题目内容

【题目】根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.

Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.

Don’t give your password(密码)to anyone else, and never leak out the following information--your name, home address, age, school, phone number or other personal information.

Check with your parents before giving out a credit(信用)card number.

Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.

Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission(允许). Never meet anyone you met on line alone.

Always remember that people online may not be who they say they are.

Remember that not everything you read on the Internet is true.

【1】It’s good for children to ________ on the Internet.

A. get useful knowledge and information

B. give password to others

C. give out a credit card number

2If you want to meet a friend online, you should ____________.

A. send a photo of yourself to the people

B. meet the people on line alone

C. get your parent’s permission

3The underlined phrase “leak out” in the third paragraph(段)may mean “________.”

A. 收藏 B. 泄露 C. 分发

4If your parents don’t agree, never ________.

A. read anything on the Internet

B. relax in your free time

C. have a face-to face meeting with anyone you met online

5What’s the best title of this passage?

A. Learning on the Internet

B. Internet Safety Rules

C. Make friends on the Internet

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:这篇短文主要针对青少年上网问题,向他们提出了几点需要注意的上网安全规则。

【1】A细节理解题。根据短文中的句子Many children use the Internet to get useful knowledge and information,及下文描述,可知作者认为孩子们上网获取有益信息是有好处的。故答案选A。

【2】C 细节理解题。根据短文中的句子Never agree to meet someone you met on the Internet without your parents permission(允许).可知,约见网友,一定要征得父母的同意。答案为C。

【3】B 词意猜测题。结合下句的信息your name, home address, age, school, phone number or other personal information. 可知,不要在网上泄露自己的相关信息,故答案为B。

【4】C细节理解题。根据短文中的句子“Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission(允许). Never meet anyone you met on line alone.”可知,未经父母的同意,不要私自约见网友。答案为C。

【5】B标题归纳题。这篇短文主要针对青少年上网问题,向他们提出了几点需要注意的上网安全规则。故答案选B,网络安全守则。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Singapore worries a lot about the fitness of its people. One third of the people in the country of four million are overweight, and about 6% of them are obese (过度肥胖). Every year, September is fitness month and one year recently the for the month was “Fighting Obesity”.

This fight unhealthy lifestyles starts in the schools. Everyone is educated about eating well and taking exercise. Students whose weight is more than it should be are asked to join the school health club and take part in special activities to help them a couple of kilograms. During breaks they do not go to the canteen (餐厅) to eat snacks, to the school hall for some exercise. The school also talks to their parents to see if they can plan a healthier diet for the children. Sometimes the parents it is their cooking that is causing the problem and then it is easy to persuade (说服) them to change. Some children find it to lose weight, but they are told not to give up easily. A big is made to interest them in sport. Fun and games are used to attract the students to running and jumping. One school gives its students a smart student card which they can use to buy books and food. Parents can a list of the food the child is eating and discuss it at home. Fitness classes may be held on Saturdays for those who need them. Parents come and help with ball games and races.

Schools to allow some types of food like French fries(薯条). Young people, , often like junk food and use their pocket money on the way home to buy hamburgers and pizza. It is difficult to stop this, but the schools try, and to encourage the schools there are Trim and Fit Awards for the ones with good ideas or whose students are fit and healthy.

【1】A. theme B. title C. idea D. spirit

【2】A. over B. beyond C. against D. with

【3】A. cut B. lose C. drop D. leave

【4】A. and B. or C. so D. but

【5】A. wonder B. realize C. complain D. promise

【6】A. difficult B. dangerous C. harmful D. possible

【7】A. effort B. success C. progress D. reward

【8】A. find out B. hand out C. put out D. print out

【9】A. agree B. expect C. refuse D. manage

【10】A. otherwise B. moreover C. anyway D. however

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网