题目内容

【题目】阅读理解
Coffee is the best!
Wake up in the morning and drink coffee. Coffee is a kind of drink. It helps you wake up and feel ready for the day.
When you are tired but you have a lot of work to do, you can have a cup of coffee. So you can finish the work. Coffee tastes great too. You can drink coffee from Brazil (巴西) or China.
Tea! Tea! Tea!
Chinese tea is famous(有名的). There are many different kinds of tea like black tea, green tea and flower tea. You can drink tea from different places of China. There is Longjin tea from the West Lake in Hangzhou and Pu'er tea from Yunnan. Tea is not very expensive(贵的) but there is also very expensive tea from special places. Oolong tea from Taiwan or Fujian is very expensive.
Hot chocolate -- the best friend in winter
Hot chocolate is the best drink for winter days. It makes you feel warm. In summer, drink a chocolate milkshake(奶昔) with ice. It's nice and it will help you keep cool.
(1)Where is Longjin tea from?
A.Hangzhou
B.Nanjing
C.Bejing
D.Shanghai
(2)____________ is the best drink to keep you warm in winter.
A.Coffee
B.Longjin tea
C.Pu'er tea
D.hot chocolate
(3)Which is NOT TRUE(正确的) in this passage
A.Coffee helps you wake up.
B.Coffee makes you feel warm.
C.Coffee tastes great.
D.You can drink coffee from Brazil.
(4)Which is TRUE in the passage?
A.We only enjoy chocolate drinks in winter.
B.All kinds of tea are very expensive.
C.Oolong tea is from Yunnan.
D.Oolong tea is very expensive.

【答案】
(1)A
(2)D
(3)B
(4)D
【解析】文章大意:短文介绍了三种饮料。咖啡,能使你提精神;中国的红茶、绿茶和花茶;热巧克力,能让你在冬季保持温暖。
(1)细节理解题。根据短文中的句子“There is Longjin tea from the West Lake in Hangzhou and Pu'er tea from Yunnan.”可知,龙井茶是杭州产的。答案为A。
(2)细节理解题。根据短文中的句子“Hot chocolate is the best drink for winter days. It makes you feel warm. In summer,” 可知热巧克力能让你在冬季保持温暖。所以答案是D。
(3)细节判断题。根据介绍的第一个饮料。Coffee is a kind of drink. It helps you wake up;Coffee tastes great too. You can drink coffee from Brazil (巴西) or China.可判断,答案B错误。所以答案是B。
(4)细节判断题。根据短文中的句子“Oolong tea from Taiwan or Fujian is very expensive.”可知,从台湾和福建乌龙茶是非常昂贵的。所以答案是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
Jim, a young farmer, was once put into prison (监狱).
One day, he got a letter from his mother. "I'm so worried about our farm," she wrote. "It's time to plant potatoes. I can't dig(挖) all the fields by myself. "
Jim read the letter and became sad. "What can I do?" he thought. Then he had a good idea. He wrote to his mother, "Don't dig the fields. There's a pot of money in the earth. Don't plant potatoes until I come home."
Some days later, Jim got another letter from his mother. It said, "Two days ago, about ten men came to our farm and dug all our fields. I can't understand it. It looks as if they were looking for something. What shall I do?"
Jim smiled when he read his mother's letter. He wrote a letter to his mother at once. It was very short. Guess what it would say?
(1)Jim's mother was much worried about .
A.him
B.their farm
C.the potatoes
D.the pot of money
(2)In the letter to his mother, Jim told his mother not to .
A.dig the fields
B.dig the pot of money
C.ask others for help
D.go to the prison to see him
(3)Jim's mother told him that about ten men came to dig their fields. These men might be .
A.farmers
B.Jim's friends
C.prison guards(监狱看守人)
D.Jim's brothers
(4)Why did Jim smile when he read his mother's second letter?
A.Because he would go home soon.
B.Because the men didn't find the money.
C.Because his mother could plant potatoes.
D.Because he got another letter from his mother.
(5)What would it say in Jim's second letter?
A.1 would go out of the prison very soon.
B.You could plant potatoes now, dear mother.
C.I couldn't help you, dear mother.
D.The guards would plant potatoes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网