题目内容

【题目】写作(计20分)

101. 根据中文提示,写一篇短文介绍你的好朋友。

1. Simon长得很好看,有一双小眼睛,戴着小眼镜,圆圆的脸,很可爱。

2.对朋友很慷慨,他认为应该和朋友分享一切,应该在别人需要时帮助他们。

3.他会替我保守秘密,是一个真正的朋友。

4.他喜欢和孩子在一起,长大以后想在他理想的学校当一名老师。

注意:1.短文应包括所给内容要点,可适当发挥,使文章连贯;

2.词数80左右;

3.文中不得提及考生所在的学校及自己的姓名

My good friend

【答案】

My good friend

Simon is my best friend. He is a pretty beautiful girl. He has a pair of small eyes round face and he often wears small glasses. so he looks very cute.

He is very generous to friends. He thinks friends should share everything with each other. And he thinks friends should help others when they are in need. He will keep the secret for me. I think he is a true friend.

He likes children and often plays with them together. So he wants to be a teacher when he grows up.

【解析】

试题分析:这是一篇提纲作文。要求介绍自己的朋友,主要介绍三个方面,外貌特征,对待朋友的态度,梦想。主要用一般现在时,主语是第三人称单数注意主谓一致。

亮点说明篇短文要点全面,内容切题,意思连贯,表达清楚、完整。用了一些短语和句式,如:She has a pair of small eyes, round face and she often wears small glasses. so she looks very cute. She is very generous to friends. She likes children and often plays with them together.用了一些连词,如:so,that;when等增加文章的亮点。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 阅读下面短文,根据短文内容,完成下列各题。

Welcome to Youth Radio, your radio. Here we’re proud to introduce three Amazing Kids.

Gina, who is thirteen years old, got the first prize in the “Young Cook of the Year” competition(竞赛) and she wants to write a recipe book for kids. “I want it to be fun to read and easy enough for children to use,” she says. Gina learned by watching her father, who’s also good at cooking, in the kitchen. She wants to encourage (鼓励) other children to cook because everyone needs to eat so it’s a skill that will always be useful!

Seventeen-year-old Brain used to love running until he was hurt in a serious accident three years ago. He lost part of one leg and didn’t even expect to walk again. Now he’s an athlete who has recently taken part in a long race. “After my accident I wanted to give up,” he says. “But now I’m happy to be alive and able to continue running.”

Helen has always been good at science, but she thought it was too difficult to become an inventor. Then she heard about an accident that had happened when a car hit a train in her town. “That gave me an idea,” says the clever sixteen-year-old. It took her over a year to invent a small special machine that tells car drivers when a train is coming. One company is already interested in selling it, so it may be in the shops soon!

Do you know a child like them? Please e-mail us at amazingkids@mail.com and tell us why he or she should be on our radio. Thank you.

【1】What was Gina the winner of?

Gina was the winner of _________________________.

【2】Why does Gina want to write a children’s recipe book?

Because she thinks ______________________.

【3】Why is it surprising that Brain is an athlete?

Because he ________________________three years ago.

【4】What is Helen’s new invention used for?

It is used for ____________________________.

【5】What do you think of the three Amazing Kids?

They are ______________________.

【题目】完形填空

A Letter from Obama to His Daughters

Dear Malia and Sasha,

You have a lot of fun these two years when I am busy with my work.You go to picnics,visit museums and…with your mum.And you_______have a new dog as a pet.All of these things make you_______.But I know sometimes you are unhappy,________I can’t stay with you,or share(分享)these beautiful things with you.I am sorry for that.Today I will tell you some of my ideas of________the US president.

When you two come into my world,you______a lot of happiness to me.And I want you and all kids of your ages to live happily.

I want all children to go to school.I hope they have the chance to go to college even if their parents aren’t_______.And I hope they get good jobs when they_________.We try our best to build a peaceful(和平的)world.We are fighting for(争取)______and safety.I want each child to have beautiful dreams.I________that the earth will become more and more beautiful.And I will work hard for it.

I am so proud(骄傲的)of________of you,and I love you very much!Let’s start our new life together in the White House.

Love,

Dad Agencies

【1】A.never B.hardly C.also D.still

【2】A.happy B.angry C.tired D.worried

【3】A.so B.because C.although D.but

【4】A.getting B.becoming C.catching D.visiting

【5】A.take B.carry C.bring D.get

【6】A.old B.young C.rich D.poor

【7】A.give up B.hang out C.grow up D.come over

【8】A.money B.oil C.cars D.freedom

【9】A.wish B.hope C.want D.against

【10】A.all B.both C.either D.neither

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网