题目内容

【题目】 Horatio Spafford, who was born in 1828, was a wealthy Chicago lawyer with a promising career, a beautiful home, a wife, four daughters and a son.

At the very height of his financial and professional success Horatio and his wife, Anna, suffered the loss of their young son. Shortly thereafter, on October 8, 1871, the Great Chicago Fire destroyed most of his real estate(地产) Investment.

In 1873, Spafford planned a boat trip to Europe in order to give his wife and daughters a much-needed vacation and time to recover from the loss of their young son. Spafford sent his wife and daughters ahead of him while he remained in Chicago to take care of some small business. Several days later he received notice that his family's ship had had a collision (碰撞). All four of his daughters had drowned, only his wife had survived.

With a heavy heart, Spafford boarded a boat that would take him to his broken-hearted Anna in England. It was on this trip that he wrote those now famous words: When sorrows like sea billows roll, it is well, it is well with my soul.

Philip Bliss (1838-1876), composer of many songs, including Hold the Fort, Let the Lower Lights be Buming, and Jesus Loves Even Me, was so impressed with Spafford’s life and the words of his hymn (赞美) that be composed a beautiful piece of music to accompany the poem. The song was published by Bliss and Sankey in 1876.

For more than a century, the tragic story of one man has given hope to countless people.

1When did spafford's son die?

A.Before the Great Chicago FireB.On October 8, 1871

C.On a trip to Europe.D.After he went to England

2Why did Spafford send his family to Europe

A.He wanted to do some businesses alone in Chicago.

B.He wanted them to move to Europe.

C.He sent them to have a summer holiday.

D.He wanted them to recover from his family's tragedy.

3What did Philip Bliss think of Spafford’s words?

A.TerribleB.Uninteresting.C.WonderfulD.Hard to understand

4Which of the following statements is NOT true?

A.At the height of his success, Horatio lost his son.

B.Spafford went to Europe with his family at the same time.

C.Philip Bliss was a composer of many songs.

D.Spaffords tragic story encouraged a lot of people.

5In what order did the following events take place in the story?

a. Horatio wrote his famous words.

b. Horatio’s family ship had a collision.

c. Horatio lost his son.

d. The song about Horatio’s poem was published.

e. The Great Chicago Fire happened.

A.e-b-a-d-cB.a-c-d-c-bC.c-e-b-a-dD.c-a-b-e-d

【答案】

1A

2D

3C

4B

5C

【解析】

短文大意:短文讲述了斯帕福德一家的悲惨经历,最后斯帕福德感悟到,当悲伤像海浪翻滚时,它是好的,它与自己的灵魂是好的。这个故事给了无数人希望。

1题意:斯帕福德的儿子什么时候死的?考查细节理解。根据第二段内容At the very height of his financial and professional success Horatio and his wife, Anna, suffered the loss of their young son. Shortly thereafter, on October 8, 1871, the Great Chicago Fire destroyed most of his real estate Investment.可知在芝加哥大火之前不久他们失去了年幼的儿子,Before the Great Chicago Fire符合题意,故选A

2题意:斯帕福德为什么要把家人送到欧洲去?考查细节判断。根据In 1873, Spafford planned a boat trip to Europe in order to give his wife and daughters a much-needed vacation and time to recover from the loss of their young son.1873年,斯帕福德计划乘船去欧洲旅行,以便给他的妻子和女儿一个急需的假期和时间,从失去年幼的儿子中恢复过来)可知他希望妻子和女儿能从家庭的悲剧中恢复过来,He wanted them to recover from his family's tragedy符合题意,故选D

3题意:菲利普·布利斯对斯帕福德的话怎么看?考查细节理解。根据Philip Bliss was so impressed with Spafford’s life and the words of his hymn that be composed a beautiful piece of music to accompany the poem他对斯帕福德的一生和他的赞美诗中的词句印象深刻,并为这首诗创作了一首优美的音乐,可知他认为很美妙,wonderful符合题意,故选C

4题意:下列哪个陈述是不正确的?考查细节判断。根据Spafford sent his wife and daughters ahead of him while he remained in Chicago to take care of some small business. 斯帕福德把他的妻子和女儿先打发到芝加哥去料理一些小生意,可知斯帕福德先把家人送到欧洲,Spafford went to Europe with his family at the same time.说法错误,故选B

5题意:以下事件在故事中是按什么顺序发生的?考查细节排序。a. Horatio写下了他的名言。b. Horatio的家船相撞了。c. Horatio失去了他的儿子。d. 这首关于Horatio的诗的歌出版了。e. 芝加哥大火发生了。根据短文内容可知,在芝加哥大火之前不久他们失去了年幼的儿子,然后妻子和女儿们去芝加哥,结果途中船发生了碰撞失去了四个女儿;斯帕福德带着沉重的心情登上了一艘船,写下一句名言;最后作曲家菲利普·布利斯根据歌词创作了一首优美的音乐,并与于1876年出版,c-e-b-a-d符合顺序,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The following are some people’s opinions on using cell phones.

I believe that cell phones are not to be used while driving. One site said that talking on a cell phone while driving had the same results of drunk driving accidents! Also I think it is very impolite to use your phone in a public place! Once I was in a doctor’s office, and people were very quiet. A woman’s cell phone started ringing. After what seemed a million rings, she started to talk on her little “toy”, annoying every one.

----- Chelsea from the US

The cell phone would be a great thing if we used it in the right way. Unfortunately most of us don’t use it in the right way because we talk with our friends for hours and hours, and that’s something we can do better if we have a coffee together. The use of the cell phone in this way is dangerous for the development of good communication. We need to think twice about how we are using cell phones.

----- Graciela Flores form Mexico

Once when I was studying in the library, I was reading my book. Suddenly, a cell phone rang. I was so annoyed because those students didn’t have good manners in public. I looked at them in anger, but they didn’t pay attention. Nowadays, many young students use cell phones everywhere in my country just for talking to their friends. It keeps students from studying.

-----Seung-HyeLee from Korea

I think cell phones should be banned(禁止)in cars and airplanes. It is very clear that people’s attention is diverted(分散)if they talk on cell phones while they are driving. The number of car accidents caused by drivers using cell phones has risen, so people should not use them when they are driving. Also, it is dangerous to use them in airplanes because the phone signals can interrupt the airplane’s signal system.

----- Yian Ma from China

1What does Chelsea probably agree with?

A.Cell phones shouldn’t be used in public.B.The woman is suffering from a bad disease.

C.Having a drink is exactly like using a cell phone.D.The rings of the cell phones are wonderful.

2Who holds that it is harmful to talk on the cell phone for a long time?

A.Yian MaB.ChelseaC.Graciela FloresD.Seung-Hye Lee

3According to Seung-Hye Lee, what’s the bad effect of young students’ using cell phones?

A.It is dangerous for the development of good communication.

B.They are kept away from their studies.

C.They can’t read books in the library.

D.They can’t talk to their friends as they like.

4People that think using cell phones while driving may lead to accidents are from _________.

A.Korea and USB.Mexico and ChinaC.US and MexicoD.China and US

5What is the passage mainly about?

A.Cell phones can be used in different ways.B.How to use cell phones while driving.

C.Cell phones should be used properly.D.People quarreled over using cell phones.

【题目】 As people use computers to store information, are they remembering less? If you know your computer will save information, why do you store it in your own personal memory, your brain? Experts(专家) are wondering if the Internet is changing what we remember and how.

In a recent study, Professor Betsy Sparrow did some experiments(实验). She and her research team wanted to know how the Internet is changing memory. In the first experiment, they gave people 40 unimportant facts to type into a computer. The first group of people understood that the computer would save the information. The second group understood that the computer would not save it. Later, the second group remembered the information better. People in the first group knew they could find the information again, so they did not try to remember it.

In another experiment, the researchers gave people facts to remember, and told them where to find the information on the Internet. The information was in a computer folder. Surprisingly, people later remember the folder location better than the facts. When people use the Internet, they do not remember the information. However, they remember how to find it. This is called "transactive memory (交互记忆)".

According to Sparrow, we are not becoming people with poor memories as a result of the Internet. Instead, computer users are developing stronger transactive memories; that is, people are learning how to organize much information so that they are able to find it later. This doesn't mean we are becoming either more or less intelligent, but there is no doubt that the way we use memory is changing.

1In Paragraph 1, the passage begins with two questions in order to ______.

A.introduce the main topicB.show the writer's opinion

C.describe how to use the InternetD.teach how to store information

2Why did Professor Betsy Sparrow and her research team do the experiments?

A.They wondered if people could store information in the brain.

B.They wanted to know how the Internet is changing memory.

C.They gave people facts to remember.

D.They helped people become more intelligent.

3What can we learn about the first experiment?

A.Sparrow typed the information into a computer herself.

B.Both of the two groups remembered the information well.

C.The first group did not try to remember the information.

D.The second group did not understand the information.

4In transactive memory, people ______.

A.keep the information in mindB.change the information the computer

C.organize information like a computerD.remember how to find the information

5The underlined word in the last paragraph probably means “ ”?

A.lazyB.freeC.cleverD.lucky

【题目】 Home Alone is a very funny 1990 American film. It tells a story about a boy who is accidently left alone at home.

One night _______ Christmas, the McAlister family meet at their house. They’re planning to _________to Paris for the coming holiday and are busy getting ready. 8-year-old Kevin is the youngest child and is fighting with his brothers, sisters and his cousins. When he goes to bed, he is so mad that he wishes all his family would _______. In the morning, everyone wakes up very _______. They are all in a hurry to get to the airport, so they forget Kevin and he is left alone at home by accident.

Although Kevin is alone, he is very happy at first. His terrible family has gone--his _______ has come true. He watches TV, eats lots of fast food and plays games. He has a good time. But later on, he goes out and hears two _______ men called Harry and Marv planning to steal from his house. He goes home and plans some funny ways to _______ them. Many things in the house get broken as Kevin tries to stop them. Finally, the _______ come and the men are taken away.

The house is now a mess, _______ Kevin tidies it up and waits for his parents. They get back from Paris and are happy to find that Kevin is ________.

1A.beforeB.afterC.onD.from

2A.rideB.driveC.flyD.walk

3A.run inB.come outC.fall downD.go away

4A.earlyB.lateC.quicklyD.easily

5A.wishB.planC.orderD.promise

6A.braveB.niceC.badD.honest

7A.killB.catchC.pleaseD.replace

8A.familyB.classC.armyD.police

9A.orB.asC.soD.but

10A.activeB.safeC.quietD.free

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网