题目内容

【题目】 Li Lei is thirteen now. He began to study in a middle school two years ago. His home is in a small village, and its nearly five kilometers from his school. He has to get up early in the morning and run to school. He is never late for school. His father thinks Li Lei is too tired. He wants to borrow some money to buy a bike for him. Li Lei doesn’t agree because he knows his mother is always ill and the family spends a lot of money on medicine. He keeps running every day. He becomes stronger and stronger. He runs fastest in his class. Last week there was a sports meeting in his school. Li Lei ran faster than any other boy and got the first place in the boys 1,500 meters. Now hes famous in the whole school. His classmates and teachers were very proud of him. He was happy, too. He ran home fast to tell his parents about the good news.

【1】Li Lei is thirteen years old.

【2】Li Lei runs to school in the morning.

【3】Li Leis father bought him a bike.

【4】Li Lei is often late for school.

【5】Li Lei got the first place in the boys 1,500 meters last week.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】B

【4】B

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文讲的是一个叫李磊的懂事的男孩,因为母亲生病需要钱,没有买自行车,所以每天跑着上学。

【1】A细节理解题。根据文中Li Lei is thirteen now.可知答案是正确的 。故选A.

【2】A细节理解题。 根据文中He keeps running every day.可知李磊每天跑着去上学。故选A。

【3】B细节理解题。根据短文His father thinks Li Lei is too tired. He wants to borrow some money to buy a bike for him. Li Lei doesnt agree because he knows his mother is always ill and the family spends a lot of money on medicine可知李磊没有同意买自行车,因为他的母亲生病了,需要花钱。所以这句话是不正确的。故选B。

【4】B细节理解题。根据短文He has to get up early in the morning and run to school. He is never late for school.可知李磊从来没有上学迟到过。可知这句话是错误的。故选B。

【5】A细节理解题。 根据文中Li Lei ran faster than any other boy and got the first place in the boys 1,500 meters.可知答案是正确的 ,故选A

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网