题目内容
【题目】A short Chinese man seems to be the tallest in the world right now. Jack Ma (Ma Yun), 50, is executive chairman (董事局主席) of Alibaba(阿里巴巴) Group. On Sept 19, Alibaba went public on the New York Stock Exchange (纽约证券交易所), raising $25 billion through an IPO (首次公开发行股票), the biggest in US history. Ma, a former English teacher, has become the richest man on the Chinese mainland.
Born in Hangzhou, Zhejiang, Ma grew up as a happy kid. At the age of 12, he wanted to learn English. Every morning, he woke up at 5 am, cycled 40 minutes to a hotel near the West Lake where he could chat to foreign tourists. He did it for nine years, rain or shine.
In a 1995 trip to the US, Ma was showed the Internet for the first time. He searched Yahoo using the word “Beer”, and found that there was nothing in there about China. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.
Four years later, 18 people including Ma, his wife and his friends founded Alibaba in Hangzhou. He believed in the Internet business potential (潜力) when few other Chinese did. Now, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce (电子商务) company, owning popular shopping websites like Taobao and Tmall. It makes more profit than Amazon and e-Bay combined.
![]()
【1】 We can tell from the first paragraph that _____.
A. Ababa Group is the biggest company inspan> China
B. Alibaba’s IPO has raised $25 billion
C. Jack Ma used to be a math teacher
D. Jack Ma is the richest man in the world
【2】 When did Ma and his team found Alibaba?
A. In 1995. B. In 1998.
C. In 1999. D. In 2014.
【3】 Which is the world’s largest e-commerce company?
A. Alibaba. B. Taobao. C. Amazon. D. e-Bay.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
试题分析:这篇短文介绍了阿里巴巴集团的董事主席马云,他从小喜欢英语,刻苦练习,后来他在美国意外接触到了网络,后来在中国开办了世界最大的电子商务公司,拥有了淘宝、天猫商城等购物网站。
【1】B细节理解题。从第一段我们可以了解到阿里巴巴集团在纽约证券交易所首次公开发行股票250亿美元。故答案为B,其它三个选项与原文不符。
【2】C推理判断题。根据文中提到1995年在美国的雅虎网查看的啤酒,然后根据第四段“Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou.”可知是1999年成立的阿里巴巴公司。故选C。
【3】A细节理解题。依据短文中的句子“Now, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce (电子商务) company,”可知,阿里巴巴成为世界最大的电子商务公司。故答案为A。
【题目】你们外教想知道班里同学做家务的情况,作为班长你为此进行了一次调查。请你根据下表中的调查内容,给外教介绍一下调查结果,并谈谈你的观点。90词左右,可适当发挥。
The number of the students | Chores | Likes or dislikes | Reason |
20 | clean the room |
| interesting |
10 | do the dishes |
| boring |
5 | wash clothes |
| relaxing, easy |
3 | × | × | × |
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________
【题目】从方框中选择最佳选项完成对话, 有两项多余。
A. How old are you? |
![]()
Daming: Good morning!
Linda:
Daming: My name is Daming. I'm Chinese.
Linda: My name is Linda.
Daming:
Linda: No, I'm not. I'm from America.
Daming: I'm twelve.
Linda: I'm eleven.
Daming:
Linda: Nice to meet you, too.
Daming: Let's go and play games.
Linda: OK ! Let's go.