题目内容

【题目】

Hope Middle School Report

Student: Tom

Subject

Grade(等级)

Comments

Chinese

A

Does well in this subject.

Math

D

Try harder and do more carefully.

PE

C-

Do more exercise and keep healthy.

Geography

F

Very poor and spend more time next.

Art

A+

Very interested and very good job!

English

B-

Get better. Do more practice,please.

History

C+

Show interest.

Total grade

B

To parents Tom is a good student in his favourite subjects, but he should work harder on other subjects. If he wants to have a great success, he must work harder.

Date: June 30,2008 Signed(答名): Mrs Liu

1In which subject does Tom have the poorest grade?

A.MathB.EnglishC.HistoryD.Geography

2The word “comments” in the passage means ________.

A.评语B.批评C.考核D.建议

3Which subject of the following is Tom best at?

A.GeographyB.ArtC.ChineseD.Math

4From the table we know that Tom ________.

A.is bad at all his subjectsB.is good at all his subjects

C.is interested in MathD.doesn’t do his best to study

5Whose school report is it?

A.Hope’sB.Tom’sC.Mrs Liu’sD.We don’t know.

【答案】

1D

2A

3B

4D

5B

【解析】

本文是希望中学的学生Tom的成绩报告单。

1细节理解题。题干:汤姆哪一科成绩最差?根据文章Geography F Very poor and spend more time next.可知,汤姆最差的学科是地理,故选D

2单词猜测题。题干:短文中的单词“comments”什么意思?根据文章中“commennts”下面都是对各个学科的评价,可知“comments”意为评价;评语,故选A

3细节理解题。题干:下面哪个学科是汤姆最擅长的?根据文章可知A. Geography的等级是FB. Art的等级是A+C. Chinese的等级是AD. Math的等级是D;故汤姆最擅长的学科是美术,故选B

4推理判断题。题干:从表格中我们得知什么?A. is bad at all his subjects所有的学科都很差;B. is good at all his subjects所有的学科都很擅长;C. is interested in Math对数学感兴趣;D. doesn’t do his best to study他没有尽力学习。从表格中汤姆的成绩有A+F不等,可知汤姆的成绩有优异的,也有比较差的,故AB的表述都不正确;根据Math D Try harder and do more carefully.可知,汤姆的数学等级是D,并且需要更努力更仔细些,可知汤姆对数学并不感兴趣,故C的表述也是错误的;根据文章中老师写给家长的话To parents: Tom is a good student in his favourite subjects, but he should work harder on other subjects. If he wants to have a great success, he must work harder.可知,他在学习上并没有尽全力,故D的表述是正确的,故选D

5细节理解题。题干:这是谁的成绩报告单?根据文章表头Hope Middle School Report

Student: Tom可知,这是Tom的成绩报告单,故选B

表格题是一种比较简单的阅读理解的形式。关键是根据题目,弄懂题干的基础上去仔细观察表格,进而得出答案。如小题3,题干问的是哪个是Tom最擅长的学科?做题的时候应根据表格中的学科成绩等级A. Geography的等级是FB. Art的等级是A+C. Chinese的等级是AD. Math的等级是D,推出来Tom最擅长的学科是Art,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
B
Compared with other European countries, lifestyle in Italy is slower and more relaxing in its own way. Italians love to chat over a cup of coffee, go out for a walk in the middle of the day, and enjoy long lunches and dinners.
The family is important to Italians. They can't think of spending a day without talking about their parents and children, or a weekend without a family lunch or dinner. Italians living outside their country miss their family a lot.
Italians like simple life. Their days start and end with a cup of coffee. A cup of coffee after every meal is a must. Italians love to spend time over a hot cup of coffee and even hotter conversation with friends. Topics are usually about family, football and politics(政治).
Sport is a very important part in lives of many Italians. Football is their favorite sport. There are hundreds of football clubs with top football teams in Italy. Also, many top players from all over the world play in Italy. Volleyball is also popular and so is rugby, with the top rugby team playing for the European Challenge Cup.
Every Italian province, city, town and street has a historical event that took place there and the Italian calendar is filled with national holidays that they love to celebrate.
(1)We can learn from the first paragraph that _____.
A.people in European countries like quick and busy lifestyles
B.the lifestyle in Italy is much like that of the other countries in Europe
C.Italians enjoy long lunches and dinners
D.the weather in summer is too hot for Italians to take a walk at noon
(2)Which of the following sports is loved most by Italians?
A.Football.
B.Basketball.
C.Volleyball.
D.Rugby.
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Italians love to spend national holidays, but there aren't so many.
B.Italians never talk about politics with their family.
C.Italians like drinking coffee after every meal.
D.Volleyball is not very popular in Italy.
(4)Which may be the best title of the passage?
A.The Relaxing Italian Lifestyle
B.Italian Families
C.Popular Sports in Italy
D.Italian History

【题目】 Three years ago, I got to know a poor lady named Rose. She had no children and lived alone. When I went to visit her, I always took her_________coffee and food. One day she invited me to have lunch at a restaurant near her home.

_________the way, I began to worry: I knew that she had no money, but if I offered to _________the lunch, I was afraid I would hurt her.

There were many people in the _________and all of them were happy. Rose told me to sit and drink coffee by the window. Then she went into the_________. I was surprised. After about 20 minutes, she came out with some food. Then we started to enjoy the delicious food together. She told me that the restaurant let people work for a meal_________ they had no money, or would give them a free meal if they were not _________to work,especially for the disabled (残疾人).

I _________ remember the beautiful afternoon I shared with Rose. We had a meal, and Rose paid for it by her work. The weather was _________and bright, and everyone’s smile was warm and bright as well.

I’m still thinking that life cannot be easy to us, but we can still do something for our friends and neighbours. The word will be ________________if everybody would like to share happiness with others.

1A.someB.anyC.fewD.little

2A.ByB.InC.OnD.At

3A.pay forB.ask forC.look forD.care for

4A.parkB.restaurantC.hotelD.shop

5A.cinemaB.toiletC.bankD.kitchen

6A.whileB.restaurantC.fewD.little

7A.ableB.willingC.patientD.active

8A.neverB.stillC.hardlyD.already

9A.hotB.coldC.coolD.warm

10A.colderB.harderC.nicerD.worse

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网