题目内容
【题目】 Horatio Spafford, who was born in 1828, was a wealthy Chicago lawyer with a promising career, a beautiful home, a wife, four daughters and a son.
At the very height of his financial and professional success Horatio and his wife, Anna, suffered the loss of their young son. Shortly thereafter, on October 8, 1871, the Great Chicago Fire destroyed most of his real estate(地产) Investment.
In 1873, Spafford planned a boat trip to Europe in order to give his wife and daughters a much-needed vacation and time to recover from the loss of their young son. Spafford sent his wife and daughters ahead of him while he remained in Chicago to take care of some small business. Several days later he received notice that his family's ship had had a collision (碰撞). All four of his daughters had drowned, only his wife had survived.
With a heavy heart, Spafford boarded a boat that would take him to his broken-hearted Anna in England. It was on this trip that he wrote those now famous words: When sorrows like sea billows roll, it is well, it is well with my soul.
Philip Bliss (1838-1876), composer of many songs, including Hold the Fort, Let the Lower Lights be Buming, and Jesus Loves Even Me, was so impressed with Spafford’s life and the words of his hymn (赞美) that be composed a beautiful piece of music to accompany the poem. The song was published by Bliss and Sankey in 1876.
For more than a century, the tragic story of one man has given hope to countless people.
【1】When did spafford's son die?
A.Before the Great Chicago FireB.On October 8, 1871
C.On a trip to Europe.D.After he went to England
【2】Why did Spafford send his family to Europe
A.He wanted to do some businesses alone in Chicago.
B.He wanted them to move to Europe.
C.He sent them to have a summer holiday.
D.He wanted them to recover from his family's tragedy.
【3】What did Philip Bliss think of Spafford’s words?
A.TerribleB.Uninteresting.C.WonderfulD.Hard to understand
【4】Which of the following statements is NOT true?
A.At the height of his success, Horatio lost his son.
B.Spafford went to Europe with his family at the same time.
C.Philip Bliss was a composer of many songs.
D.Spaffords tragic story encouraged a lot of people.
【5】In what order did the following events take place in the story?
a. Horatio wrote his famous words.
b. Horatio’s family ship had a collision.
c. Horatio lost his son.
d. The song about Horatio’s poem was published.
e. The Great Chicago Fire happened.
A.e-b-a-d-cB.a-c-d-c-bC.c-e-b-a-dD.c-a-b-e-d
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
短文大意:短文讲述了斯帕福德一家的悲惨经历,最后斯帕福德感悟到,当悲伤像海浪翻滚时,它是好的,它与自己的灵魂是好的。这个故事给了无数人希望。
【1】题意:斯帕福德的儿子什么时候死的?考查细节理解。根据第二段内容At the very height of his financial and professional success Horatio and his wife, Anna, suffered the loss of their young son. Shortly thereafter, on October 8, 1871, the Great Chicago Fire destroyed most of his real estate Investment.可知在芝加哥大火之前不久他们失去了年幼的儿子,Before the Great Chicago Fire符合题意,故选A。
【2】题意:斯帕福德为什么要把家人送到欧洲去?考查细节判断。根据In 1873, Spafford planned a boat trip to Europe in order to give his wife and daughters a much-needed vacation and time to recover from the loss of their young son.(1873年,斯帕福德计划乘船去欧洲旅行,以便给他的妻子和女儿一个急需的假期和时间,从失去年幼的儿子中恢复过来)可知他希望妻子和女儿能从家庭的悲剧中恢复过来,He wanted them to recover from his family's tragedy符合题意,故选D。
【3】题意:菲利普·布利斯对斯帕福德的话怎么看?考查细节理解。根据Philip Bliss was so impressed with Spafford’s life and the words of his hymn that be composed a beautiful piece of music to accompany the poem他对斯帕福德的一生和他的赞美诗中的词句印象深刻,并为这首诗创作了一首优美的音乐,可知他认为很美妙,wonderful符合题意,故选C。
【4】题意:下列哪个陈述是不正确的?考查细节判断。根据Spafford sent his wife and daughters ahead of him while he remained in Chicago to take care of some small business. 斯帕福德把他的妻子和女儿先打发到芝加哥去料理一些小生意,可知斯帕福德先把家人送到欧洲,Spafford went to Europe with his family at the same time.说法错误,故选B。
【5】题意:以下事件在故事中是按什么顺序发生的?考查细节排序。a. Horatio写下了他的名言。b. Horatio的家船相撞了。c. Horatio失去了他的儿子。d. 这首关于Horatio的诗的歌出版了。e. 芝加哥大火发生了。根据短文内容可知,在芝加哥大火之前不久他们失去了年幼的儿子,然后妻子和女儿们去芝加哥,结果途中船发生了碰撞失去了四个女儿;斯帕福德带着沉重的心情登上了一艘船,写下一句名言;最后作曲家菲利普·布利斯根据歌词创作了一首优美的音乐,并与于1876年出版,c-e-b-a-d符合顺序,故选C。
【题目】假如你是李华,将参加今年暑期的英国伦敦游学(study tour)活动。英方提供了两个家庭供你选择居住。请根据提示,写一份电子邮件回复。
The Green family an old couple (夫妇) no children two pet dogs a flat, in the center of London wi-fi 350 pounds | The Black family a middle-aged couple a junior school boy a primary school girl a house, a little far from London a garden 230 pounds |
要求:(1)所写内容必须包括某一家的所有信息及你选择的理由,并适当发挥;
(2)文中不得出现真实姓名、学校等信息;
(3)词数:80~100词;
(4)文章的开头与结尾已给出,不计入总词数。
Dear Sir / Madam,
I have read the information about the two families. _________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
Many thanks.
Li Hua