题目内容

【题目】

Channel 1 (一频道)

Channel 2

1800 Around China

1745 Computers today

1830 Children’s programme

1810 Foreign arts

1900 News

1830 Modern English

1930 Weather report

1900 Animal world

1940 Around the world

1925 In Asia

2010 TV play Sisters

2020 Sports

2100 English for today

2100 Sports player:Yao Ming

2115 Pop music

2145 English news

2155 Talk show

2205 On TV next week

【1】If you want to watch NBA the best programme for you would be ______.

A. Sports B. Around the world

C. forign arts D. English news

【2】If you like music very much the best programme is _______.

A. at 2145 on Channel 2 B. at 2155 on Channel 1

C. at 2100 on Channel 2 D. at 2115 on Channel 1

【3】“Animal world” is a programme that ______.

A. teaches you English

B. tells you something about animals.

C. let you know news

D. tells you something about art.

【答案】

【1】A

【2】D

【3】B

【解析】

试题分析:这是一个节目单。在表格中清楚写着第一频道与第二频道的节目时间与具体的节目内容。通过对节目的对应提问,训练学生对表格式阅读的分析与理解能力。能够针对表格的问题来找到答案,同时也能够根据问题,通过对表格的理解来了解具体信息。

【1】A细节理解题。问题:如果你想看NBA,最适合你的节目是什么?分析NBA是篮球运动类节目,因此要观看体育节目方能了解。故答案选A

【2】D细节理解题。问题:如果你喜欢音乐,最佳的节目是什么?分析表格的节目单:2115 Pop music流行音乐。故答案选D

【3】B细节理解题。Animal world”是动物世界节目,收看这个节目可以了解更多有关动物方面的常识,答案为B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】This is the true story of a great woman. Her name was Helen Keller. She was born in 1880 in Alabama in the USA. When Helen was one year and a half, she got ill and then she became blind and deaf.

Her parents tried to do their best for their daughter and they asked a young teacher called Anne Sullivan to their home to teach Helen. Anne herself was almost blind in her youth. Helen was a smart girl but she couldn’t hear or talk. She was angry at this. So she was always crying and shouting. Then Anne often went for walks with Helen in the country near her home. After two weeks, Helen became quiet. Anne began to teach her how to spell and Helen learned to write. Boards with lines on them helped her to keep the words straight.

Soon her talents were famous all over the world. There were her stories in newspapers and magazines. By the time she was 17, she was studying French, German, Latin, Physics and many other subjects. She was still blind and deaf. In 1902, she wrote a book The Story of my life. It became well-known all over the world.

【1】Helen became blind and deaf when she was ___________.

A. one year old B. half a year old

C. one year and a half old D. two years old

【2】 Why was Helen always crying and shouting?

A. Because Anne always went out with her.

B. Because she felt lonely.

C. Because she was angry with Anne.

D. Because she couldn’t hear or talk.

【3】Why did Helen need to use special boards to write on?

A. Because she didn’t like desks.

B. Because she didn’t have desks.

C. Because boards with lines on them helped her to keep the words straight.

D. Because she liked to use them.

【4】How old was Helen when she finished the book The Story of my life?

A. 51. B. 42. C. 22. D. 17

【题目】Where has the Time gone? is the hottest song that has moved thousands of Chinese. Chinese parents give their children endless love and want nothing from them. However, sometimes, daughters and sons are too busy growing up and forget that their parents are getting older and older. What should we do? Let's have a look at a letter of a father's.

Dear son,

One day if you see me old and I am not myself, have patience and try to understand me. If I get dirty when eating..., if I cannot dress..., have patience. Remember the hours I spent teaching it to you. If, when I speak to you, I say the same things one thousand and one times, do not stop me and listen to me. When you were small, I had to read to you one thousand and one times the same story until you get to sleep.

When I do not want to have a shower, neither shame me nor scold(责备)me. Remember when I had to chase you with a thousand excuses I made, in order that you wanted to bath.

When you see me meet something new, give me the necessary time and don't laugh at me. I taught you how to do so many things to eat well, to dress well... to face life.

If I do not want to eat, do not force me. I know well when I need to and when not. When my legs do not allow me to walk, give me your hand the same way I did when you gave your first steps.

When sometimes I lose the memory during our conversation, let me have the necessary time to remember. And if I cannot do it, do not become nervous because the most important thing is not my conversation but to be with you and to have you listen to me.

Yours,

Father

1What do we know about the Chinese parents?

A. They often get dirty when eating.

B. They often refuse to take a shower.

C. They often read stories to their children while sleeping.

D. They love their children too much and ask for nothing in return.

2According to the father, what should you do when your old parents lose the memory during your conversation?

A. Go on talking with them.

B. Be with them and listen to them.

C. Make them calm down.

D. Leave them alone.

3Why does the writer write this passage?

A. To show a father's love to his son.

B. To introduce the song, Where has the Time gone?

C. To show what we should do when our parents are old.

D. To complain that their children are too busy to look after them.

4Who does the writer write this passage to?

A. Parents. B. Daughters and sons.

C. Teachers. D. Students.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网