题目内容

【题目】 Peter was a carpenter(木匠)of our village. Once I asked him to make a dining table for my wife. He made it just the right size to fill the space between the two windows. When I arrived home that evening. Peter was drinking a cup of tea and writing out his bill for his work.

My wife said to me, quietly. “That’s his ninth cup of tea today.” But she said loudly.” It’s a beautiful table, dear, isn’t it?”

“I won’t decide about that until I see that bill.” I said.

Peter laughed and gave me his bill for the work. It said,

BILL

One dining table June 10,2016

Cost of wood 27.00

Paint 5.50

Work,8 hours2 an hour 16.00

Total 58.50

When I was looking at the bill, Peter said.” It’s been a fine day, hasn’t it? Quite sunny”

“Yes.” I said“I’m glad it is only the 10th of June.”

“Me too,” said Peter.” You wait---it’ll be a bit hotter by the end of the month.”

Yes, Hotter---and more expensive. Dining tables will be 20 more expensive on June 30th, won’t they, Peter?

Peter looked hard at me for half a minute. There was a little smile in his two blue eyes. I gave his bill back to him.

“If it isn’t too much trouble, Peter.” I said.” Please add it up again. You can forget the date.”

I paid him ________ and he was happy to get it.

1Was the dinner table made by Peter?

2When was the dinner table completed?

3How long did it take the carpenter to make the table?

4Why did the writer ask Peter to add the bill up again?

5What number can be filled in the blank in the last paragraph?

6Which character in the passage do you think was clever? Give your reason(s).

【答案】

1Yes. / Yes, it was.

2On June 10, 2016.

38'hours.

4Because he found a mistake in Peter's calculation.

/Because Peter had made a mistake in the total.

548. 50.

6I think Peter was clever because he made the dinner table just the right size to fill the space between the two windows./he tried to confuse the writer by putting the date above the other numbers.

I think the writer was clever because he succeeded in discovering Peter's trick.

【解析】

这篇短文讲述的是作者让村里的木匠Peter为他做了一个餐桌,但是在算钱的时候,Peter用了一个诡计,但被作者识破了。

1根据短文开头Peter was a carpenter(木匠)of our village. Once I asked him to make a dining table for my wife.可知,Peter我们村里的木匠,Peter做一个餐桌。由此可知这个问题的答案是肯定的。

2根据账单中One dining table June 10,2016可知,做餐桌的日期是2016610日。故答案为On June 10, 2016.

3根据账单中Work,8 hours可知,Peter工作了8个小时。故答案为8 hours

4根据账单上的信息可知,Peter做这个餐桌花费木料27美元;刷漆5.5美元;工期是16美元,加起来总共是48.5美元,而账单上的总计是58.5美元,因此Peter把账算错了,所以Peter再重新算一遍。故答案为Because he found a mistake in Peter's calculation.

/Because Peter had made a mistake in the total.

5根据账单上的信息可知,Peter做这个餐桌花费木料27美元;刷漆5.5美元;工期是16美元,加起来总共是48.5美元,所以应该给Peter48.5美元。

6这是一个开放式的问题,如I think Peter was clever because he made the dinner table just the right size to fill the space between the two windows./he tried to confuse the writer by putting the date above the other numbers.“我认为Peter很聪明,因为他做的餐桌正好可以放在两个窗户之间他想用日期迷惑作者。再如I think the writer was clever because he succeeded in discovering Peter's trick.“我认为作者很聪明因为他发现了Peter的诡计

这是一篇记叙文,短文讲述了作者村里的木匠Peter为他做了一个餐桌,而在算钱的时候,Peter用了一个诡计,但被作者识破了。文章记叙清晰,内容比较容易理解。题型是任务型阅读,题目设置是回答问题,以考查学生们对文章事实的理解为主。做题时,应先通读全文,了解大意;然后阅读问题,弄清题意,根据题目所问,锁定文章相关段落或语句,用简练的语言作答。如第2小题,题目问的是餐桌完成的时间,注意在短文中搜索与数字、日期有关的词,根据账单中One dining table June 10,2016可知,做餐桌的日期是2016610日。故答案为On June 10, 2016. 再如第5小题,根据账单上的信息可知,Peter做这个餐桌花费木料27美元;刷漆5.5美元;工期是16美元,加起来总共是48.5美元,所以应该给Peter48.5美元。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 At times we all get angry when we are driving. It might be because we are stuck in a traffic jam or stuck behind a very s1 driver. It might be because we think another driver has done something very stupid and dangerous. Whatever the reason, it seems that getting angry in a car is something which happens more and more often and there is now a special term f2 it: 'road rage'(路怒症). Some experts even think that road rage is a kind of mental illness! How can we recognize this 'illness' of road rage? There are two kinds of road rage: aggressive (攻击性的) driving and aggressive reactions to the way other people are driving. Aggressive driving can take different f3 : Driving much faster than the speed limit.

Increasing your speed very quickly.

Driving very close behind the car in front and sounding the horn (喇叭) or flashing the headlights.

Changing lanes very suddenly and b4 another car.

Moving into a parking space where another car is trying to park.

There are also different reactions to the way other people are driving. These include:

Making rude signs at people.

Shouting at people and threatening them.

Deliberately (蓄意地) driving into another person's car.

Hitting somebody.

Using a weapon such as a baseball bat, or even a gun or a knife.

Road rage is c5 not a joke. There have been incidents (事件) of road rage which have led to serious injuries and even murder. Experts think that one reason for road rage is that films show a lot of examples of fast and aggressive driving such as car chases where this kind of driving seems to be positive. Experts also think that the punishments for dangerous driving are not serious e6. Experience shows that driving problems can be controlled, but it takes a long time. In the UK in the last 30 years, the police have been quite successful in r7 the number of people who drink and drive. They are now working to stop people using mobile phones when they are driving. Let's hope they can have the same success with road rage.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网