题目内容
【题目】昨天班会课同学们的积极地讨论手机交友的趣事,引发同学们对智能手机的不同看法。请你写一篇关于手机带给我们生活的巨大影响。提示:
1). hurt, cheat, safely
2).WeChat(微信)Smartphones(智能手机)functions (功能)information(信息)change(改变)King of Glory(王者荣耀) Red envelopes (红包)
3). 影响Affect学习,易遭到网上诈骗 fraud,精神颓废spiritual decadence,无上进心upward mobility,影响身心健康。
4).提高自控能力improve the control ability,加强辨别是非真假的能力和判断力strengthen the ability to distinguish and judgment,丰富精神enrich the spiritual世界,多参加课外活动,多进行体育锻炼。
要求:1)文章内容符合题意,可参考所给提示词。
2)文中不得出现真实姓名、校名和地名。
3)80词左右。
【答案】A possible version:
Yesterday, we made a discussion about making friends by smartphones. Some students gave different ideas about using smartphones.
As we know, Smartphones open our eyes and help us get more information quickly. For example, wechat is more and more popular, we can make more friends and read more books easily. Playing games and grabbing red packets makes us relaxed after long time reading.
But some students disagree. They think playing games too much will affect their studying and they'll have no time to talk with their parents and friends. They will fail their tests and lose heart in studying. Friends on line may cheat us. Some students are getting spiritual decadence and have no upward mobility.
In my opinion, we must improve the control ability and strengthen the ability to distinguish and judgment. We can do more outside activities with our friends after school to keep healthy. We'll spend more time talking with our parents and friends in real life.
【解析】本文是篇议论文,要根据三点要求来完成,分别是 1.引出主题;2.不同同学的看法及其原因: 影响学习,易遭到网上诈,精神颓废,无上进心,影响身心健康;3.我们应该如何做:提高自控能力,加强辨别是非真假的能力和判断力,丰富精神enrich the spiritual世界,多参加课外活动,多进行体育锻炼。文章要点齐全,表达思路明确,知识点运用恰当到位,文中使用了非常好的短语和词汇为文章增色不少,比如1、开阔眼界,增长知识。open our eyes and help us get more information 2、精神颓废,不求上进getting spiritual decadence and have no upward mobility等.还运用了一些长句使得文章更加丰富多彩,如 In my opinion, we must improve the control ability and strengthen the ability to distinguish and judgment.
【题目】阅读对于每个人的成长都有着很大的影响,广泛的阅读有利于开拓视野,调节身心。著名作家Francis Bacon曾说过“Reading makes a full man.”。请你根据以下提示,结合自己的观点,以“Reading Makes a Full Man” 为题写一篇短文,谈谈你对阅读的看法和你的阅读计划。
Why do we read? | get knowledge; open the mind; be more intelligent (聪明的); learn a foreign language … |
What can we read? | read newspapers, magazines, … (自拟) |
How should we read? | If we meet with…, … (自拟) |
What's your reading plan? | every day, … (自拟) |
注意:1)词数:80词左右,开头已经写好,不计入总词数。
2)句子结构准确,要点齐全,内容合理,篇章结构连贯。
3)表达中不得出现真实的地名、校名和人名。