题目内容

【题目】根据短文内容,从方框中选择适当的词填空,使短文意思完整,并将答案填写在答题卡对应的横线上。每个单词限用一次,每空一词。

harmful sides if survey form empty oil turned carelessly brushing

Last week, our school carried on a 1 on students’ daily habits. The result shows many students don’t know how to live a green life. Then our teachers give us some advice on how to 2 good habits.

First, we should save natural resources because some natural resources like coal and 3 will run out one day. It’s important for us to turn off the tap while 4 teeth. It’s a good idea to take showers for less than 10 minutes. Both 5 of the paper can be used. When we finish drinking juice, 6 bottles should be kept and recycled. Lights should be 7 off when we leave the room.

Second, we should try our best to protect the environment. Remember not to throw litter 8. It’s known to all that litter is 9 to the environment.

10 we take all the advice, our earth will be a better place to live and we will be healthier and healthier.

【答案】

1survey

2form

3oil

4brushing

5sides

6empty

7turned

8carelessly

9harmful

10If

【解析】

文章是对学生的日常习惯进行的一个调查,结果表明很多学生不知道怎么样过绿色生活。老师就此给出了一些建议。

1

句意:上周,我们学校对学生的日常习惯进行了一次调查。

根据句意理解及后句The result shows many students don’t know how to live a green life.可知,这里表达的是“一个调查”,英语是survey,而空格前有不定冠词a修饰,所以这里应该用名词单数形式,故答案为survey

2

句意:然后我们的老师就如何养成好习惯给我们一些建议。

根据句意理解及空格前的句子our teachers give us some advice on可知,这里表达的是“养成习惯”,英语是form a habit,且空格前有to,所以这里应该用动词原形,故答案为form

3

句意:因为像煤和石油这样的自然资源总有一天会用完的。

根据句意理解及空格后will run out one day可知,这里表达的是“石油”,英语是oil,是一个不可数名词,无复数形式,故答案为oil

4

句意:刷牙时关水龙头对我们很重要。

根据句意理解可知,这里表达的是“刷牙”,英语是brush teeth,而空格表达的动作与前面的turn off所表示的动作是同时发生的,且都是人发出的动作,while 引导时间状语从句,时态为进行时态,从句中省略了we are,故答案为brushing

5

句意:纸张的两面都可以使用。

根据句意理解可知,这里表达的是“纸的两面”,英语是side,而空格前有both修饰,所以这里的side应该用复数形式,故答案为sides

6

句意:当我们喝完果汁后,空瓶子应该被保存和回收。

根据句意理解及前句When we finish drinking juice可知,这里表达的是“空的”,英语是empty,是一个形容词,在句中修饰空格后的名词bottles,故答案为empty

7

句意:我们离开房间时应该把灯关掉。

根据句意理解可知,这里表达的是“关掉”,而句子的主语是Lights,与动词之间是被动关系,所以这里用的是情态动词的被动语态,所以这里应该填过去分词,故答案为turned

8

句意:记住不要乱丢垃圾。

根据句意理解可知,这里表达的是“粗心的,无忧无虑的,随意的”,英语是careless,是一个形容词,而空格在句中修饰的是动词,所以要用副词,故答案为carelessly

9

句意:众所周知,垃圾对环境有害。

根据句意理解可知,这里表达的是“有害的”,英语是harmful,是一个形容词,在句中放在be动词后面做表语,构成一个固定结构be harmful to,表示“对……有害”,故答案为harmful

10

句意:如果我们采纳所有的建议,我们的地球将是一个更好的生存之地。

根据句意理解可知,这里是表达一种假设,在这里表达的是“如果”,英语是if,引导的是条件状语从句,位于句首,首字母要大写,故答案为If

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Matthew Youlden speaks nine languages fluently and understands more than a dozen more. When I told Matthew how I've been struggling to learn a second language, he had the following advice for me.

Talk to yourself. When you have no one else to speak to, there's nothing wrong with talking to yourself. It might sound really strange, but talking to yourself in a language is a great way to practice if you're not able to use it all the time. This can keep new words and phrases fresh in your mind and build up your confidence for the next time you speak with someone.

Have fun with it. Using your new language in any way is a creative (创造性的) act. Think of some fun ways to practise your new language: make a radio play with a friend, draw a comic strip, write a poem, or simply talk to whomever you can.

Listen. You must learn to listen before you can speak. Every language sounds strange the first time you hear it, but the more you expose (暴露) yourself to it, the more familiar it becomes, and the easier it is to speak it properly. We're able to pronounce anything, it's just we're not used to doing it. The best way is to hear every sound constantly and to imagine how every sound is supposed to be pronounced.

Watch people talk. Different languages make different demands on your tongue, lips and throat. Pronunciation is just as much physical as it is mental (脑力的). One way is to really look at someone while they're saying words that use that sound, and then to try to imitate (模仿) that sound as much as possible, though it might sound a bit strange. Believe me, it might be difficult at the beginning, but you will manage it. It's something that is quite easily done; you just need to practice it.

1Does Matthew Youlden speak nine languages fluently?

_____________________________________

2How can you keep new words and phrases fresh in your mind?

_____________________________________

3How many fun ways are mentioned to help you practise your new language?

_____________________________________

4What must you do before you can speak?

_____________________________________

5What's the passage mainly about?

_____________________________________

【题目】阅读理解
“You are what you eat” is a common English saying. It means the food you eat will become part of you. Many experts use it to tell people it's important to have a good eating habit. For example, too much sweet food makes a person overweight. To avoid being fat, kids are told to keep off sweet food. However, a team of American scientists have discovered something new about eating sweet food.
“When we say some people ‘sweet', we mean they are kind and friendly to us. Perhaps this word can help us learn more about people's feelings and acts.”said Brain Meier, a scientist from the study team. “Taste is something we experience(体验) every day. What we have done is to find whether we can know someone's character and behavior depending on their taste.”
In one of their experiments(实验), college students were asked questions about their characters, for example, they were soft-hearted or not. Then they were asked to make a list of their favorite food. According to their answers, the scientists found that the students who liked sweet food were nicer.
In their another experiment, the scientists found that people who preferred sweet food such as cookies and chocolate helped other people in need, but those who ate non-sweet food such as chips weren't. For example, people with a sweet tooth were more possibly to volunteer to clean up their city, visit sick children in the hospital and so on.
The result of experiments is that people's helpfulness or being nice has something to do with their taste for sweet food. So eating sweet food is a useful way to make people nice and helpful. Next time, try some ice-cream.
(1)What does the underlined word “it” refer to(指代) ?
A.The English saying.
B.The eating habit.
C.The American team.
D.The sweet food.
(2)According to the result of the experiments, sweet food makes people ______.
A.overweight
B.excited
C.friendly
D.relaxed
(3)Which kind of people may be less helpful?
A.The ones who like ice-cream.
B.The ones who prefer chocolate.
C.The ones who eat many cookies.
D.The ones who eat many chips.
(4)According to the passage, which of the followings is NOT true?
A.Some scientists discovered something new about eating sweet food.
B.Kids are told to keep away from sweet food to be fat.
C.What you put in your mouth will show your character.
D.If people want to be kind or friendly, they can try some sweet food.
(5)What does the passage mainly talk about?
A.Scientists asked college students questions about their characters.
B.People who like sweet food are more willing to help others.
C.Scientists told college students not to eat sweet food.
D.People's character has nothing to do with their taste.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网