题目内容
8.Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)I'm Aimswell,a boy,and I live on the island of Tobago in the West Indes.Like many people here,my father is a fisherman and he taught me to fish when I was about five.I love it and have even won some prizes in fishing competitions.Local people here fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels.Recently everyone has started to notice that there are nost as many fish in the sea as they used to be and the fish that we are catching now are really small,still young.If everyone keeps catching all the fish when they are so young,we many soon run out.
I'm working on a programme at my school to find a way for people in Tobago to be able to continue eating fish without make the ones in the sea rare.My teacher,Mr.Peters,started it a little while ago.The project is teaching all the kids in my school about fishing sustainably.This means we can eat fish without running out in the future.We are farming a freshwater fish called tilapia(罗非鱼)which people can grow in tanks in their homes and gardens,instead of catching lots out of the seas.
We look after the fish during our agricultural science lssons.It's my favourite lesson because we get to go outside and work in our school vegetable garden and look after the fish.I am in charge of the fish at the moment.I give them food-water plants which we grow here.Mr.Peters hopes that when all the kids at my school go home and show their parents how we have grown fish at school,they can do the same at home.He hopes that one day everyone in Tobago will be able to do it.
I love working on the project because it is fun.More importantly,it teachers us business skills and ways to help protect the environment.
Soon our fish will be big enough to eat and then we will learn some nice recipes so we can cook and enjoy them at last.
88.Aimsawell is good at fishing,isn't he?Yes,he is.
89.Who do local people fish for?Local people here fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels.
90.What does"fishing sustainably"in paragraph 2 mean?This means we can cat fish without running out in the future.
91.Where can people grow tilapia?In tanks in their homes and gardens.
92.How can children help their parents grow the fish?Give them food-water plants which we grow..
93.What do you think of the programme?Why?What else can they do to make the programme better?I think it is useful because it teaches us business skills and ways to help protect the environment.They can grow some fish at home..
分析 本文介绍了Aimswell学校的老师教孩子们养鱼,孩子们很喜欢这个课程,这意味着在未来我们不必要出去钓鱼,人们可以在自己家和花园的水池里养罗非鱼,这个项目可以它教我们商业技能和帮助保护环境.
解答 88.Yes,he is细节理解题.根据I love it and have even won some prizes in fishing competitions可知Aimsawel擅长于钓鱼,故答案为:Yes,he is.
89.They fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels细节理解题.根据Local people here fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels可知当地人为自己钓鱼他们甚至还把鱼供应大宾馆,故答案为:.They fish for themselves and some of them even supply fish to big hotels.
90.This means we can cat fish without running out in the future细节理解题.根据This means we can cat fish without running out in the future可知这意味着在未来我们不必要出去钓鱼,故答案为:This means we can cat fish without running out in the future.
91.In tanks in their homes and gardens细节理解题.根据We are farming a freshwater fish called tilapia(罗非鱼)which people can grow in tanks in their homes and gardens,instead of catching lots out of the seas.可知人们可以在自己家和花园的水池里养罗非鱼,故答案为:In tanks in their homes and gardens.
92.Give them food-water plants which we grow.细节理解题.根据I give them food-water plants which we grow here.和Mr.Peters hopes that when all the kids at my school go home and show their parents how we have grown fish at school,they can do the same at home可知孩子们可以用自己种的植物喂鱼,故答案为:Give them food-water plants which we grow.
93.I think it is useful because it teaches us business skills and ways to help protect the environment.They can grow some fish at home.理解推断题.结合题干:你觉得这个项目怎么样?为什么?他们还能做些什么来使项目目更好?根据it teachers us business skills and ways to help protect the environment.可知这个项目可以它教我们商业技能和帮助保护环境,最后一问答案不唯一,合理即可.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
She had been a teacher before many women had jobs.She taught in Africa for many years.
(61)EAt that time,people didn't travel by plane,so she had to travel there by ship.It took her three months to sail from England to Malaysia in those days.In 1947,she traveled by plane for the first time.(62)AShe continued to teach around the world until she was 75years old.
Jenny really loved teaching and she was also good at telling stories.I always loved to hear her talk about her stories.They were so interesting that I would like to listen to her when I was free.It was amazing that she could remember everything even though she was so old.
(63)CMy grandmother's sister was really an amazing woman.
| A.This made traveling much easier and easier. B.She was born in 1912and died in 2011. C.I think it was because she never stopped working and thinking. D.She was not interesting. E.Then she moved to Malaysia and taught English there for a few years. |
| Tina,14 | I hardly ever do the housework.Sometimes my mother asks me to clean my room if she's really busy,but she always gives me money of a gift for helping her.After all(毕竟),housework is the job of parents,isn't it? |
| David,14 | Housework may be a little fun.My parents are sometimes tired.When I try to help them with some housework,they are very happy.I think doing the housework makes me and my parents happy,so I like doing it. |
| Judy,14 | I often help my mother wash clothes or help my father wash his car.Doing housework can keep me strong and healthy.It is like a kind of exercise,isn't it?I think it's important to do the housework because I can learn to be independent. |
| Henry,14 | I have to do the housework for about an hour every day.I do the dishes,wash the clothes and clean the floor.My parents never pay me for doing the housework.But I think it's our duty in the family,isn't it? |
A.age
B.idea
C.hobby
D.housework
57.Amay do the least housework of the four teenagers.
A.Tina
B.David
C.Judy
D.Henry
58.Judy thinks it isDdo the housework.
A.hard
B.useless
C.boring
D.important
59.Coften help parents do some washing.
A.Tina and David
B.David and Judy
C.Judy and Henry
D.Tina and Henry
60.Which of the following is TURE?B
A.David hates doing the housework because it's boring.
B.Henry thinks everyone in the family should do some housework.
C.Judy does the housework for an hour every day.
D.Henry often helps his father wash the car.