题目内容
【题目】 The world is so colorful in our eyes. But does it look the same through the eyes of animals?
Animals live a different life from us humans. They have different needs. So their eyesight(视力) is special in all kinds of ways.
| Dogs can see fewer colors than us and they can only see blue, brown and yellow. So when you go out with your pet dog, you’d better wear blue or yellow clothes so that your dog can follow you more easily. |
| Mice can move one eye in different directions while keeping the other eye still. It’s better to see their enemies. They can’t see as many colors as us. It’s not necessary because they mostly come out at night. |
| Horses are very tall and their eyes are on either side of the heads, so they can see wider than humans. However, a horse has a blind point in front of its nose. They can see green and blue, but most of the time they see grey. |
【1】Dogs can’t see______.
A.blueB.yellowC.brownD.grey
【2】______can see wider than humans.
A.DogsB.MiceC.HorsesD.Dogs and mice
【3】The article above may come from a magazine about ______.
A.historyB.fashionC.journeyD.science
【答案】
【1】D
【2】C
【3】D
【解析】
本文讲述了在动物的视力很特别。狗能看到的颜色比人们少,它们只能看到蓝色、棕色和黄色。老鼠可以朝不同方向移动一只眼睛,同时保持另一只眼睛不动。马很高,它们的眼睛长在头的两边,所以它们能比人类看得更宽。然而,马的鼻子前面有一个盲点。它们可以看到绿色和蓝色,但大多数时候看到的是灰色。
【1】细节理解题。根据“Dogs can see fewer colors than us and they can only see blue, brown and yellow. ”可知狗能看到的颜色比我们少,它们只能看到蓝色、棕色和黄色,所以不能看到灰色,故选D。
【2】细节理解题。根据“Horses are very tall and their eyes are on either side of the heads, so they can see wider than humans. ”可知马很高,它们的眼睛长在头的两边,所以它们能比人类看得更宽,故选C。
【3】文章来源题。根据“But does it look the same through the eyes of animals…They have different needs. So their eyesight(视力) is special in all kinds of ways.”可知主要讲了动物眼中的世界是怎样的,可推测出该文章应该来自科学杂志,故选D。
文章属于图表类阅读,这类阅读一般多出细节理解题。图表本身简单明了,只需带着题目要求去图表中找对应信息即可,是考试中的送分题。第2题通过小题关键词“can see wider than humans”,定位到表格3,答案一目了然。
【题目】 Everyone passed the exam ______ him. So he was sad.
A. except B. beside
C. besides D. except that