题目内容
【题目】
Part-time waiter Busy café needs honest and reliable waiter for weekends. Must enjoy working with a team and dealing with customers. Call Serge at 95562476 after 6 pm. |
|
Delivery(投递,传送)person Young, fit person required to deliver heavy boxes of books. Must have a driver’s license and be able to carry heavy boxes. We are looking for a trust worthy person for this position. Call Gary at 0556-805987 any time. |
|
Nanny wanted Kind, hard-working nanny wanted to look after three friendly children. Must be experienced and have childcare qualifications(资格). Please call Tess at 98674451 between 10 am and 3 pm. |
|
Alice, Sonia and Bobby are looking at the employment section in their local newspaper. They are looking at advertisements for different types of jobs.
“Why don’t you apply(申请)for the job as a waiter, Bobby?” said Alice.
“Do you think I will have a chance?” Bobby replied.
“Of course you will,” said Alice. “You’re certainly honest and reliable(可靠的). Everyone trusts you, and you’re never late.”
“I think Sonia should apply for the job as a nanny,” Bobby said.
“Yes, Sonia,” Alice said. “You always work so hard and you love children. You would be perfect!”
“I’d love to do it,” Sonia said, “but the advertisement says they want someone who is experienced. I don’t have any experience or qualifications. But what about you, Alice?
“Yes, Alice,” Bobby said. “Which job would you like”?
“I think I should become a career advisor!” said Alice.
【1】What does the underlined word “nanny” mean?
A. 保姆 B. 清洁工 C. 佣人
【2】The friends are looking at the employment section in the newspaper for _______.
A. money B. chances C. jobs
【3】Who is supposed to be a good waiter?
A. Alice B. Sonia C. Bobby
【4】If Bobby wanted the jobs at the café he could call Serge __________.
A. anytime B. after 6 pm C. before 10 am
【5】Alice was the most active of the three in ________.
A. giving suggestions B. applying for jobs C. reading newspapers
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 C
【4】 B
【5】 A
【解析】
本题考查了三则关于招工广告的应用文,文中主要介绍了对应聘人员的要求及联系方式等内容.
【1】词句猜测。根据下文“Yes, Sonia,” Alice said. “You always work so hard and you love children. You would be perfect!”可知上文中nanny的意思是“保姆”,故选A。
【2】细节理解。根据文中Alice, Sonia and Bobby are looking at the employment section in their local newspaper. They are looking at advertisements for different types of jobs.可知,他们正在寻找工作。故选C
【3】细节理解。根据文中“Why don’t you apply(申请)for the job as a waiter, Bobby?” said Alice.及“Of course you will,” said Alice. “You’re certainly honest and reliable(可靠的). Everyone trusts you, and you’re never late.”可知,Bobby应该是一个好的服务员。故选C。
【4】细节理解。根据第一篇广告中Call Serge at 95562476 after 6 pm.可知答案,故选B。
【5】细节理解。“Why don’t you apply(申请)for the job as a waiter, Bobby?” said Alice.及“Yes, Sonia,” Alice said. “You always work so hard and you love children. You would be perfect!”及“I think I should become a career advisor!” said Alice.可知,Alice.是这三个中给建议最积极的人。故选A。
1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。
2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地
写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。
3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试
题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。
4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的
人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。