题目内容

【题目】阅读下面短文, 按要求完成下列各题。

Peter was an inventor. His job was to invent new things, and he worked when he had an idea. His workroom was in his house, so he could work whenever he wanted to. Sometimes he worked seven days a week and sometimes he didn’t work for days. He did all his work right at home, but he left the house to go to meetings sometimes.

Peter usually got up at about five o’clock. He made some tea and started to work at six. He drank tea all day--he couldn’t work without it --but he didn’t eat anything until in the evening.

First, Peter cleaned the workroom and turned on the answer-phone because he couldn’t talk to people when he had an idea. Then he started to work. He usually had a rest after two or three hours, but he didn’t leave the workroom. He did something different to help him relax. Sometimes he did some exercise, and sometimes he listened to music. He usually stopped working at about nine o'clock in the evening. He thought about his work most of the time, even when he was out. He was interested in what was around him and he liked looking for new ideas and new problems to solve.

1What was Peter?(根据短文内容回答间题)

_____________________________________________________________

2Why did Peter turn on the answer-phone?(根据短文内容回答问题)

_____________________________________________________________

3When did Peter usually stop working(根据短文内容回答问题)

_____________________________________________________________

4从文中找出与下面句子画线部分意思相近的词组。

His workroom was in his house. _________________________________

5The underlined word “it” refer to ____________________________

【答案】

1He was an inventor.

2Because he couldn’t talk to people when he had an idea.

3At about nine o’clock in the evening.

4at home

5tea

【解析】

本文通过介绍Peter是个工作努力,不浪费时间的发明家,来告诫人们珍惜时间。

1根据原文Peter was an inventor可知Peter是个发明家,故答案是He was an inventor

2根据原文First, Peter cleaned the workroom and turned on the answer-phone because he couldnt talk to people when he had an idea.因当他有一个想法时,他不能和别人交谈,所以打开了答录机,故答案是Because he couldnt talk to people when he had an idea

3根据原文He usually stopped working at about nine o'clock in the evening.可知他通常在晚上九点钟左右停止工作。故答案是At about nine oclock in the evening

4in his house在他家里,和原文的He did all his work right at home 中的at home在家,意思一致,故答案是at home

5根据原文He drank tea all day--he couldnt work without it --but he didnt eat anything until in the evening.可知这里的人称代词it指代的是前文出现的tea,故答案是tea

练习册系列答案
相关题目

【题目】Imagine sailing to over twenty different ports(港口)around the world while you are studying subjects you love! Impossible? Well, that is what the students in Class Afloat do.

Class Afloat is a Canadian school on a tall ship! The ship is sixty-four metres long and nine metres wide and it can take up to sixty students. The classrooms are well-equipped(设备精良)and comfortable and there's even a library! There is no need to know anything about sailing-students can learn on the ship.

Not all the students are Canadian-there's usually a mix of nationalities(国籍).This year, there are also students from Mexico, the USA, Germany and Turkey. There's a mix of ages too. There are secondary school students-first year university students and students who are doing a gap year(休学年)programme.

The teachers design special study programmes for each student. Because the school is a ship, you can do some exciting courses-for example, Marine Biology(studying the animals and plants in the sea) and History or Geography courses about the places you visit. Students also learn all about sailing! All the classes are in English, so you must have a good level of English.

Students don't just study. They must also clean, cook and sail the ship, in their free time, students can rest, read or watch a film. In the evenings, they relax with friends, have club meetings and sometimes they have a karaoke night.

Every sixteen to twenty days, the ship stops in a port for three to six days. In port there're lots to do-home stays, camping trips, museum tours, cultural events, hiking, etc. They also go snorkeling and do other water sports. Parents can meet up with the students in one port every term.

Students also take part in two volunteer programmes in Senegal(塞内加尔)and the Dominican Republic(多明尼加共和国). They help local families in different ways, for example, with basic health matters or starting a business. Students learn how, with just a little money and time, they can make changes that improve other people's lives.

1Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Students don't have to know how to sail before they join the ship.

B. Besides studying, students also have to do jobs on the ship.

C. Students have to speak English well in order to have classes on the ship.

D. Students don't usually meet any local people when they stop in ports.

2What is snorkeling?

A. It is an activity of hiking through the forest.

B. It is an activity of swimming underwater.

C. It is an activity of playing games in a tent.

D. It is an activity of riding horses.

3The passage is mainly about .

A. special courses on a shipB. sailing around the world

C. a school on a sailing shipD. learning to sail a tall ship

【题目】 The sound of the rain hitting the windows wakes me up and it sounds just exactly as it did 15 years ago, which made me think of my girlhood.

It was my second day of school and it was raining heavily. I couldn't get away from the habit I had at home, so I fell asleep right at my desk. I woke up to find myself not in the classroom but carried on Dad's back. We were halfway home. It was the last time I felt close to him.

After that, he never carried me or hugged (拥抱) me as other fathers did to their children. I was not troubled by this thought. I was proud of it, for I felt independent (独立的) and "grown up". However, there were times when I felt sad for not having got comfort from him,

One day, I was writing Chinese characters as my homework. I hated doing this more than anything. Dad came and stood behind me for a moment, watching me scrawling (潦草地写) on the paper. Then he said, "This kind of writing needs patience. Your writing is not strong enough. Press harder. "

I followed his advice for the next two weeks, but as: I could see little improvement (改进), I followed my own method-the fast way. His advice didn't improve my writing but our relationship. As I grew older, I found out that he had finished his schooling in Grade 6, which was the highest grade in town then, so he was considered to be a scholar (学者). People used to ask him to write something to put on the walls, but he never felt very useful.

He often said to me, "As you can see, this family is going to count on you. We are useless to improve anything for your future. You have to get an education to change the life for yourself. " As a result of his expectations, I have made it through high school and college.

1Where did the writer fall asleep?

A. At home.B. At school.C. On Dad's back.D. In Dad's arms.

2Why did the writer feel sad sometimes?

A. Her father didn't care much for her.

B. She didn't get comfort from her father.

C. Her father seldom carried or hugged her.

D. She was troubled by her father's thought.

3Which is the right order of the following things according to Paragraphs 4-5?

a. Dad stood behind me.

b. I wrote Chinese characters.

c. I followed my own method again.

d. I pressed harder when writing Chinese characters.

A. a-d-c-bB. a-c-d-bC. b-a-d-cD. b-c-a-d

4How did her father feel after writing something for the people around?

A. Useless.B. Comfortable.C. Proud.D. Shameful.

5What is the writer's purpose in writing this passage?

A. To tell her understanding of real life.

B. To keep her father's way of education.

C. To ask people to follow their fathers' suggestions.

D. To show what matters to her personal development.

【题目】阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

请务必将57—66小题的答案写在答题卡的相应位置!

We lived in a rocky area and it seldom rained in our town. There was a stream () 1 ran through our town. Far away in the mountains where the stream came from, it rained a lot.

One summer, it rained so 2 (heavy) that our little stream turned into a river. What was worse, the water was quickly 3 (rise). Unluckily, our whole town had only ten sandbags to hold back the water! We needed hundreds of handbags 4 (protect) our town from a food (洪水). 5, there was almost no sand in our town there were only rocks.

“We have to leave the town and look 6 somewhere safe to stay,” someone said. Then, everyone started packing and getting prepared to leave. when we were about to drive away, an old man 7 (stand) in the middle of the road and asked, “Where are you going?” We explained that we were going to safety and that he should leave too. He said, “There’s 8 (ton) of sand near my place.” He lived about a mile away up in some hills.

Within minutes, we were all heading for his place. In the following ten hours, some of 9 (we) filled sandbags and others placed them along the edges (边缘) of the river. There was a flood that night, but our town was safe.

The old man was 10 hero and from then on, we celebrated “Sandbag Day” every year.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网