题目内容

【题目】Here is a page from a magazine named Future. Read the following information about things that may happen in ten years. And then do the exercise below.

Get Ready for the Future

◆Cars will run on solar power (太阳能) or electricity and will be much cleaner. They will be much safer. For example, if you are too close to another car or if you are driving dangerously, your car will slow down by itself.

◆Because there won’t be any spare land, new cities will have to be built in the sea. Some cities on water will have two levels (层). People will live on the upper level; the lower level will be used for traffic, shops and factories.

Biotechnology (生物技术) will make food better and healthier. Plants that are not affected (影响) by insects or illnesses will be developed. The taste of fruit and vegetables will be better and food will be kept longer.

◆New technology will be used to make TVs that are only 5cm thick. They will have pictures that are as clear as photos. Electrical appliances (家用电器) will be quieter and will be controlled by computer; they will also use 50% less power.

◆Many new ways to cure illnesses will be successful using products of genetic engineering (基因产品). Cures will be found for the flu and the common cold. However, some new illnesses will appear.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1Cars using solar power or electricity will cause fewer accidents and less pollution.

2People will be able to live in the new cities in the sea.

3Biotechnology will help divide food into two groups: better food and healthier food.

4Electrical appliances will save 50% of power because they are controlled by computer.

5Genetic engineering can help doctors to cure illnesses.

【答案】

1A

2A

3B

4B

5A

【解析】文章主要讲述了未来十年的科技发展和变化,这些会给我们带来便利,安全,快速,健康等,而且还对我们日常生活有更多巨大的影响。

1根据文章第二段:Cars will run on solar power (太阳能) or electricity and will be much cleaner. They will be much safer.可知小汽车将会以太阳能或者电为能量运转,将会更干净,也会更安全。可知此句描述正确。故答案为:A.

2根据文章第三段:Because there won’t be any spare land, new cities will have to be built in the sea. Some cities on water will have two levels (层).可知,因为未来将没有更多的空地,新城市将不得不被建在海上。可知此句表达正确。故答案为:A.

3根据文章第四段:Biotechnology (生物技术) will make food better and healthier. Plants that are not affected (影响) by insects or illnesses will be developed. The taste of fruit and vegetables will be better and food will be kept longer.可知,生物技术将会使食物更好更健康。植物将不会受到昆虫的影响,病虫害也会减少。而不是将把食物分成两类。故答案为:B.

4根据文章第五段:Electrical appliances (家用电器) will be quieter and will be controlled by computer; they will also use 50% less power.家用电器将会更加安静,也将会被电脑遥控,它们将会使用百分之五十或者更少的能源。可知此句表达错误。故答案为:B.

5根据文章第六段:Many new ways to cure illnesses will be successful using products of genetic engineering (基因产品).可知,使用基因产品,许多治疗疾病的方法将会被成功发现。可知此句表达正确。故答案为:A.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Charlie came from a poor village. His parents had ______ money to send him to school when he was young. The boy was very______ . Mr. King lived next to him. He knew it and lent some ______ to him. So the boy could go to school. He studied hard and _____all his lessons. When he finished middle school, Mr King introduced him to his friend in the town, ___ he began to work.

Once Mr. King was hurt ______ in an accident. He was dying and he asked Charlie to take care of his ______, Sharon. The young man agreed and several years later he married the girl. He loved her very much and tried his best to make______ happy. He often bought delicious food for her. He was good at cooking and he cooked ______ for her. So she became very fat. And one day she found there was something wrong with her heart and she had to go to ______ at once. The doctors looked her over and told her _____ eat meat, sugar, chocolate and things like these. She was afraid ______ the doctor’s words , so she wrote all the names of the food on the paper. When she got home, she put the paper on the table and ______. When she came back home that afternoon, she found many kinds of ______ : meat, sugar and chocolate in the kitchen. Charlie was busy ______ there. When he saw her, he said happily, “I bought all the food you like, dear!”

1A. no B. some C. much D. enough

2A. happy B. sad C. angry D. pleased

3A. money B. fruit C. food D. trees

4A. didn’t like B. did well in C. was poor at D. was bad at

5A. and B. or C. but D. because

6A. bad B. easily C. serious D. seriously

7A. son B. daughter C. father D. mother

8A. she B. him C. her D. me

9A. a little B. a few C. little D. a lot

10A. rest B. sleep C. work D. hospital

11A. to B. would C. not to D. didn’t

12A. to remember B. to forget C. of remember D. of forget

13A. slept B. went out C. cooked D. ate

14A. food B. drinks C. fruits D. bread

15A. reading B. seeing C. cooking D. writing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网