题目内容
10.On a sunny Sunday,ten fully well-dressed people were standing at the airport waiting for the parachute(降落伞)training.Suddenly,with the help of a guide dog,a blind man was coming with a parachute on his back."Do you also come for the parachute training?"someone asked.
"Yes!"the blind man answered in a loud voice.
"Ah-"the people cried in surprise.
"I know.Are you wondering how a blind man can parachute?"the blind man said cheerfully,"It's not difficult.I'll parachute like you."
"But how do you know when to jump?"someone asked.
"Although I'm blind,I can hear!When the bell for the training rings.I'll carry my dog to follow you."the blind man replied.
"Then how do you know when to open the parachute?"someone asked again.
"The coach says,counting to five from the moment I jump down.I can open it."replied the blind man.
"But when you are about to fall to the ground,how do you know when to fall to the ground?It is the most dangerous moment."
"It's a simpler.When my dog is scared into crying and the rope in my hands becomes light,I'll prepare for falling to the ground."They looked at each other,all silent.
At the end of the training,the coach told everybody,"In this training,Robert gets the highest score for his most standard and perfect action."
"Who is Robert?"they asked.
"He,"the coach replied,pointing at the blind young man.
55.When asked by others.the blind man feltA
A.confident
B.shy
C.sad
D.angry
56.When would the blind man open the parachute?C
A.lie would open it when the coach told him to.
B.He would open it when his dog was scared into crying.
C.He would open it when he counted to five after jumping down.
D.He would open it the moment he jumped down from the plane.
57.Which of the following is TRUE according to the passage?D
A.The blind man always scored the highest in the training.
B.Opening the parachute was the most dangerous.
C.The blind man jumped down without his dog.
D.There were 11 people in the training except the coach.
58.From the passage,the writer wants to show us thatB.
A.we shouldn't laugh at blind people
B.we should never say"I can't"to ourselves
C.we are supposed to do what we can't
D.we should try our best to keep healthy.
分析 在一个阳光明媚的星期日,十个装备齐全的人正站在机场等候降落伞培训.突然,在一只导盲犬的帮助下,一个盲人背着一个降落伞来了."你也来做跳伞训练吗?"有人问起."是的!"盲人大声地回答说."啊"人们非常惊讶."我知道,你在想一个盲人如何操作降落伞?"盲人兴奋地说,"这不难,我会像你一样操作降落伞.""但你怎么知道什么时候跳?"有人问."虽然我是盲人,我可以听到!当铃响的时候,我会带着我的狗跟着你,"盲人回答说."那么你怎么知道什么时候打开降落伞?"有人问了一遍."教练说,从我跳下来的那一刻起就数到五,我就可以打开它."盲人回答说."但是当你降落的时候,你怎么知道什么时候降落呢?这是最危险的时刻.""这很简单,当我的狗害怕得哭了,绳子在我的手中变轻了,我会准备落地."他们看着对方,都沉默了.在训练结束时,教练告诉大家,"在这个训练中,罗伯特以他最标准和完美的动作得到最高分."他们问:"罗伯特是谁?"."他,"教练回答说,指着那年轻盲人.
解答 55.答案A 语句理解题 由文中"Do you also come for the parachute training?"someone asked."Yes!"the blind man answered in a loud voice.可知"你也来做跳伞训练吗?"有人问起."是的!"盲人大声地回答说.看起来非常有自信,故选A
56.答案C 细节理解题 由文中"Then how do you know when to open the parachute?"someone asked again."The coach says,counting to five from the moment I jump down.I can open it."replied the blind man.可知"那么你怎么知道什么时候打开降落伞?"有人问了一遍."教练说,从我跳下来的那一刻起数到五,我就可以打开它."盲人回答说,故选C
57.答案D 判断理解题 由文中 On a sunny Sunday,ten fully well-dressed people were standing at the airport waiting for the parachute(降落伞)training.Suddenly,with the help of a guide dog,a blind man was coming with a parachute on his back可知 在一个阳光明媚的星期日,十个装备齐全的人正站在机场等候降落伞培训.突然,在一只导盲犬的帮助下,一个盲人背着一个降落伞来了.可知一共11个人,故选D
58.答案B 文章理解题 由文中可知,本文是在讲一个盲人参加降落伞训练,而比普通正常人做的都好,也就是我们不应该对自己说"我不能",要有自信.故选B
点评 本文并不算难,文章较好理解.只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.
| A. | make them happy | B. | make them bored | ||
| C. | make them sad | D. | make them worried |
--Yes.I agree with you.( )
| A. | leart | B. | is learn | C. | is learnt |
| A. | the,the | B. | a,/ | C. | /,the | D. | the,/ |
| A. | must | B. | should | C. | would | D. | can |
| A. | meet | B. | meat | C. | met | D. | mean |