题目内容

【题目】阅读理解
CHARACTERS—Max and Emma
SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School
EMMA: Max! Hi! Mr. Sosa says our band(乐队) can play in the talent show!
MAX: Cool! I'll tell Felipe to meet us in the music room after school for a practice.
EMMA: Umm. I wonder if it's a good idea to have Felipe in our band …
MAX: (With his mouth open) Of course it is! He's really good at the keyboard.
EMMA: Really ? He seems more interested in maths than anything else.
MAX: Well, he says maths and music are connected. He says that learning to read music and playing keyboard is like learning maths formulas(公式).
EMMA: Then I'm sure he's good at music, too. With Felipe on keyboard, we'll really have an edge over the other groups.
(1)The underlined word “edge” in the play means “ “.
A.temperature
B.advantage
C.conversation
D.relationship
(2)Why does Emma wonder if it is a good idea to have Felipe in the band?
A.She thinks Felipe will help them win.
B.She's not sure if Felipe is good at music.
C.She thinks the band has had enough players.
D.She's imagining what songs Felipe like to play.
(3)Which of the following shows where the scene happens?
A.EMMA: Umm.
B.MAX: (With his mouth open)
C.CHARACTERS—Max and Emma
D.SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School

【答案】
(1)B
(2)B
(3)D
【解析】本文主要是艾玛和麦克斯之间的对话,他们在谈论是否让费利佩加入他们的乐队。因为他擅长弹琴,艾玛认为有他参加乐队,他们一定能超过其他队。
(1)B词义猜测题。根据Then I'm sure he's good at music, too. With Felipe on keyboard,可知费利佩擅长弹琴,因此有他在的乐队,应比其他乐队更好,胜过他们。故选B。
(2)B推理判断题。根据EMMA: Really ? He seems more interested in maths than anything else.可知艾玛认为费利佩对数学感兴趣, 因此不确定他是否擅长音乐。故此处她想知道让费利佩加入乐队是否是一个好主意。故选B。
(3)D细节理解题。根据SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School可知这个对话发生的场景是在Sunville中学的餐厅。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。
Children today would rather read, do housework or even do homework than play outside--- and they get out half as much as their parents did when they were young.
According to a UK study, those growing up during the 1970s and 1980s enjoying more than two hours of outdoor activities each weekday, and nine hours on weekends—whatever the weather is.But their children play outside for just over one hour each weekday, and fewer than five hours on Saturdays and Sundays.
So, the UK started an activity to encourage children to give up 30 minutes of screen time a day to play outdoors.
The Wild Network, born on September 25, 2013, is joined by more than 300 organizations, large or small.It tries to attract children away from television and computer screen and into woods and parks.
It is the biggest ever activity to reconnect children with nature and outdoor activities, and it plans to help improve children's health.
Suggestions on how to get more time in nature including collecting fruits, camping, watching autumn colour on trees and so on.
This is not the first time the message of less screen, more play has been brought up.Children in the 1980s were encouraged to do the same by BBC TV show Why Don't You, which encouraged children to “turn off your TV set, and go to do something less boring instead”.
You can learn more about the activity by visiting Http://www.Projectwildthing.com.
(1)We can learn from the second paragraph that _______.
A.today's children have more free time
B.today's children spend more time outdoors
C.the parents had more free time when they were young
D.The parents spent more time outdoors when they were young
(2)The Wild Network was started to __________.
A.encourage children to spend more time outdoors
B.encourage children to play with their parents outdoors
C.encourage children to spend more time on their studies
D.encourage parents to spend more time with their children
(3)What can we learn about the Wild Network?
A.It was set up this year
B.It was the best ever activity
C.Both large organizations or small can join it
D.You can learn about it from the show Why Don't You
(4)Which of the following activities is not mentioned?
A.Camping
B.Collecting fruits
C.Bird watching
D.Autumn clour watching
(5)The underlined part “do the same” can be replaced by _______.
A.start an activity
B.play outdoors
C.do homework
D.do housework

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网