题目内容
【题目】阅读理解
CHARACTERS—Max and Emma
SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School
EMMA: Max! Hi! Mr. Sosa says our band(乐队) can play in the talent show!
MAX: Cool! I'll tell Felipe to meet us in the music room after school for a practice.
EMMA: Umm. I wonder if it's a good idea to have Felipe in our band …
MAX: (With his mouth open) Of course it is! He's really good at the keyboard.
EMMA: Really ? He seems more interested in maths than anything else.
MAX: Well, he says maths and music are connected. He says that learning to read music and playing keyboard is like learning maths formulas(公式).
EMMA: Then I'm sure he's good at music, too. With Felipe on keyboard, we'll really have an edge over the other groups.
(1)The underlined word “edge” in the play means “ “.
A.temperature
B.advantage
C.conversation
D.relationship
(2)Why does Emma wonder if it is a good idea to have Felipe in the band?
A.She thinks Felipe will help them win.
B.She's not sure if Felipe is good at music.
C.She thinks the band has had enough players.
D.She's imagining what songs Felipe like to play.
(3)Which of the following shows where the scene happens?
A.EMMA: Umm.
B.MAX: (With his mouth open)
C.CHARACTERS—Max and Emma
D.SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School
【答案】
(1)B
(2)B
(3)D
【解析】本文主要是艾玛和麦克斯之间的对话,他们在谈论是否让费利佩加入他们的乐队。因为他擅长弹琴,艾玛认为有他参加乐队,他们一定能超过其他队。
(1)B词义猜测题。根据Then I'm sure he's good at music, too. With Felipe on keyboard,可知费利佩擅长弹琴,因此有他在的乐队,应比其他乐队更好,胜过他们。故选B。
(2)B推理判断题。根据EMMA: Really ? He seems more interested in maths than anything else.可知艾玛认为费利佩对数学感兴趣, 因此不确定他是否擅长音乐。故此处她想知道让费利佩加入乐队是否是一个好主意。故选B。
(3)D细节理解题。根据SCENE 1—Dining hall, Sunville Middle School可知这个对话发生的场景是在Sunville中学的餐厅。故选D。
【题目】书面表达
校刊邀请你参加英语写作竞赛。请以My American friend-Jason为题,根据以下要点写一篇短文竞赛。
Looks | 又高又帅,戴眼镜 |
Personality | 幽默、勤奋 |
School Work | 最喜欢的学科是...,因为... |
Hobbies | 1. 旅游:暑假来南京参观了许多名胜古迹,了解了南京和中国的文化 2. DIY:能够做... |
Future plans | 社会工作者,帮助有需要的人。 |
【题目】同学们,中考结束后,美好的暑假生活就要开启。假设你们班将组织一次外出旅行,班级提供去舟山和北京两个地方供同学们选择,请根据下表的信息提示,选择一个你喜欢的地方, 然后以I prefer traveling to__. 为题, 用英语写一篇短文向班刊Teens投稿,阐述你喜欢那个地方的理由。
Zhoushan | Beijing | |
Transportation | bus, 2 hours, 42 | high-speed train, 7 hours, 650 |
Weather | not very hot, wet | hot, dry |
Hotel | 98/night, clean | 298/night, comfortable |
Things to do | go to the beach ... | visit many famous places... |
Food | ... | ... |
要求:1) 短文内容应包含表格内所提供的你选择的那个城市的所有信息,并可适当增加细节,使行文通顺;
2)文中不能出现真实姓名和校名等信息;
3)词数:80~100(短文开头已给出,仅供选择使用,不计入总词数)。
I prefer traveling to __
( Summer vacation is coming, our class are going to have a nice trip. Some students would like to travel to Zhoushan, while others want to travel to Beijing .The place I prefer is...)
……