题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

December 7th, 2019

Hi Julie,

How are you? I am Emily from Melbourne, Australia. I am excited about Christmas. What about you? Let me tell you how we celebrate Christmas.

In Australia, Christmas comes in the middle of the summer holidays. Australians hang () wreaths on their front doors and decorate (装饰) their houses and gardens with Christmas trees and lights. They also decorate their houses with Christmas Bush, a native Australian tree with small green leaves and red flowers.

Carols by Candlelight is held every year on Christmas Eve. Thousands of people meet in different cities to sing their favorite Christmas songs. You can also watch it on TV.

People eat the Christmas meal at lunch time on a beach. Most people have a cold Christmas meal, or a barbecue with seafood such as prawns and lobsters along with the traditional English food. Other families have a picnic on the beach.

When Santa Claus gets to Australia, he gives reindeer (驯鹿) a rest and uses kangaroos. At many beaches, Santa Claus arrives on a surfboard. He also changes his clothes for less hot ones.

Hope to hear from you soon.

I wish you a Merry Christmas and a Happy New Year.

Yours,

Emily

1When does Christmas come in Australia?

2How do people decorate their houses and gardens?

3Why do thousands of people meet in different cities on Christmas Eve?

4Where do people have the Christmas meal?

5How does Santa Claus arrive at many beaches?

【答案】

1It comes in the middle of the summer holidays.

2They decorate their houses and gardens with wreaths, Christmas trees, lights and Christmas Bush.

3They meet to sing their favorite Christmas songs.

4They have it on a beach.

5He arrives on a surfboard.

【解析】

短文主语介绍了澳大利亚是如何庆祝圣诞节的。

1根据“In Australia, Christmas comes in the middle of the summer holidays.在澳大利亚,圣诞节是在暑假期间到来的。”可知答案,故答案为It comes in the middle of the summer holidays

2根据“Australians hang () wreaths on their front doors and decorate (装饰) their houses and gardens with Christmas trees and lights.澳大利亚人在前门挂上花圈,用圣诞树和彩灯装饰(装饰)他们的房子和花园。”,可知答案,故答案为They decorate their houses and gardens with wreaths, Christmas trees, lights and Christmas Bush.

3根据“Thousands of people meet in different cities to sing their favorite Christmas songs.每年的平安夜都会举行烛光颂歌。成千上万的人聚集在不同的城市,唱他们最喜欢的圣诞歌曲。”,故答案为They meet to sing their favorite Christmas songs。

4根据“People eat the Christmas meal at lunch time on a beach.人们在海滩上吃午餐时间吃圣诞大餐。”,故答案为They have it on a beach.

5根据“At many beaches, Santa Claus arrives on a surfboard.在许多海滩上,圣诞老人都是在冲浪板上到达的。”,故答案为He arrives on a surfboard.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
You know how much your telephone has changed over the past 10 years? Your car will change even more than that in the next 10 years.
One of the biggest changes is that cars will drive themselves. Some day you may not need to drive a car. You will just tell the car where you want to go and it will drive itself.
Google
The American company Google has been working on a self-driving automobile for years. These cars are already on the roads in the United States, mainly in California.
Google cars are truly self-driving. These cars have no steering wheels(方向盘) or pedals(刹车踏板).
Last week, police ordered one of Google's cars to stop for driving too slowly on a public road. The car was not against any law, so no one was punished. But police did speak to the operators of the vehicle(车辆).
According to Google, its self-driving cars have been driven nearly 2 million kilometers. That is equal to the distance the average person drives in 90 years.
So far, no Google self-driving car has gotten a traffic ticket. Some of them have been in accidents when other cars hit them.
Tesla
Another American company, Tesla, added an “Autopilot(自动驾驶仪)” feature to its cars last month. Tesla put the feature, a computer software program, in cars that were built after September 2014.
With the Autopilot turned on, the vehicle drives itself. The car will speed up, slow down, brake and steer by itself.
You can take over driving any time by turning the steering wheel or touching a pedal. Your car will slow down if the vehicle in front of you gets closer. It will turn at bends and change lanes if you use the turn signal.
Tesla Autopilot takes over driving at speeds over 29 kilometers per hour when you press a button twice. Autopilot is made for cross-country driving. It keeps you in the lane and helps you avoid hitting other cars.
Other Self-Driving Cars and Buses
Other companies such as Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volvo and Toyota are working on self-driving cars. Another company called BestMile is also working on self-driving buses in Switzerland. The buses can hold up to nine people and will be tested for two years.

(1)What is the meaning of “traffic ticket” in Chinese?
A.车票
B.油票
C.交通罚单
D.彩票
(2)How far does an average person drive in a year according to the passage?
A.About 2 million kilometres.
B.About 22,000 kilometres.
C.About 90 million kilometres.
D.About 180 kilometres.
(3)How many companies are working on self-driving vehicles in all according the passage?
A.Two.
B.Five.
C.Eight.
D.Seven.
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Google cars have pedals.
B.Google cars hit some other cars.
C.All car companies in the world are working on self-driving cars.
D.There is an “Autopilot” in Tesla self-driving cars after September 2014.
(5)Which of the following can be the best tittle of the passage?
A.What's your favourite car?
B.Will your next car drive itself?
C.What's the best car?
D.Do you need a self-driving car?

【题目】阅读理解
It was nearly dark, the sun was dropping down the mountains far away. Little Tom came back home, with tears in his eyes.
“What's the matter, Tom? How's your trip?” his mother asked with a big smile. “I failed. The mountain is so high and full of big or small stones on the way, I still go ahead. But I was tired and it was so late that I had to come back.” Tom cried. “It doesn't matter, you are only 14 years old after all. You will have another chance.” his mother said. “But, standing at the top of the mountain is my dream!” Tom said. His father came over and asked, “Did you see the green trees on your way to the mountain?”“Sure, and there are a lot of beautiful flowers by the side of the road.” Tom replied. “Did you hear the birds singing?” his father asked. “There were many kinds of birds singing in the trees, and the sound was very sweet.” Tom said. “Did you feel the beauty of nature?” his father asked. “Yes, the blue sky, the white clouds, the green trees and the colorful flowers made a nice picture.” Tom answered. “That's enough!” his father smiled and said, “Please remember, son. For often, achieving what you expect is not the most important thing. Although you didn't reach the top of the mountain, you got a lot on the way.”
It is true that not every goal will be achieved, not every job will end up with a success, and not every dream will come true. The most beautiful scenery (风景) is on the way.

(1)Tom got back home _____________ when the sun was dropping.
A.slowly
B.sadly
C.quickly
D.early
(2)Tom's parents wanted Tom _______________.
A.to be friendly
B.to be happy
C.to be clever
D.to be healthy
(3)What's the main reason that Tom didn't reach the top of the mountain?
A.The mountain was so high.
B.The way was full of big or small stones.
C.He was tired and it was so late.
D.He was only 14 years old.
(4)Tom saw a lot of things on the way to the mountain except _______________ .
A.clear water
B.blue sky
C.colorful flowers
D.green trees
(5)The writer tries to tell us that ____________.
A.the goal is not important
B.everyone should climb the mountain
C.the mountain is very beautiful
D.the process (过程) is more important than the result

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网