题目内容
Once I went shopping on my first visit to Macao. Coming from cold and cloudy England, I enjoyed the sun and dressed in a T-shirt and a skirt. Not having much to enjoy the sun in England, my legs were very white. In England this is not a fashionable look at all . Most women spend every sunny day out trying to get darker skin. The darker the skin, the better the look. I have tried to get darker but works for me!
As I one shop, the two shop assistants kept looking at my legs the whole time , talk
ing quietly to each other in
Chinese. I began to feel uncomfortable and asked my friend we could leave. After we left the shop, she asked me what was wrong. I complained about the shop assistants being very impolite . They be talking about my white skin. My friend laughed. “They weren’t laughing at you. They were saying how nice your legs are. Many Chinese women want to have white skin like yours. , there are many beauty products in the shops to make skin whiter and a lot of money is spent on them.”
It just shows that we are never happy with what we have. The grass is greener on the other side. If the women of the West and East the same way, Western women wouldn’t spend so much money on cream that makes skin darker and women from the wouldn’t need to use cream that makes skin whiter.
1.A. long B. short C. beautiful D. expensive
2.A. moneyB. exercise C. space D. chance
3.A. anything B. everything C. nothing D. something
4.A. broke intoB. ran past C. got out of D. walked around
5.A. thoughB. and C. but D. if
6.A. must B. mustn’t C. can D. needn’t
7.A. In a word B. In the end C. In fact D. In order
8.A. neverB. always C. ever D. seldom
9.A. thought B. saw C. worked D. decided
10.A. EastB. West C. South D. North
1.B
2.D
3.C
4.D
5.D
6.A
7.C
8.B
9.A
10.A
【解析】
试题分析:作者是从英国来到澳门。在西方的女子通常是想将自己白色的皮肤变得黑一些,而东方的女子想将皮肤变得更白一些,作者就是在这个差异中发现了其不同,开始在商店中发现别人的议论而不满意,但是经过朋友的解释就明了了。
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ing quietly to each other in
Chinese的描述,作者在猜想那两个售货员准是在谈论自己的腿。故选A,must be表示肯定的猜测。
7.
8.
9.
10.
考点:日常生活类短文。
请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡,把答案写在答题卡指定的位置上。
Life in China Every day, News on TV, radio and online brings you stories from across China. Have you got a story about life in China? If you do, please put your story here. |
Since the winter last year, the haze(雾霾) has happened a lot of times. It has done great harm(伤害) to our daily life. More and more people have to go to see the doctor because the serious disease caused by the haze. Many traffic accidents happened and quite a lot of flights have to be put off just because of the haze weather. On Oct.30, 2013, in 16-car chain collision (连环相撞) on the highway in Tangshan, many people were hurt and some even died. Beijing International Airport canceled or put off nearly 76 flights on Oct.6, 2013 as the result of the weather. (Wu Hai, Shantou) |
It’s reported that 293 pedestrians(行人)die of traffic accidents every day in China. I myself ever experienced a very terrible accident.
Early last Thursday morning, I was walking on my way to school as usual. A little boy ran past me. He ran so fast when crossing the street that he didn’t notice a speeding car came round the corner. I was scared and shouted to him to stop, but it was too late. The boy was knocked down by the car. I hurried to the boy, crying for help. The boy was taken to the hospital as soon as the policemen and doctors arrived. Later, I learned the boy died because he lost too much blood.(Li Lan, Guangzhou) |
Information card
Main ideas of the two stories | The first story is about air pollution, the second one is about 1.____. |
Harm that the haze does to our daily life | It may cause 2.__and traffic accidents. Many flights have to 3.___. |
The number that pedestrians die of traffic accident every day | 4.____ |
The reason why the little boy died | He5.__ and was hit by a speeding car. |