题目内容

【题目】语篇表达(共15分)

百善孝为先身教胜于言传。请根据所提供的信息与提示词,以What my father does moves me deeply!为题,用英语写一篇短文。

内容要点:

1. 奶奶把爸爸抚养大不容易,现在年龄大了,很需要照顾;

2. 爸爸是个孝顺的儿子。无论他多忙,他……

3. 孝敬老人是中华民族的传统美德,爸爸所做的为我树立了好榜样;

4. 我要向爸爸学习,并尽我所能和家人一起分担家务。

提示词:raise(抚养),filial(孝顺的),set an example to(为……树立榜样),virtue(美德),respecting elderly people(孝敬老人)

写作要求:

1.短文必须陈述以上四个方面的内容,其中第二方面至少写出体现父亲孝心的三件事;

2. 所给的提示词都必须用上(可适当发挥),词数不少于80词(不含已给出的句子的词数);

3. 短文中不得出现真空的姓名、校名和地名;

4. 语句通顺,意思连贯,书写规范。

What my father does moves me deeply

Look at the picture, my father is washing feet for my grandma. What my father is doing moves me very much. Yes, its not easy

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________

【答案】

What my father does moves me deeply

Look at the picture, my father is washing feet for my grandma. What my father is doing moves me very much.

Yes, it’s not easy for my grandma to raise my father and now she is too old to look after herself. My father is a filial son. No matter how busy he is, he always spends some time with my grandma every day. He usually talks with my grandma, helps her do some chores and helps her wash feet every evening.

Respecting elderly people is virtue of Chinese and my father sets an example to me. I will learn from my father and try as possibly as I can to share housework with my family.

【解析】

试题分析:本题要求根据所提示的内容要点,结合图片上的信息及词语提示,以What my father does moves me deeply(父亲的行为深深地感动了我)为题,以百善孝为先身教胜于言传为主题进行写作。短文重点写爸爸如何当好孝顺的儿子,如何树立好的榜样以突出主题。短文用一般现在时态,第一、三人称形式。

写作亮点:短文开头从看图着笔,直奔主题:What my father is doing moves me very much.父亲的行为使我深受感动。第二段先写奶奶的不易,再写父亲是如何地孝顺。条理清晰,层次清楚。其中的too…to…,no matter how等等结构用得很好。第三段点明主题,孝敬老人是中华民族的传统美德,我要向爸爸学习。中心突出,主题鲜明。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

Many children use the Internet to get useful knowledge and information, and to relax in their free time. But some of them are not using in a good way. Here are some rules to make sure you are safe and have fun on the Internet.

Make rules for Internet use with your parents. For example, when you can go online, for how long and what activities you can go online.

Don’t give your password(密码)to anyone else, and never leak out the following information--your name, home address, age, school, phone number or other personal information.

Check with your parents before giving out a credit(信用)card number.

Never send a photo of yourself to someone in e-mail unless your parents say it’s OK.

Never agree to meet someone you met on the Internet without your parent’s permission(允许). Never meet anyone you met on line alone.

Always remember that people online may not be who they say they are.

Remember that not everything you read on the Internet is true.

【1】It’s good for children to ________ on the Internet.

A. get useful knowledge and information

B. give password to others

C. give out a credit card number

2If you want to meet a friend online, you should ____________.

A. send a photo of yourself to the people

B. meet the people on line alone

C. get your parent’s permission

3The underlined phrase “leak out” in the third paragraph(段)may mean “________.”

A. 收藏 B. 泄露 C. 分发

4If your parents don’t agree, never ________.

A. read anything on the Internet

B. relax in your free time

C. have a face-to face meeting with anyone you met online

5What’s the best title of this passage?

A. Learning on the Internet

B. Internet Safety Rules

C. Make friends on the Internet

【题目】Garden Tour & Cooking Class 909 North Cumbre Road. Santa Barara, CA

Saturday, October 24, 2015. 9:30am-1:00pm

Cook with Suzzane Traditionally, American Indians’ dishes were made with corn,beans,potatoes and pumpkin. Takea tour around Trinity Garden, pick some of these foods and returns in the kitchen. There you can watch Suzzane prepare delicious dishes with them.It is surely a new experience! Suzzane will make an introduction of three traditional foods and tell you what they meant to the American Indians hundreds of years ago. At the same time,you can learn how to cook with these autumn harvest(收获) vegetables.

The means includes the following:

Hot Potato Pie with Cornbread Topping

Thanksgiving Soup

Fresh Vegetable Salad

Trinity Fruit Ice-cream

★$35 per person,including printed recipes (菜谱), the four dishes above and a book by Suzzane, Children under 8 can come for free.

★Booking by email by Oct 15; Suzzane landry @ alt. Net

About Suzzane Landry: She is the writer of Healthy Eating and Fresh Food Matters. To look for new ideas to add to her cooking, she traveled a lot,working in kitchen all over the world.This brought her the idea of “fresh food cooking”. Then she set up the website below to get people’s attention to healthy eating. She is excited to share her knowledge through cooking chooses, cookbooks and DVDs. Her teaching is popular with people from different countries. Learn More: Visit WWW.freshfoodcooking.com Follow Suzzane on FACBOOK and TWTTER.

【1】The cooking class in advertisement will be given______.

A. In spring B.in summer

C.in autumn D.in winter

【2】In this class ,you can watch Suzzane cook dishes with the foods______.

A.brought from home B.picked in Trinity Garden

C.bought from the market D.onbooked from the Internet

【3】The menu offered by the cooking class including the following EXCEPT______.

A.cake B.soup C. Salad D.ice-cream

【4】If Mr.Green goes to the class with his parents and his 6-year-old son, be should pay____.

A. $35 B. $70 C.$105 D.$140

【5】According to the advertisement, we know that__________.

A.we can book the cooking class on the phone

B.only American Indians enjoy Suzzane’s teaching

C.Suzzane got her cooking ideas from different DVDs

D.Suzzane Landry wrote two books about eating and food

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
B

Bikes are popular in the Dutch(荷兰). In fact, nearly half of all travel in the Dutch is by bike. Now, one Dutch bike designer(设计师), Thomas, has taken the country's interest in bikes by making a school bus bike.
The big bike has eight seats for kids, a driver seat for an adult(成年人), and three other seats, comfortably letting little kids for their trip to and from school. The bike even has a motor, which can help with high hills or at times when few kids on it.
So far, Thomas tells Fast Company, he's sold 25 school-bikes, at a price of $ 25,000 each—less than it would cost to buy a traditional school bus with the same number of seats. Along with the traditional color, the bikes are yellow so that people can see them easily.
Thomas says he's sold school bus bikes to neighboring countries such as Belgium, England and Germany, but so far, the United States hasn't bought the school bus bike. If the U.S. agrees to buy this kind of school bus bike, it could do a lot of good to improve exercise for a young age and help them keep healthy.
(1)How do people in the Dutch usually go to work?
A.By car.
B.By bus.
C.By bike.
D.On foot.
(2)How many seats does the school bus bike have?
A.Three.
B.Eight.
C.Nine.
D.Twelve.
(3)The school buses are yellow in the Dutch because _______.
A.the color yellow is easy to paint
B.people can see yellow buses easily
C.yellow is the national color of Dutch
D.it's the designer's favorite color
(4)Which country of the following hasn't bought a school bus bike?
A.America.
B.Germany.
C.England.
D.Belgium.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网