the way, Clara runs to the Nutcracker. When she kisses him, he turns into a prince! Then she and her prince enjoy a 7 trip along which they see dancing snowflakes and are welcomed by sweets.
On Christmas morning, Clara wakes under the 8 holding her nutcracker. This story of Nutcracker is very popular,9 with kids. It was made into a ballet. Russian 10Tchaikovsky composed his beautiful music and that is one of the reasons why people love to watch it. See it at the theatre and yo'll find the story is also told by beautiful dances, rather than just words.
(1)A.toy B.nutcracker C.party
(2)A.unhappy B.scared C.surprised
(3)A.puts B.gives C.gets
(4)A.turns B.falls C.drops
(5)A.leave B.meet C.protect
(6)A.buying B.wearing C.throwing
(7)A.lonely B.real C.happy
(8)A.window B.tree C.table
(9)A.especially B.hardly C.strangely
(10)A.musician B.scientist C.painter

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网